Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy: Een lijstje waaraan een NA moet voldoen met Spelregels van Cora Carmack

op 01 december 2018 door

Het is weer zaterdag dus dat betekent natuurlijk dat er weer een nieuwe buddy read voor je klaar staat! Deze week was het de beurt aan Nathalie en Marleen en zij besloten gezamenlijk Spelregels, het derde boek in de Rusk University-serie van Cora Carmack te lezen. Hoofdpersoon Nell houdt wel van een lijstje, dus wij besloten lekker in die sfeer te blijven en jullie ook te vermaken met een lijstje vandaag! Happy reading! 

- Door Nathalie & Marleen - 

Over Spelregels

Wanneer haar afstuderen in zicht komt, vraagt Nell DeLuca zich af of ze wel alles uit haar studententijd heeft gehaald, omdat ze altijd alleen maar met haar studie bezig is geweest. Ze maakt een bucketlist van dingen waarvan ze denkt dat ze bij studeren horen, zoals zoenen met een populaire jongen uit het footballteam en feesten tot de zon opkomt.
Footballspeler Mateo Torres is altijd op alle feestjes te vinden. Zijn hart is ooit gebroken en hij is niet van plan ooit nog iemand dichtbij te laten komen. Wanneer hij achter het plan van Nell komt, besluit hij haar te helpen met haar checklist. 
Ze brengen steeds meer tijd met elkaar door om alle wilde (en minder wilde) dingen van het lijstje te kunnen strepen, en voelen zich steeds sterker tot elkaar aangetrokken. Is wildebras Mateo wel meer dan alleen een vinkje op de lijst van studiebol Nell? En is hij wel bereid om echt eerlijk te zijn tegen haar?

Spelregels is een absolute feelgood, maar voornamelijk een New Adult. Nell houdt zogezegd wel van lijstjes en wij maakten een lijstje waar een New Adult over het algemeen aan voldoet. 

Een cover die een beetje verklapt waar het over gaat, maar die niet alles prijsgeeft

Nathalie: De foto van deze cover vind ik niet supermooi, wel heel New Adult en hij past echt  perfect bij het verhaal. Dit is gewoon de Nell uit het verhaal, zelfs de achtergrond met die plastic bekertjes van bierpong kloppen helemaal.

Marleen: Ik vind de cover inderdaad echt passend bij een NA, maar mooi vind ik 'm niet. Doordat de personages zo duidelijk op de cover staan blijft er weinig aan de verbeelding over. Ik vond Nell ook compleet niet bij het covermodel passen, haha! Grappig dat onze mening daarin zo verschilt! 

Twee personages die de nodige problemen hebben

Nathalie:  Dit derde deel van de Rusk University-serie gaat over Nell, die heel braaf heeft gestudeerd en, nu het einde van haar studie in zicht komt, zich realiseert dat ze te braaf is geweest en nu ook eens echte dingen uit het studentenleven wil gaan doen. Ze is goed neergezet als onzeker meisje en we zien haar echt groeien en opbloeien in het verhaal.

Mateo heeft een reputatie. We krijgen als lezer niet zo veel info over de ex van hem, pas aan het einde, en dan ga ik hem pas goed begrijpen. Hij heeft zo ook zijn eigen probleem waar hij mee worstelt.

Marleen: Ik ben het helemaal met je eens, wat dat betreft heeft Cora Carmack met dit deel een 'klassieke' NA neergezet. Ik vond het wel heel erg fijn om vanuit beide perspectieven te lezen, want op deze manier begreep ik Mateo gelijk al een stuk beter. Hij bleek al snel veel meer te zijn dan de player zoals hij wordt neergezet in de voorgaande delen. 

Steamy scenes

Nathalie: Met deze stelling ben ik het niet helemaal eens. Een New Adult hoeft niet per se heel steamy te zijn. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat het thema van dit boek, mijn eerste keer, heel goed aanspreekt op de doelgroep, maar ik vond het af en toe too much sex allemaal. Ik weet dat dat iets persoonlijks is, want het is gewoon het thema waar dit deel over gaat. Maar ik zal eerlijk zeggen, deel 1 van deze serie, die minder steamy was vond ik veel meer diepgang hebben en beter.

Marleen: Haha, weer iets waarmee we verschillen, want ik vond de steamy scenes juist behoorlijk mild. Ik ben het er in principe wel mee eens dat in elke NA niet per se de nodige seksscènes hoeven te zitten, maar het ontdekken van je eigen en iemand anders lichaam hoort wel bij de periode waarin NA's zich vaak afspelen. Ik vind juist dat in Spelregels nog meer ruimte was voor deze ontdekkingsreis. 

 American university - typische setting

Nathalie: Deze hele reeks speelt zich af op de Rusk University. In het begin van dit deel komen alle personages uit deze serie bij elkaar en dat vind ik heel leuk gedaan. Nell heeft zich alleen met haar studie beziggehouden en niet met het studentenleventje naast een studie. Heel leuk hoe Nell probeert in haar laatste studieperiode toch nog door middel van een bucketlist die typische studentendingen te doen. Het studenteleventje wordt dan ook op een leuke beeldende manier neergezet. Ik zie het al voor me, en stiekem zou ik best wel een van die typische studentenfeestjes in Rusk University bij willen wonen.

Marleen: Deze stelling is natuurlijk ook wel heel erg kort door de bocht, want genoeg NA's spelen zich niet af op een universiteit, maar dit decor leent zich er wel perfect voor. Die feestjes mogen ze wat mij betreft wel houden, want daar ben ik echt niet geschikt voor, maar Cora Carmack heeft het goed voor elkaar gekregen om de sfeer mooi neer te zetten. Ik ben in ieder geval al wel heel erg nieuwsgierig naar de andere delen die hopelijk nog in het Nederlands gaan verschijnen. 

Onze conclusie over Spelregels

Nathalie: All in all vond ik dit een lekker boek om te lezen, het leest heerlijk weg, maar het uiteindelijke thema sprak me niet zo aan. Dit boek is heel steamy en dat vond ik het verhaal soms net iets te veel vertragen. Ik vond het een leuk boek, maar net iets minder diepgang hebben dan andere boeken die ik van Cora Carmack heb gelezen.

Marleen: Spelregels was voor mij een heerlijk boek voor tussendoor en ik vond het leuk om ook dit deel voor een buddy te lezen (een van de eerste buddy's die hier op de page verscheen was Op het spel met Helma). Ik vond de verhouding tussen alle elementen van een fijne NA eigenlijk wel precies goed en bovenal een mooie toevoeging aan een fijne serie. Yes, zeker een aanrader! 

De recensies van Nathalie en Marleen lees je hier en hier

Heb jij al eens een boek van Cora Carmack gelezen? En lees jij graag New Adults? 



Reacties op: Buddy: Een lijstje waaraan een NA moet voldoen met Spelregels van Cora Carmack

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cora Carmack

Cora Carmack

Cora Carmack is ‘ergens in de twintig’. Ze had leuke en saaie baantj...