Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy: 'Lees een wat anders': Lore en Marleen lezen 'Overgave'

op 13 april 2019 door

Deze maand is het 'Lees eens wat anders' maand op Hebban en daar proberen wij zoveel mogelijk aan mee te doen. Deze zaterdag staat er natuurlijk weer een buddyread voor jullie op het programma en Lore en Marleen probeerden een beetje in het thema te blijven. Ze lazen Overgave van Melissa Brayden, een NA waar twee vrouwen de hoofdrol spelen. Aan de hand van drie belangrijke thema's bespreken zij dit boek. Happy saturday

Door: Lore & Marleen

52376803e12cbc56c75b5eea70da0049.jpg

Diversiteit 

Marleen: Ik ben een groot voorstander voor diversiteit in boeken en ben heel erg blij dat ook in NA steeds meer verschillende mensen een stem krijgen. Voor mij was het de eerste keer dat ik een boek over twee vrouwen las. Ik vond het zeker een welkome afwisseling, maar ik denk dat het toch niet helemaal iets voor mij is. Misschien kwam het ook wel een beetje door de schrijfstijl, maar ik vond vooral de steamy scènes een beetje tegenvallen. De spanning kwam voor mij niet zo goed over en het pakte mij niet zoals een heterostel of zelfs homostel dat normaal gesproken wel doet. Heel erg jammer en hierdoor kwam het hele boek wat minder op mij over. Ook vond ik de diversiteit soms een beetje too much. Ik heb geen idee of het zo is, maar het leek alsof Ana en Natalie alleen maar lesbische stellen als vrienden hadden. Ongeloofwaardig much

Lore: Ook ik ben een groot voorstander van diversiteit. In YA is dit al helemaal doorgebroken maar bij NA en feelgood mis ik het soms nog wel. Gelukkig begint hier stilaan verandering in te komen. Dit boek is mijn allereerste boek over twee vrouwen. Ik was heel blij om hier ook eens mee kennis te maken. Dit is een thema dat heel weinig terugkomt. Net zoals Marleen was ik een beetje teleurgesteld door de steamy scènes. De spanning was minder. Ik denk dat het spijtig genoeg komt door de auteur, want de steamy scènes waren ook altijd heel kort en snel afgemaakt. De vrienden was me niet zo opgevallen, maar nu je het zegt is het wel echt te toevallig! 

Ballet

Marleen: Ik heb helemaal niets met ballet en dansen in het algemeen, maar desondanks vond ik dat echt een fascinerend deel van het verhaal. Het is de auteur echt goed gelukt om de hele wereld rondom het ballet mooi en levensecht op papier te zetten. Ik voelde de pijn en de vermoeidheid van de dansers en ik zag alles zo goed voor me. Melissa Brayden schrijft met een bepaalde omschrijvende schrijfstijl en hierdoor zag je alles zo goed voor je, alsof je een film aan het kijken bent. Loved it!  

Lore: Dansen en Lore, geen goede combinatie! Ik hield mijn hart vast voor een boek over ballet. Het is mij eerlijk gezegd echt heel goed bevallen. Ik was geïntrigeerd door de balletwereld. Ik had er mij een bepaald beeld van gevormd en dit verhaal wist dat deels te bevestigen, maar ook te tonen dat het niet altijd even oppervlakkig is. Het balletgedeelte is echt heel goed geschreven in dit verhaal. Ik heb er mij geen moment aan gestoord. Ik vond het zelfs een geweldig leuke toevoeging. Ik heb een nieuwe wereld leren kennen en ze is mij heel goed meegevallen. 

Rivaliteit

Marleen: Van te voren had ik verwacht dat de rivaliteit tussen Ana en Natalie een grote rol zou spelen, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Ze vallen al vrij snel voor elkaar en dat vond ik een beetje jammer. Nog steeds zijn ze goed aan elkaar gewaagd, maar ik had juist nog wel wat extra spanning tussen die twee willen zien. En juist de rivaliteit die zo kenmerkend is voor de danswereld had ik wel wat meer naar voren willen zien komen.

Lore: Rivaliteit? Het leek het onderwerp van dit boek te worden. De vonken zouden ervan af spatten. Spijtig genoeg miste dit wel echt heel hard. De rivaliteit is maar een heel klein beetje aanwezig in het begin, en zelfs dan is het eerder gewoon onvriendelijk zijn. Echte vijandigheid heb ik nergens in het verhaal gezien. 

52376803e12cbc56c75b5eea70da0049.jpg

Conclusie:

Marleen: Ik vind Overgave een hele fijne toevoeging aan de Nederlandse NA-stapel en zeker welkom en ook nodig. Echter vond ik de uitwerking op sommige punten wat minder. Ik geef het boek 3 sterren. Mijn recensie lees je hier.

Lore:  Overgave had heel wat punten waarop het mij wist te verrassen, maar spijtig genoeg waren er ook wat mindere punten. Zo was ik grote fan van de diversiteit, maar waren de steamy scènes wat tegenvallend. De balletwereld heb ik echt wel op een andere manier leren kennen, maar de rivaliteit kwam dan weer net niet genoeg tot uiting. Van mij krijgt Overgave dan ook 3,5 sterren. Mijn recensie lees je hier

Zoals je kunt lezen viel Overgave een beetje gemengd bij Lore en Marleen in de smaak, maar al met al een fijne aanrader als je fan bent van NA en een keer iets anders binnen het genre wilt lezen. Het boek past in ieder geval perfect binnen deze maand. Wist je dat Overgave gratis te luisteren is bij de Luisterbieb?

Zou jij dit boek graag willen lezen?



Reacties op: Buddy: 'Lees een wat anders': Lore en Marleen lezen 'Overgave'

Meer informatie

Gerelateerd

Over