Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenworm verhuist #1: Het inpakken van mijn pareltjes

op 21 augustus 2018 door

Hallo en welkom bij een nieuwe rubriek hier op de Feelgoodpage. Ik (Marleen) ga binnenkort verhuizen en natuurlijk gaan alle boeken mee (duh). In drie artikelen neem ik jullie mee in deze boekenverhuizing en wat er allemaal bij komt kijken. Vandaag artikel 1 met daarin het inpakdrama. Kijken jullie mee?

Door: Marleen

Even een kleine voorgeschiedenis, om het iets duidelijker allemaal te maken. Ongeveer 3,5 jaar geleden verhuisde ik naar het heerlijke Deventer en ging daar samenwonen met mijn vriend. Waar ik bij mijn ouders een mooie boekenkast en nog wat plankjes had, was het eigenlik niet meer genoeg voor alle boeken die ik had. In ons eigen appartement waar we 3,5 jaar geleden gingen wonen kreeg ik in ons eigen kantoor drie hoge Billy's. Op dat moment was het voldoende. Al mijn pareltjes hadden een mooi plekje, maar ja, mijn collectie groeide en groeide. Regelmatig liggen er fantastische boeken in de brievenbus die ik voor Hebban of mijn eigen blog mag ontvangen en natuurlijk bestel ik ook regelmatig titels. Onder het mom van boeken heb je nooit genoeg. 

964231bfeee88c2f602c8f39ab7afc1b.jpg

Zo zagen mijn boekenkasten eruit voordat ik begon met inpakken. Behoorlijk een rommeltje, vooral als je het vergelijkt met hoe het er vorig jaar uit zag

Hoewel we een fijne periode hebben gehad in ons appartement was het voor ons eigenlijk wel tijd voor de volgende stap. Eind vorig jaar gingen we op huizenjacht naar ons eerste koophuis. Eind april vonden we een woning die bij ons zou passen en we deden een bod. En yes, we kochten een huis (overigens niet zo'n huis als op de foto hierboven, I wish)! Eind augustus (de 31e om precies te zijn) is het dan zo ver en krijgen we de sleutel. In september zullen we grotendeels aan het klussen zijn (iets met én een nieuwe keuken én een nieuwe badkamer en veel schilderwerk), maar daarna zal het huis helemaal zijn zoals wij het willen hebben. Yay! 

f43b0cc3d8d4ff174ef3526a4f339068.jpg

Uiteraard mag een mooie boekenkast (of meerdere) niet ontbreken en daar ben ik al voor op jacht geweest. Maar ja, dan moeten alle boeken wel eerst ingepakt moeten worden en daadwerkelijk verhuisd worden naar ons nieuwe huis. Precieze aantallen heb ik niet paraat, maar waarschijnlijk bestaat mijn complete collectie uit zo'n 500 boeken. Inpakken dus, hoe dan?

Allereerst, het inpakken van boeken is om te huilen. Boeken horen op mooie planken te staan zodat je er elk gewenst moment naar kunt kijken. Boeken horen niet te verstoffen in dozen. Ik wil altijd naar mijn boeken kunnen kijken (en dan niet in een doos). Ik wil een boek van de plank kunnen pakken, deze lezen en dan weer liefkozend terug te zetten. Maar ja, je wilt verhuizen of je wilt het niet zullen we maar zeggen. De gedachte dat ik hierna een fantastische kastopstelling ervoor terugkrijg is een kleine pleister op de wond, dat wel. 

717807eaa54b8a0d6d34547b7184d125.jpg

En dan, hoe pak je in hemelsnaam 500 boeken in? In al mijn enthousiasme van de opkomende verhuizing was ik al begonnen met twee planken leeg te halen. Na die twee planken was ik 3 dozen verder. Na een kleine rekensom kom je dan na ca. 18 planken op 27 dozen uit. Tenzij ik de twee verschillende winkels moet leegkopen voor alle verhuisdozen, is het niet echt haalbaar om alle boeken daadwerkelijk in te pakken. En dan heb ik het sjouwen nog niet eens genoemd (probeer ik overigens zelf zo weinig mogelijk te doen, dat snap je ;)). 

En toen kwam mijn vriend met een briljant plan. Onze zolder in het nieuwe huis is zo goed als af en daar kunnen we tussen het klussen door regelmatig dozen heen brengen. Eén kast gaat leeg en verhuist naar de zolder. Daar pak ik steeds een doosje uit en stapel ik de boeken in de kast (kan ik er stiekem toch een beetje naar kijken). Zo verhuis ik elke keer een kratje met mijn pareltjes naar ons nieuwe adres. Best slim, toch? 

Door de slimme oplossing van mijn vriend hebben we én niet zoveel verhuisdozen nodig dan verwacht én kan ik nog iets langer naar mijn boekjes kijken. I like

Nou, dit was de eerste verhuisupdate van een verhuizende boekenworm. Vond je het leuk om te lezen? Binnenkort lees je deel 2 hier op de spot! 

Ben jij wel eens verhuisd? Hoe verhuisde jij jouw boeken? 



Reacties op: Boekenworm verhuist #1: Het inpakken van mijn pareltjes

Meer informatie