Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Renate las Volg me maar (deel 1 van de 'Aura'-serie)

op 11 augustus 2022 door

Toen Renate een oproepje zag op Instagram voor de blogbom van de 'Aura'-serie van Lisanne Stam was ze gelijk enthousiast. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met een auteur waar ze nog niets van had gelezen. En ze had geluk, want ze mocht meedoen om de serie vooruit te lezen. Vanaf vandaag is het eerste deel, Volg me maar, verkrijgbaar en vertelt Renate wat ze ervan vond.

- door Renate -

a2593559ea1be0025ba0a960d530b2eb.png

63e496c90e69ddbe3f31f3993538a0d4.png

Over Volg me maar

Aura had nooit kunnen bedenken dat een 'dare' en wat theezakjes haar leven zo zouden kunnen veranderen. Ze groeit uit tot influencer met een eigen kledinglijn, fans, paparazzi en een stalker. Volg me maar is het eerste deel van de humoristische feelgoodserie 'Aura' van Lisanne Stam. Eerder verscheen van haar ook De kerstbachelorette.

Mijn mening

De cover deed mij een beetje denken aan de oude covers van de boeken van Jill Mansell en Rachel Gibson. Omdat ik fan ben van deze schrijfsters, ben ik meteen benieuwd of de schrijfstijl vam Lisanne me dezelfde associatie gaat geven. Dus mijn verwachtingen waren behoorlijk hoog gespannen.

De 'Aura'-serie is een serie van drie boeken met Aura in de hoofdrol. Ze is een jonge influencer. Het eerste deel, Volg me maar, is vanaf vandaag verkrijgbaar, het tweede deel, Volgzaam, op 18 augustus en Opgevolgd, het laatste deel, op 25 augustus.

Alle drie de boeken hebben een bescheiden aantal pagina's. Volg me maar is met 128 pagina's gemakkelijk in een dag uit te lezen. In het eerste deel leren we niet alleen Aura kennen, maar ook haar team dat bestaat uit Winnie, Mees en Trixie.
In een humoristische schrijfstijl trekt Lisanne je hun leven in. Ik zat regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht te lezen. Maar behalve humor is er ook aandacht voor serieuzere onderwerpen, bijvoorbeeld als er een schokkende gebeurtenis in Aura's leven plaatsvindt. Verder staat ze stil bij de kracht van de sociale media. Verder snijdt ze een in feelgoodboeken niet alledaags thema aan, waar elke vrouw in haar leven mee te maken: menstruatie. Lisanne beschrijft specifiek menstruatiearmoede: een hedendaagse problematiek waarbij vrouwen geen of niet genoeg geld hebben om producten aan te schaffen die nodig zijn om het menstruatiebloed op te vangen, zoals tampons of maandverband. Verschrikkelijk toch als je dat niet kunt betalen?

Toch voert de humor de boventoon in dit verhaal over vriendschap met een beetje drama en eigenlijk wil je na het lezen van dit eerste deel gelijk door naar deel 2, want deel 1 eindigt toch met een cliffhanger! GTST is er niks bij!

Op 15 augustus kunnen jullie lezen of ik nog net zo enthousiast ben. Volg me maar krijgt van mij in ieder geval 4 sterren.

Hebben jullie al eens iets van Lisanne Stam gelezen?



Reacties op: Renate las Volg me maar (deel 1 van de 'Aura'-serie)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisanne Stam

Lisanne Stam

Lisanne Stam (Den Helder, 1990) is een auteur met brede interesses en bezigheden...