Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Een zomer in Venetië van Nicky Pellegrino

op 26 mei 2018 door

Zaterdag is Buddy read dag! Deze week is het de beurt van Lore en Renate. Zij wilden al graag eens op reis vertrekken en kozen voor Een zomer in Venetië van Nicky Pellegrino. Werd het een aangenaam reisje naar Venetië? Dat lees je hier!

Samenvatting

Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto...

Wat vonden wij van Een zomer in Venetië?

Renate: Lore, leuk dat we weer samen mogen lezen, heb echt zin in dit boek, ziet er echt zomers uit, krijg alleen van de cover al een vakantiegevoel, heb jij dat ook? Het mooie leesweer helpt daar natuurlijk ook bij. 

Lore: Wat leuk om nog eens een boek met jou te lezen, Renate! Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik vind de cover wel zomers maar niet geweldig mooi. Venetië is zo'n mooie stad, neem een afbeelding van de stad en beter kon het niet worden. De mensen storen mij een beetje.
Wat een hectisch leven leidt Dolly. Ik snap helemaal dat ze nood heeft aan een break. Na die slechte recensie vertrekt ze richting Venetië. Haar gezin laat ze achter in Londen. Ik snap dat ze nood heeft aan zichzelf, maar je dochter zomaar achterlaten. Snap jij dit?

Renate: De vrouwen op de cover hadden inderdaad niet per se gehoeven, dat ben ik gelijk met je eens, Lore.
Lijkt mij een hele moeilijke keuze om je dochter alleen achter te laten, voor een weekje oké, even eruit dat snap ik wel, maar langer dan dat kan ik niet helemaal snappen.
Ze krijgt wel heel snel leuke vrienden daar, die haar een beetje uit haar dip halen. Wat vond jij van de andere grote personages zoals Coco, Dolly's zus en haar man?

Lore: Bij Coco heb ik wat gemengde gevoelens. Ze is heel leuk, maar ik heb het idee dat ze heel veel verbergt. Ze wil niets zeggen over haar eigen leven. Dolly's zus is geweldig! Bij haar man heb ik ook gemengde gevoelens. Hij verbergt ook iets denk ik. Ieder personage heeft echt iets mysterieus in dit verhaal. Antonio is ook al zo'n raadsel, en wat met Nanda. Dit zorgt er wel voor dat ik verder wil lezen. Welke geheimen gaan we nog ontdekken en wat zal er altijd geheim blijven?
Ik vond het wel geweldig dat ze zo snel vrienden maakte. Ik kan mij niet voorstellen dat het in het echt zo snel zou gaan. Ik heb tijdens reisjes toch weinig contact met de lokale bevolking.
Het idee van de gelukslijst vind ik wel heel leuk. Ik ben zelf ook gaan nadenken wat er op mijn lijst zou komen, niet gemakkelijk! Ik ben ook benieuwd naar wat er nog op Dolly's lijstje komt. Wat vind jij van deze lijst?

Renate: Haha ja echt hé, maakt het wel makkelijker lezen met die mysterieuze Coco in het boek, je wilt echt weten wat er nu is en ook of het nog goed komt met Dolly, want het is nogal wat zo'n recensie krijgen over je restaurant.
Het idee van een gelukslijst vind ik ook leuk, is toch niet iets wat ik snel zou maken, maar vind het idee wel heel leuk, het laat je inderdaad nadenken over wat er op de lijst moet van jezelf. De lijst van Dolly vind ik wel leuk, het zijn vaak toch de kleine dingen die ons gelukkig maken, wat een cliché gooi ik er zo even uit.
Kreeg wel zin om te koken tijdens het lezen van dit boek, je krijgt toch wel trek van al die risottos die je tijdens het lezen langs ziet komen, of had jij dat helemaal niet? 

Lore: Dat had ik minder, wel zin in eten, maar niet echt in het koken. Ik had vooral zin om meteen op het vliegtuig te stappen richting Venetië. Ik ben er deze zomer geweest en ik voelde mij helemaal terug. Als ze spreekt over de drukte in de vaporetto, de kleine straatjes, de Rialtobrug. Ik voel mij meteen terug in Venetië. Dat is ook echt heel mooi in dit boek. Alles is heel beeldend geschreven en hierdoor waan je je meteen in Venetië. Je moet het je niet verbeelden, dat doet het boek al. Ik loop precies naast Dolly in Venetië rond. Vond jij dit ook? Of was het moeilijker omdat jij Venetië nog niet gezien hebt?

Renate:
Door haar beeldende stijl kon ik Venetië wel echt voor mij zien, met die straatjes, al dat water, de gondels. Door dit boek wil ik echt graag naar Venetië, en door jouw positieve verhalen ook, dus na het lezen van dit boek moet ik dat echt maar eens gaan doen. Denk wel dat als je er geweest ben dat het precies zo is zoals jij zegt dus dat je echt naast Dolly loopt.
Was dit jouw eerste boek van Nicky Pellegrino? Mijne wel, moet zeggen het is heel goed bevallen, ga haar andere boeken zeker lezen, er komt binnenkort een nieuwe Nicky Pellegrino uit terug naar Villa Rosa. Hoe is het jouw bevallen, smaakt het ook naar meer? 

Lore: Dit boek smaakt zeker naar meer. Voor mij was het ook het eerste boek dat ik las van Nicky Pellegrino. Er zullen er zeker nog volgen. Het zijn ideale boeken voor op reis aan het zwembad. Misschien zelfs in Italië zelf. 

Conclusie

De eerste kennismaking van Renate en Lore met Nicky Pellegrino was een schot in de roos. Onze zomer is goed begonnen met een tripje naar Venetië. We gaan beiden zeker nog meer lezen van haar. Iedere keer kunnen we ergens anders op reis want de boeken spelen zich op verschillende plaatsen in Italië af. 

Onze recensies lees je hier: Lore en Renate

Hebben jullie al een boek van Nicky Pellegrino gelezen? 



Reacties op: Buddy read: Een zomer in Venetië van Nicky Pellegrino

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicky Pellegrino

Nicky Pellegrino

Nicky Pellegrino is geboren in Liverpool maar bracht als kind vele zomers door i...