Buddy read challenge #11: Een verrassende stap - Robyn Carr

op 05 juni 2018 door

Bij de buddy uitdaging van een paar maanden geleden, daagde Karin ons uit om Een verrassende stap van Robyn Carr te gaan lezen. Marieke wilde al langer iets lezen van deze schrijfster, en nam de uitdaging aan.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

c67197f16117ad8cf8c6cf46729c3253.jpgKarin van Delft

Voor ik vorig jaar Hebban ontdekte las ik zo goed als alleen maar YA fantasy. Andere genres trokken me niet. Ik had welgeteld 2 romans in huis die ik soms las, maar die had ik alleen maar omdat ze over de Comanche gingen en dat vind ik een interessant onderwerp.

Inmiddels ben ik 41 jaar en ja, YA fantasy is nog steeds mijn favoriete genre maar ik heb ontdekt dat ik ook wel van zwijmelen hou. Daarom ben ik een half jaartje terug ook begonnen met het lezen van feelgood. Ook de namen van de beste feelgood schrijvers zijn intussen een beetje vertrouwd geworden dus toen ik dit boek van Robyn Carr zag staan moest ik hem gewoon kopen. Toen ik de oproep op We love feelgood zag om een buddy read te doen, heb ik me met dit boek opgegeven. 

Korte samenvatting

Ja, ze is een volwassen vrouw. En ja, ze kan best haar eigen boontjes doppen. Maar soms, als alles tegen zit, wil Maggie Sullivan maar één ding: schuilen bij Sully, haar vader. En omdat nu méér dan alles tegen zit, rijdt ze naar Sullivan's Crossing in Colorado, naar de prachtige plek in de bergen waar haar vader een plattelandswinkel en een kampeerterrein runt. Daar is al jaren alles hetzelfde, daar verandert nooit iets en daar kan ze uitrusten.
Ware het niet dat Sully de dag na haar aankomst een hartaanval krijgt. En wie gaat hem verzorgen? Juist!

Het lezen

Marieke
Leuk dat we samen gaan lezen. April, of na april is geen probleem. Ik zet het in de agenda en neem tegen die tijd weer contact met je op.

Karin
Vandaag (het is 1 april) mogen we eraan beginnen. Ik lees niet heel snel trouwens.

Marieke
Geen probleem hoor, ik lees op dit moment meerdere boeken tegelijk, dus Een verrassende stap doe ik ook met kleine stukjes.

Karin
Ik ben nu halverwege hoofdstuk 3. Ik vind Maggie wel heel achterdochtig tegenover Cal. Ik ben benieuwd of daar nog een reden voor genoemd gaat worden of dat gegrond blijkt. Hoewel ik vermoed dat ze wat gaan krijgen samen. In elk geval ga ik er van uit dat Maggie niet meer teruggaat naar haar ziekenhuis in Denver. Ze blijft in de winkel. 

Marieke
Voor dat je niet zo snel leest, ga je toch best snel.

Ik was verrast door het eerste hoofdstuk. Kan ook niet anders, want ik had niet echt gelezen waar het over ging, maar dat het begon in het ziekenhuis waar Maggie werkt had ik niet verwacht. Dan haar vertrek naar haar vader, dat wist ik wel. Wat een heerlijke plek heeft die vader om te wonen en te leven. Maggie zit behoorlijk in de knoop met zichzelf, het zou in ieder geval beter zijn als ze niet meer teruggaat. En die Cal, volgens mij de ideale man, maar hij heeft vast een verleden waar hij niet over wil of kan praten. Hij is niet voor niets zo lang en zo alleen op de kampeerplaats. Ik ben benieuwd wat daarachter zit. 

Heb jij toevallig Wild van Cheryl Strayed gelezen? Dat is een vrouw die haar leven achter zich laat en een trail gaat lopen. Dat er in dit verhaal wordt gesproken over de Colorado trail en de CDT (de Continental Devide trail) is daardoor extra leuk. Het maakt de delen over het lopen van de trail herkenbaar.

