Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip-estafette: Mandy tipt Renate

op 26 september 2018 door

Het is weer tijd voor mijn favoriete rubriek: de boekentip-estafette. In deze rubriek tippen de meiden van de Feelgood Club elke maand een boek aan elkaar. Afgelopen maand kreeg Mandy het boek Sterrenhemel van Colleen Hoover als tip. En na het boek gelezen te hebben was het de beurt aan Mandy om de volgende in het rijtje te tippen en dat is deze maand Renate. Was het boek Sterrenhemel een schot in de roos? En wat mag Renate deze maand gaan lezen?

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

-door Mandy-

Sterrenhemel

Wat is het toch elke keer weer spannend om een boekentip te mogen ontvangen! Lore tipte mij het boek Sterrenhemel, een boek van Colleen Hoover. Sinds kort heb ik deze schrijfster ontdekt en eerlijk gezegd was ik meteen bij het eerste boek (9 november) al fan! Ik vond het dan ook bij voorbaat al fijn dat ik dit boek getipt kreeg, omdat dit een boek was dat op mijn (veel te lange) wil ik lezen-lijstje stond. Ook stond het boek op mijn e-reader, wat natuurlijk goed combineerde met de #leesuiteigenkastmaand.

Over Sterrenhemel

Sterrenhemel van Colleen Hoover, een New York Times-bestseller! Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Het lezen

Laat ik even beginnen met: wow, wat een boek! Dit boek komt keihard binnen en is ontzettend emotioneel.

De hoofdpersonen zaten meteen in mijn hart. Ze zijn allebei beschadigd, maar niet zielig. Ik heb dit al eerder in een boek van Colleen Hoover gelezen en zij kan hoofdpersonen zo goed neerzetten en uitwerken! Vanaf het moment dat Holder en Sky elkaar per toeval ontmoeten, voel je de spanning tussen de twee hoofdpersonen knetteren.

Het boek kent een onverwachte wending en best wel heftige thema’s. Dit zorgt ervoor dat het veel meer is dan enkel een liefdesverhaal. Daarnaast bevat het boek ook nog wat humor, waardoor het allemaal ook niet al te zwaar wordt. En aangezien het een New Adult is, konden de steamy scènes niet ontbreken. 

Voor mij had dit boek alles wat een boek moet hebben. Liefde, emotie, seks en een donker randje. Lore, heel erg bedankt voor je tip! Ik ben superblij dat ik dit boek heb mogen lezen en ik ben echt fan van de schrijfster geworden, dus ik ga zeker nog meer boeken lezen van haar.  

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Mijn tip voor Renate

Ik dacht dat mijn tip voor Renate wel eenvoudig zou zijn. Zoals ik Renate ken, is zij niet echt een moeilijke lezer. Ze leest alles wat los en vast zit en dus zou een tip zo gevonden moeten zijn. Ik heb lang getwijfeld over een boek over de Tweede Wereldoorlog, omdat ik weet dat daar haar interesse wel ligt, maar dat zou ook wel weer voor de hand liggen. En aangezien ik na mijn dramatische tip vorige keer aan Nathalie nogal wat goed te maken had, wilde ik echt met een goede tip komen.

Uiteraard heb ik Renate’s planken doorgespit. Ook hier stonden boeken in diverse genres, wat het lastig maakte om iets te kiezen. Zo stond daar het boek Versplinterd van Dani Atkins. Een prachtig boek dat je zeker eens moet lezen, maar dit boek hebben we al een keer gebruikt voor een buddy. Ik wilde daarom echt iets origineels. Vervolgens stuitte ik op het boek Verhaal van een moeder van Amanda Prowse. Dit was een van mijn eerste boeken in het Feelgood genre en hoewel het alweer een aantal jaar terug is dat ik dit boek gelezen heb, weet ik nog precies waar het over ging. Daarnaast hebben we nog niet eerder op onze spot iets met Amanda Prowse gedaan en dus wil ik deze tot nu toe onbekende schrijver eigenlijk wel eens in de kijker zetten, omdat ze genoeg boeken heeft geschreven en ik zelf vind dat zij een prettige schrijfstijl heeft.

Dus Renate: jouw boekentip voor deze maand is Verhaal van een moeder. Een heftig verhaal over een vrouw met een postnatale depressie, maar vooral een verhaal over hoop en liefde.

Jessica's trouwdag was net een sprookje. In haar met kristallen bezaaide bruidsjurk was ze het stralende middelpunt. Haar vader overwon zijn zenuwen en hield een toespraak die iedereen raakte, en haar prachtige echtgenoot Matthew verklaarde dat hij de gelukkigste man op aarde was.

Samen hebben Jessica en Matthew het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen. Maar als hun mooie kindje is geboren, wordt Jessica gegrepen door paniek en angst. Ze kan aan niemand vertellen hoe ze zich voelt, zelfs niet als het uit de hand begint te lopen.

Dit is haar verhaal. Het verhaal van Jessica, een moeder.

Ik wens je heel veel leesplezier en hoop dat de tip je bevalt!

Zoals gezegd hebben we nog niet eerder aandacht besteed aan Amanda Prowse. Ken jij deze schrijfster al en heb je al eens een boek van haar gelezen? Of ben je van plan deze maand mee te lezen met Renate? Laat het ons hieronder weten in een reactie. 



Reacties op: Boekentip-estafette: Mandy tipt Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Amanda Prowse

Amanda Prowse

Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en n...