Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Helma leest Alleen met jou van Angela Britnell

op 17 mei 2021 door

Als ik een oproep voor een blogtour voorbij zie komen, ben ik altijd geïnteresseerd, zeker als het boek zo’n feelgoodcover met de Eifeltoren prominent in het midden heeft. Als het verhaal zich in Parijs, de stad van de liefde, afspeelt, dan kan dat toch bijna niet tegenvallen. Ik kende Angela Britnell niet, maar dat weerhield me er niet van om me aan te melden. Onbekend maakt voor mij niet onbemind en het is direct een mooie manier om te ontdekken of ik Angela Britnell als feelgoodauteur moet gaan onthouden.

- door Helma -

a2593559ea1be0025ba0a960d530b2eb.png

Over Alleen met jou

Sarah is lerares in Cornwall en echt toe aan vakantie. Als ze samen met haar moeder op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die als cadeautje voor zijn moeder dezelfde groepsreis heeft geboekt. Ze krijgen ze al snel een relatie ... Tenminste, dat wil Sarah haar vreemdgaande ex Tim en zijn nieuwe liefde Althea doen geloven. Omdat Matt het te druk heeft voor romantiek stemt hij maar al te graag in met het bedrog om voor even van de koppelpogingen van zijn moeder, die haar zoon liefst vandaag nog getrouwd ziet, af te zijn. Terwijl Matt en Sarah hun tour door Europa afronden, doen ze alles wat echte koppels zouden doen - van het bezoeken van sprookjeskastelen in Duitsland tot het recreëren van de scène uit Romeo en Julia in Verona. En natuurlijk is er voor elke pittoreske bestemming een bijpassende selfie en een Facebook-bericht. Maar als hun vakantie ten einde loopt, beseffen Sarah en Matt dat ze misschien wel het echte werk willen in plaats van een neprelatie.

Over Angela Britnell

Angela Britnell is geboren en getogen in Cornwall. Na school nam ze dienst bij de Royal Navy, waar ze verschillende functies vervulde: van de enige vrouw in het personeel van een sportcentrum tot het regelen van sociale afspraken voor de kapitein van de basis. Haar laatste opdracht was in Denemarken, maar in plaats van gestationeerd te worden in Kopenhagen, kwam ze terecht in een NAVO-hoofdkwartier in rustig stadje op Jutland. De teleurstelling was van korte duur toen ze daar haar eigen lange, donkere, knappe vreemdeling ontmoette: de Amerikaanse marineofficier Richard, die later haar echtgenoot werd. Samen hebben ze zich na een rondreizend leven via Denemarken, Sicilië, California, Maryland en London nu gesetteld in Brentwood, Tennessee.  Inmiddels zijn hun drie zoons het huis uit, waardoor ze meer tijd heeft om te schrijven. Een carrière die pas begon in 2001 nadat ze een creatieve schrijfcursus volgde in het plaatselijke recreatiecentrum. Inmiddels heeft ze meerdere boeken op haar naam staan, waarvan er drie in het Nederlands zijn vertaald.

a2593559ea1be0025ba0a960d530b2eb.png

Wat vond ik ervan?

Het e-book beslaat slechts 131 pagina’s dus veel tijd om de personages uit te diepen is er niet. Iets wat je in zo’n luchtige feelgood niet echt mist. In een paar regels zijn Sarah en Matt getypeerd en kan hun avontuur beginnen. Sarah weet Matt, als enige man onder de 35, te strikken voor haar plannetje om haar leugentje tegen Althea dat ze dolgelukkig is met haar nieuwe Amerikaanse vriend, geloofwaardig te maken. Door selfies en begeleidende teksten op Facebook te plaatsen slaagt ze daar perfect in, waarmee maar weer eens bewezen wordt dat de echte wereld minder geweldig is dan Facebook ons wil laten geloven.

Het verloop van het verhaal gaat net zo snel als de busreis-door-Europa-in tien-dagen. Een vakantie waar ik persoonlijk trouwens niet aan moet denken! Het lijkt me uiterst vermoeiend om in een bus vol bejaarden als een gek langs alle toeristische attracties te racen. Haha, ik mag dan inmiddels ook al 61 jaar zijn, maar ik stap toch liever zelf in de auto om alles op mijn gemak te bekijken. Terwijl ze in de bus in een sneltreinvaart van het ene land naar het andere land reizen, veranderen hun gevoelens voor elkaar net zo rap mee. Als ze als een blok voor elkaar vallen stomen ze in vliegende vaart af op een passionele vakantieliefde. Of zou er meer in het vat zitten dan alleen een vakantieflirt en is hun liefde bestand tegen een langeafstandsrelatie? Tussen de bedrijven door heeft Sarah nog net een gaatje voor een eerste bezoek aan haar Italiaanse familie van vaders kant waar ze een nogal schokkende ontdekking doet. Dat zorgt voor de wat serieuzere noot in het verhaal, maar verder weet Angela Britnell het allemaal met veel humor te beschrijven: de koppelende moeders, de nogal hysterische reisleidster en de vaak grappige dialogen tussen Matt en Sarah. Ik hou ervan. 

Verwacht geen moeilijke verhaallijn of diepe gevoelskwesties, want die zal je niet tegenkomen. Is het verrassend? Dat ook niet, maar wel uitermate vermakelijk en lekker om je hoofd even leeg te maken.

Om nog even op de hamvraag terug te komen: moet ik Angela Britnell als feelgood auteur onthouden? Die vraag kan ik met een volmondig ja bantwoorden. Ze komt vast en zeker te staan op mijn lijstje van 'beach reads' voor als is straks lui op de zonnestoel naast het zwembad zit.

Mijn advies voor nu: installeer jezelf met een pot thee op de bank, leun achterover, zoef relaxed samen met Sarah en Matt door Europa en geniet van een paar uurtjes onbekommerd, pretentieloos leesplezier.



Reacties op: Blogtour: Helma leest Alleen met jou van Angela Britnell

Meer informatie

Gerelateerd

Over