Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy lezen: Zwart op wit van Mhairi Mc Farlane

op 05 augustus 2017 door

Het is weer zaterdag en dat betekent tijd voor een nieuwe buddyread. Aan de temperatuur en aan het ontbreken van de zon, zou je het niet altijd zeggen, maar nu we toch midden in de zomer zitten, wordt het tijd voor de feelgoodhit van deze zomer, tenminste zo werd dit boek aangeprezen op internet. Zo'n heerlijk zomers boek willen wij natuurlijk niet missen en daarom lees je hier wat Mandy en Renate er van vonden.

Samenvatting:
Op de bruiloft van twee collega's wordt Edie gekust... door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze - achtervolgd door woedende bruidsmeisjes - naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn. Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe: ze mag de biografie van een bekende acteur gaan schrijven. Dag Londen, hallo Nottingham! 
Een heerlijke roman over jezelf zoeken en vinden, over ontdekken waar je voor staat en wie je echte vrienden zijn... en natuurlijk 
over de liefde!

Renate:
Wat een kadootje was dit boek toen die in de bus lag, hele vrolijke kleurige hardcover kaft, word je gewoon blij van toch?
Kreeg gelijk zin in de zomer, ben nog steeds blij dat je dit met mij wilde lezen Mandy.
Hoe vond jij het boek?

Mandy:
Dit boek is inderdaad een cadeautje. De kleuren van de kaft zijn zo mooi en passen zo goed bij elkaar, dat je meteen een zomers gevoel krijgt. Ik ben ook blij dat je dit boek voorstelde, want je had gelijk: het feelgoodboek van deze zomer, moet natuurlijk gewoon gelezen worden door de Feelgoodclub van 10! 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het begin een beetje schrok. Het eerste hoofdstuk was eigenlijk niet wat ik ervan verwacht had en dan bedoel ik vooral de schrijfstijl. De grappigbedoelde stukken kwamen op de een of andere manier niet bij mij binnen en er werden moeilijke woorden gebruikt, zoals ratsmodee en iconoclasme, dat ik echt dacht: wat is dit?! Overigens weet ik nog steeds niet wat de woorden betekenen, maar wat ik wel weet is dat mijn eerste indruk niet juist was, want wat een leuk boek werd het toen ik van de ergste schrik bekomen was! 
Hoe heb jij dit ervaren?

Renate:
Was al gewaarschuwd omdat we het erover hadden op de app en jij al begonnen was. Ga toch eens kijken wat iconoclasme betekent (verzet tegen de verering van iconen volgens wikipedia). De stijl was heel prettig en het las echt heel vlot weg. Zat ook echt veel humor in, leuke personages ook. Was heel benieuwd hoe het met Edie en Jack zou aflopen na dat drama op Jacks bruiloft. Ze werd wel echt gestraft Edie, sneu vond ik dat.

Vond het ook wel een heftig boek, door de vele drama's in de levens van Edie, maar ook van Elliot. Maar vooral het drama in Edie haar leven vond ik erg heftig, had ik ook wel moeite mee, maar dat kwam omdat het helaas heel dichtbij kwam. Vond wel dat er netjes over gesproken werd.

Mandy:
Haha, jij zoekt het gewoon op! Weer wat geleerd! :) Ik vind het grappig dat jij het anders hebt ervaren dan ik. Zoals gezegd, zat ik er niet meteen in, maar toen ik eenmaal doorlas, was het verhaal wel echt heel erg leuk. Wat daar vooral aan bijdroeg was dat het echte verhaal niet lang op zich liet wachten. Na het drama op de bruiloft raakt het verhaal meteen in een stroomversnelling en dat las lekker door. Ook de korte hoofdstukken droegen daar aan bij. Ik heb geen enkel moment gehad dat het saai werd. De hoofdpersoon is erg leuk, ondanks dat ze tien jaar ouder is dan ik, kon ik mij makkelijk in haar verplaatsen. Ze maakt absurde dingen mee, maar blijft daar wel lekker nuchter onder. 
Ik kan me de dingen jij vertelt wel heel goed voorstellen. Ik heb hier zelf niet zo veel last van gehad, omdat het onderwerp verder van mij afstaat. Dit maakt wel dat het boek naast humoristisch, ook heel serieus is, met inderdaad serieuze thema's. 

Wat vond jij van het einde? Voor mij was het niet echt het happy end waar ik op gehoopt had.

Renate:
Wilde het gewoon weten nu, was het alweer vergeten toen ik het boek uit had, het is dat jij er net over begon.
Die korte hoofdstukjes waren ook erg fijn, zo kun je het boek veel sneller oppakken om weer te gaan lezen, zoals wanneer je te vroeg op je werk was of in de pauze, iets wat ik ook echt heb gedaan.
Heb tijdens het lezen niet echt doorgehad wat haar leeftijd was, maar dat zal ook wel komen omdat het eigenlijk maar 4 jaar of 5 jaar scheelt!
Vond haar wel stoer, maar net als wat jij zegt ook nuchter.
Het einde was niet zoals ik had verwacht, je gaat al lezende uit van een bepaald einde, dus dat was onverwacht, maar het houdt ruimte om zelf iets te bedenken!!

Mandy:
Daar heb je zeker gelijk in en dat maakt het ook wel positief, dat je het einde gedeeltelijk zelf in kunt vullen. Eén ding weet ik wel, als de schrijfster nog een boek uitbrengt, ga ik hem zeker weer lezen! Wat jij? 

Renate:
Ik ga haar zeker in de gaten houden, vond het echt een leuk boek, leest lekker weg en is echt ideaal om te ontspannen op de bank en dat is ideaal toch!!!


Benieuwd naar onze recensies? Klik hier voor de recensie van Renate en hier voor de recensie van Mandy



Reacties op: Buddy lezen: Zwart op wit van Mhairi Mc Farlane

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane (1976) is geboren in Schotland en was journalist toen ze i...