Karin
Ik was ook verrast door het verhaal. Ik had met opzet nadat ik hem begin van het jaar gekocht heb, de achterkant niet meer gelezen. Ik was er direct al van overtuigd dat ze niet meer teruggaat naar het ziekenhuis. Ze zit inderdaad nogal met zichzelf in de knoop maar ze heeft dan ook heel veel meegemaakt. En dan die onbegripvolle kerel van haar, bah. Die zou je toch.

Ja, klinkt echt als een geweldige stek om te wonen. Ik zie het bijna voor me.
Ik ben ook heel nieuwsgierig naar het verhaal van Cal. Wat zal daar gebeurd zijn?
Nee, Wild ken ik niet.

Karin
Schiet jij al een beetje op? Ik ben inmiddels op driekwart. Wat leest dit boek lekker. Het leest zo lekker vlot door. Ik ben inmiddels bij de rechtszaak aanbeland. Best nog wel spannend hoe die gaat lopen. Ik vind het leuk dat er echt nog een beetje diepgang in het verhaal zit. 

Marieke
Je bent verder dan ik, maar ik lees het in delen, afgewisseld met een paar andere boeken.
Ik ben bijna op de helft.

Ik vind het een heerlijk boek, een verhaal met een beetje meer. Alleen het verhaal van de ontvoering van dat meisje, dat was een beetje te veel toeval. Maar het was maar een kort onderdeel, misschien is dat voor de rest van het verhaal nog van belang.
Dat er een rechtszaak in zit, dat zag ik aankomen. Ik ben benieuwd. Ik probeer deze week weer aan te sluiten.

Karin
Ik heb hem uit.

Marieke
Goed gedaan. Ik mail weer als ik ook zover ben. Ik moet mijn tijd een beetje verdelen tussen verschillende boeken, maar schrijf gerust een stukje hoor, dan sluit ik wel weer aan.

Karin
Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Het is realistisch geschreven. De karakters zijn goed uitgewerkt en hebben net als echte mensen hun tekortkomingen. Dat laatste mis ik nogal eens bij de boekjes die bij de supermarkt verkocht worden. Net als een goed verhaal. Ook dat zat in dit boek, hoewel sommige dingen totaal niet relevant waren voor het verhaal. Zoals de vermissing van het meisje en de tweede rechtszaak.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch wel verliefd ben geworden op Cal. En zeer zeker ook op de omgeving daar. Colorado heeft me altijd al getrokken maar nu wil ik er echt graag heen. 

Wat betreft de titel: al vanaf hoofdstuk 1 dacht ik te weten wat die verrassende stap was en dus leek het me niet zo'n verrassing. Hooguit voor de hoofdpersonen zelf. Maar uiteindelijk liep het toch anders dan ik had verwacht. Goed gekozen titel dus.

Wel vind ik het een beetje verwarrend dat het oogpunt van de verteller soms midden in een hoofdstuk verschuift van Maggie naar Cal of terug. Hier en daar werd het me pas na 1 of 2 bladzijden duidelijk wie er nu eigenlijk aan het woord was.

Ik heb het boek 4 sterren gegeven. Het was een heerlijk boek om te lezen.

Marieke
Ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Ik heb het met plezier gelezen. Elke dag een stukje, Het boek had genoeg te bieden, een mooie liefdesaffaire (die Cal is echt een man uit duizenden) en een mooi verhaal in een mooie setting met veel natuur. Beide hoofpersonages hebben een verleden en moeten daar mee leren omgaan. Maar als ze eenmaal de richting hebben gekozen, dan is dat ook goed.
Leuk vond ik de rust van het kampeerterrein in combinatie met het feit dat er toch altijd wel wat gebeurde. Vermiste kinderen en zelfs een naaktloper. Alleen die ontvoering vond ik wat vergezocht.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Conclusie

Een geslaagde buddy read met een mooie roman en interessante personages, goeie dialogen en mooie beschrijvingen van de natuur. Een feelgood boek met een beetje meer.Reacties op: Buddy read challenge #11: Een verrassende stap - Robyn Carr

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Robyn Carr

Robyn Carr

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster in het romantische genre. Ze debuteerde in 1978, maar het zou dertig jaar duren voor ze de eerste plek zou bemachtigen in de New York Times Bestsellerlijst. D...