Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentipestafette: Helma tipt Sanne

op 28 april 2019 door

Het is weer tijd voor de maandelijkse boekentipestafette. Afgelopen maand kreeg Helma een tip van Lore. Nu is het de beurt van Helma om een boek te tippen aan Sanne. Lees je mee wat Helma van haar tip vond? En welk boek ze vandaag tipt aan Sanne?

- door Helma –

74a1a838dd088487df3ad4b9a8f42de0.jpgDe tip die ik van Lore kreeg was De Stormroos van Corina Bomann. Maar waarschijnlijk zat ik met mijn hoofd totaal ergens anders, want je gelooft heb bijna niet, maar ik heb een totaal ander boek gelezen! Oeps!

Lore dacht er namelijk in eerste instantie aan om mij Versplinterd van Dani Atkins te tippen. En blijkbaar is dit zo in mijn hoofd blijven hangen, dat toen ik het boek bij de bieb zag staan, dacht: 'hé, dat is het boek dat Lore mij tipt! Meenemen en lezen!' En De Stormroos heb ik daarmee totaal uit mijn gedachten gebannen. Ik vind het zo erg en vooral ook behoorlijk stom dat ik nu die mooie tip van jou dus helemaal niet gelezen heb. Ik troost me nu maar met de gedachte dat je Versplinterd ook erg mooi vond, dus ik voel me nu een klein beetje minder schuldig.

Dit schreef Lore in haar haar tip aan mij: 

‘Ik vond het deze maand moeilijk om een boek te kiezen. Ik begon eens te kijken op je wil-ik-lezen-plankje, stonden daar boeken op die je absoluut gelezen moet hebben? Meteen vielen mij een paar boeken op. Ik besloot meteen dat het Versplinterd van Dani Atkins moest worden. Na wat nadenken en verder kijken besloot ik het toch maar niet te doen. Het moest een andere auteur worden die ik helemaal geweldig vind! Je hebt nog nooit wat van haar gelezen volgens je gelezen-plankje, maar je hebt wel een paar boeken op wil-ik-lezen staan. Ik besluit net een boek te tippen dat hier niet tussen staat. Het was het allereerste boek dat ik van deze auteur las, en ik was meteen grote fan. Ze weet heden en verleden altijd heel mooi te verweven in het verhaal. Mijn tip voor jou is: De Stormroos van Corina Bomann. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik, en dat je zo een geweldige nieuwe auteur leert kennen!’

Ja, hoe ik dat nu heb kunnen missen? Ik heb geen idee! En zo heb ik deze volgens Lore geweldige auteur nog steeds niet leren kennen. Maar Dani Atkins was eveneens een auteur die ik nog niet kende, dus wat dat betreft was ook Versplinterd een schot in de roos.

Over Versplinterd

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie mt Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terecht gekomen. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriending gaat trouwen.

Als ze die avond Jimmys graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

Wat vond ik van het (niet) getipte boek?

Wat een bijzonder boek is Versplinterd! Het begint meteen heftig met de dood van Jimmy en hoe dat Rachels leven in de vijf jaar die daarna verstreken zijn heeft beïnvloed: haar relatie met Matt is verbroken, ze heeft haar studie nooit afgemaakt en ze neemt zichzelf nog steeds Jimmy's dood kwalijk omdat hij stierf terwijl hij haar probeerde te redden. Om het verdriet in haar leven nog groter te maken, heeft haar vader een ongeneeslijke vorm van kanker en zal niet lang meer te leven hebben. Als ze zelf bewusteloos raakt en weer bijkomt is haar leven ten goede gekeerd. Je hoopt zo dat de vijf jaren die eerder beschreven zijn alleen in haar beleving van de werkelijkheid hebben bestaan en dat het leven waarin ze nu ontwaakt haar echte leven is. Het lijkt zo af te stevenen op een feelgoodroman met een happy end, maar ondertussen voel je gewoon dat het allemaal anders in elkaar steekt en dat het niet zo simpel kan zijn. En uiteindelijk is dat ook niet zo. Ik vond het een heel bijzonder boek met een einde dat ik niet helemaal zag aankomen. Maar zo mooi! En als jullie dit (niet) getipte boek ook willen lezen, vooral doen (!), maar zet dan wel vast de doos tissues klaar.

Dus Lore, hoewel je me eigenlijk een ander boek getipt had, ben ik heel blij dat je me onbedoeld op het spoor van Dani Atkins hebt gezet. En De Stormroos van Corina Bomann komt zeker binnenkort ook aan de beurt.

74a1a838dd088487df3ad4b9a8f42de0.jpg

Mijn tip voor Sanne

Lieve Sanne, dat viel niet mee. Ik weet dat je houdt van historische romans en van steamy New Adults. Je hebt al een indrukwekkend aantal boeken gelezen, maar na het uitpluizen van je leesplanken en zag dat je dit boek nog niet gelezen hebt, hoop ik dat je blij bent met mijn keuze voor jou.

Het boek dat ik voor jou heb uitgekozen is een al wat ouder boek: Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) van Edward Kelsey Moore. Kelsey Moore gaat zware thema’s als mishandeling, racisme, alcoholisme, ziekte en dood niet uit de weg maar door de nodige humor toe te voegen blijft het verhaal licht en makkelijk te lezen. Het is een roman over vriendschap, liefde en elkaar steunen door dik en dun en ik vond het zelf een heerlijk boek om te lezen. Ik hoop dat jij er net zo van gaat genieten als ik dat deed.

Volgende maand lees je wat Sanne van Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist) vond. Tenminste als ze niet net als ik het verkeerde boek gaat lezen. Sanne zal dan op haar beurt weer een boek tippen aan de volgende. Ga jij het boek ook lezen? Dan horen we graag je mening!



Reacties op: Boekentipestafette: Helma tipt Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Edward Kelsey Moore

Edward Kelsey Moore

Edward Kelsey Moore woont en schrijft in Chicago, waar hij geniet van een carri&...