Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read challenge #8 Elly en Sanne

op 07 mei 2018 door

Een tijdje geleden spraken Elly en Sanne af om samen De zeven zussen van Lucinda Riley te lezen. We hadden het boek allebei liggen en de verhalen die we erover hebben gehoord waren veelbelovend. Het duurde even voor we samen van start konden gaan, maar toen het dan eenmaal zo ver was, begonnen we met evenveel leeszin te lezen. Of het ons is bevallen lees je vandaag in de 8e editie van de buddy read challenge.

- door EllyK en Sanne -

73edcf4e804ee4e7075d838f6b47b4dc.jpgOver Elly

Toen ik (Sanne) aan Elly vroeg of ze zichzelf kort wilde voorstellen, kreeg ik een hele leuke omschrijving: een vrolijke meid van 71. En zo heb ik het e-mailcontact ook ervaren. Vrolijk, veel zin en plezier in lezen. 
Elly woont samen met haar lief in Mijdrecht en is oma van 5 kleinkinderen. Ze leest graag, al vanaf dat ze kon lezen: "Vroeger was ik gek op sprookjes en de boekjes van Verhulst. Tegenwoordig lees ik Feelgood, thrillers, waargebeurd en soms YA.
Houd haar in de gaten, deze maand gaan we nog meer over Elly lezen.

Korte samenvatting De zeven zussen

Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australië. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken?

In het eerste deel van De zeven zussen volgen we Maia, de oudste zus naar Rio de Janeiro, waar ze haar herkomst probeert te achterhalen.

Het samen lezen

Sanne: Ik vind het erg leuk dat je De zeven zussen met me wilt lezen, Elly. Je bent een van onze trouwste volgers en ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw mening over dit boek. Zo leren we elkaar nog een beetje beter kennen. Wel grappig dat jouw e-book een heel stuk dunner is dan mijn papieren boek (446 vs. 622 bladzijden), maar we gaan vast allebei hetzelfde lezen. Welke verwachtingen heb jij vooraf van het boek?

Elly: Ik heb natuurlijk al een kort stukje gelezen, waar het over gaat en dan komt bij mij naar boven...er is een familiegeheim.....en dat intrigeert me enorm, dus mijn verwachting is dat mijn nieuwsgierigheid flink aangewakkerd wordt. Ik heb er ook veel zin in...lees ze!!

Sanne: Ik hou ook wel van familiegeheimen. Het enige waar ik een beetje bang voor ben is dat het verhaal erg langzaam op gang zal komen. Het is zo'n enorme pil en er komen nog veel meer delen, hoe lang zal de aanloop zijn voordat er wat spanning in het boek komt? Ik hoop dat het me snel boeit. Maar gezien de reacties over dit boek, moet het haast goed komen. Toch? Ik ben stiekem alvast begonnen...

Elly: Haha, ik ben net zo stiekem als jij en ben er gisteravond in begonnen, ik lees heel graag in bed voor het slapen gaan en dacht....waarom niet ik ben nieuwsgierig. Gelijk in het begin bevat het verhaal al veel raadsels en ontstaan bij mij allerlei vragen. Ik wil weten hoe alles zit. Maar misschien komt de verklaring nog wel. Het verhaal pakte mij ook meteen vast daarmee.

Sanne: Nou precies wat je zegt Elly, het verhaal zit gelijk vol spanning en mijn hoofd vol vraagtekens. Mijn angst dat het verhaal traag opgang zou komen was totaal ongegrond.

Gisteravond heb ik verder gelezen over de sterrengroep en de Griekse mythologie. Ik vind het interessante materie en nog leuker dat de schrijfster het verweven heeft in haar boek. De sterren hebben ook hun karaktereigenschappen en dat komt weer overeen met de karakters van de zeven zussen uit het boek. Ook de ouders spelen een belangrijke rol, hoewel ik ergens heb gelezen dat de moederster te zwak is om te kunnen waarnemen. Ik ben benieuwd of de moeder in het verhaal vertolkt wordt door Ma (Marina) of dat de moeders van de zussen nog een belangrijke rol gaan krijgen. Pleione en Atlas waren in de Griekse mythologie de ouders van de zusjes. In Atlas zitten alle letters van Salt. Toeval? Ik vind het leuk!

Ik vind het ook erg leuk dat het verhaal teruggaat in de tijd. Ik hou daar altijd wel van. Je voelt aankomen dat er veel in het verleden is gebeurd dat invloed heeft op het heden, maar hoe en wat precies... Dat blijft het grootste raadsel.

Elly: Het afwisselen in de tijd maakt dat je steeds verder wil lezen en ik ben ook erg nieuwsgierig naar die voorgeschiedenis, want ik heb het gevoel dat de ouders van haar oma andere personen zijn dan je zou denken. En wat is er toch met die handen van de Cristo, het Christusbeeld in Rio de Janeiro? Ik heb nog foto's van de Cristo opgezocht om die handen te bekijken, wat me opviel was dat die lange vingers had. Heb jij dat ook?

Sanne: Ja die handen, daar wordt wel de nadruk opgelegd hè. Ik vind het wel bijzonder dat we zo meekrijgen hoe het beeld in Rio tot stand is gekomen. Het boek switcht van heden naar verleden. We lezen over de zoektocht van Maia en over het leven van Bel. Welk gedeelte spreekt jou het meeste aan?

Elly: Ik vind beide gedeeltes boeiend en meeslepend om te lezen. Het verleden gaat meer over de romantiek van Bel met Laurent, hoe zich dat ontwikkelt en later haar dilemma van blijf ik of ga ik terug naar Rio. Ze is een goede dochter en ze voelt een verplichting jegens haar ouders. Het heden boeit door de zoektocht van Maia naar haar voorouders en ze zal nog verrast worden. Juist door die afwisseling blijft het spannend. Ik wilde steeds snel verder lezen, benieuwd naar wat er in de andere tijd zou gaan gebeuren. Tegen het einde vond ik het verhaal nog meer diepgang krijgen. Over de houding van Beatriz ten opzichte van Maia. En hoe Maia langzaamaan terug veranderde in de vrouw, die ze vroeger was. Wat vond jij van het laatste stuk toen Maia weer terug was in Zwitserland?

Sanne: het laatste stuk vond ik ook erg boeiend. Het verhaal vloeit hier ook over naar het tweede boek. Helaas roept het op de laatste bladzijdes nog enorm veel vragen op, vragen waar ik dagen later nog mee in mijn hoofd zat. Mijn hoofd wil de puzzelstukjes in elkaar leggen, maar ik vrees dat we pas alles weten na het zevende boek. Ik hoop gauw aan deel 2 te kunnen beginnen.

Elly: ik ga dat zeker doen, het boek ligt al klaar voor mijn vakantie, dit eerste deel smaakte echt naar meer!

Zoals je kunt zien aan ons lange verslag, heeft het boek ons behoorlijk bezig gehouden. We hebben genoten van de tijdswisselingen, de zoektocht van Maia en het levensverhaal van Bel. Wil je onze (nog) uitgebreidere recensies lezen, dan vind je die van Elly hier, en van Sanne hier.



Reacties op: Buddy read challenge #8 Elly en Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...