Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie Chantal van Gastel - Boekhandel Scheltema

op 17 november 2018 door

Zo kom je nooit in Amsterdam en zo ben je er twee keer in twee weken. Afgelopen donderdag, 15 november, was het vanwege de boekpresentatie van het nieuwste boek van Chantal van Gastel: Bestemd voor mij. Renate en Marieke spraken af met Francisca en ze troffen elkaar in Amsterdam.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

- door Marieke -

Amsterdam half november, de stad maakt zich klaar voor het feestseizoen. Overal zie je feestverlichting en ook de etalages worden erop aangepast. Ook bij Scheltema, waar de etalage nog in het teken staat van de week van het kookboek, sieren vier grote mijters de gevel. Om de hoek wordt alles in gereedheid gebracht voor het spektakel van de Bijenkorf Turn on the lights 2018, waar we helaas niets van zullen meemaken omdat we dan op de vierde verdieping zitten bij de boekpresentatie.

dc66da10a688792477da16eeb6ae7ee9.jpgBoekhandel Scheltema is vol sfeer. Op de derde verdieping staan tafels gereed voor een groep die er gaat eten. Verdiepingen vol heerlijke boeken, de verleiding is enorm, maar voor deze keer zal ik me proberen te beheersen en niet nog meer mee te nemen naar huis. Mijn rugzak zit al vol met boeken van Chantal die ik wil laten signeren. Ik neem nog een kopje thee met dadelcrumblecake terwijl ik op de anderen wacht en lees de Hebban top 1000 nog een keer door (die staat in het Vol van boeken magazine die ik eerder die dag had gehaald in de Libris boekwinkel in mijn woonplaats). En zo leuk; Chantal en haar familie zitten gezellig een paar tafeltje verderop.

De boekpresentatie is op de vierde verdieping. Als Renate er is wil ik eigenlijk nog even langs de ramsj, maar vergeet het compleet en stap direct de roltrap op. Boven treffen we Francisca en zoeken een plekje. Aline van Wijnen zit achter ons en de hond 'Bo' uit de film Zwaar verliefd is er ook. We treffen het net als Chantal van Gastel even met hem poseert voor een foto. Ook Barbara Sloesen (Isa in de film) is aanwezig. Het is lekker druk.

De uitgever begint met een introductie en daarna volgt een interview waarbij Andrea Koolen van Chicklit.nl Chantal van Gastel vragen stelt over de film, een mogelijk vervolg daarvan en natuurlijk over haar nieuwste boek Bestemd voor mij, wat een spin-of is van Geknipt voor jou.

Na het interview overhandigt Chantal het eerste exemplaar aan Barbara Sloesen, waarna ze samen gaan signeren. Ze nemen de tijd voor iedereen en gaan ook met iedereen die dat wil op de foto. Het is gezellig om even te praten over Hebban Feelgood, boeken en de film en Chantal weet nog dat ze Lore heeft getroffen op de boekenbeurs  in Antwerpen! Ook wij gaan op de foto en dan laten we de beurt aan de volgende in de rij.

Met de stapel -nu gesigneerde- boeken in de tas, gaan we alsnog even langs de ramsj. Renate vindt nog twee kookboeken die ze graag wil hebben voor de spot Heel Hebban Kookt en Bakt waarvoor ze kookboeken bespreekt en Marieke ontdekt nog twee boeken die over boeken gaan voor haar spot Boeken over boeken.

Buiten nemen we afscheid. Op de Dam worden de laatste dranghekken opgeruimd. Overal loopt nog politie vanwege het light-festival en het is nog erg druk. Prachtig zijn de etalages van de Bijenkorf waarlangs ik terug loop naar het station. In de trein bekijk ik de gesigneerde boeken en geniet nog even na.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Scheltema bedankt voor de gastvrijheid en Chantal van Gastel en House of Books bedankt voor de uitnodiging. Wij gaan lekker lezen en binnenkort is er op de Feelgood Spot ook weer een artikel terug te vinden over Bestemd voor mij. Heb jij al eens een boek van Chantal van Gastel gelezen en ga je haar nieuwste boek ook lezen? Wij zijn benieuwd.

82707e3dc1f495ed0da5e7f6fc572334.jpga28394ec08247dad59c27b4746991e2c.jpgdf425453b6cbe0eca66f6b58423ec2a2.jpg



Reacties op: Boekpresentatie Chantal van Gastel - Boekhandel Scheltema

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel

Ik ben Chantal van Gastel, auteur van 7 feelgoodromans, 2 verhalenbundels en 2 p...