Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read Ik weet niet of ik van je houd

op 23 februari 2019 door

Op deze zaterdag hebben we weer een nieuwe buddy read. Marieke wil heel erg graag haar stapel ongelezen boeken wegwerken en koos een boek dat ze in de Hebban Adventskalender had gekregen en vroeg Lore om deze met haar samen te lezen. Het is Ik weet niet of ik van je houd van Christina Lauren. Hoe is deze new adult de dames bevallen?

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Korte samenvatting

Ik weet niet of ik van je houd - Christina Lauren

Door een verrassend toeval leert Holland de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin kennen. Hij doet auditie voor een musical en mooie kansen liggen in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Ze worden huisgenoten, puur vriendschappelijk. Of doen ze maar alsof en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Christina Lauren

Marieke:
Christina Lauren is de schrijversnaam van het duo Lauren Billings en Christina Hobbs. Sinds 2009 schrijven ze samen allerlei verschillende verhalen.

Deze informatie staat bij de auteurs informatie. Kende jij dit duo al? Ik had helemaal niet in de gaten dat het een duo was. Kan jij aan de wijze van schrijven merken dat het niet door een auteur is geschreven? Ik dus totaal niet.

Lore:
Ik las toevallig in januari Ik ben je niet vergeten. Dat was mijn eerste kennismaking met dit schrijversduo. Ik had wel eens gehoord dat het een duo was, maar dit is zeker niet te merken in het verhaal. Ik vind het altijd speciaal als twee auteurs samen boeken schrijven. Het lijkt mij niet gemakkelijk om dan een volledig verhaal in dezelfde stijl te hebben. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

New Adult of Young Adult

Marieke:
Zou jij het boek onder NA of onder YA zetten? Het boek heeft wel enkele uitgesproken seksscenes, dus dan past het volgens mij beter bij NA. Ook is het hoofdpersoon al boven de twintig. Maar toch vond ik haar in het begin nogal naief, waarna ze zich gedurende het boek toch wat meer ontwikkelt. Daardoor vond ik het ook wel YA. Maar misschien komt het door de generatiekloof dat ik er anders tegenaan kijken.

Lore: 
Voor mij was dit zonder twijfel een NA. Ze is inderdaad wel wat naief in het begin, maar ze staat al wel verder dan de personages in een YA. De leeftijd van de personages en de seksscenes zorgen ervoor dat ik het zeker onder NA zou plaatsen. 

Ik lees graag YA, maar ik heb vaak ook het idee dat deze personages toch wat jong zijn, terwijl ik hier toch ergens wel die connectie had van ongeveer dezelfde leeftijd te hebben. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Het verhaal

Marieke:
Het verhaal vond ik wel verrassend. De setting vond ik erg leuk, zo'n grote theater productie met zo veel succes. En dan de straatmuzikant die een grote ster wordt. Ook de onzekerheid van Holland is goed uitgewerkt, hoewel ze het zichzelf ook wel heel erg moeilijk maakt. Veel verwarring doordat iedereen wel wat achterhoudt. Al met al een leuk verhaal om te lezen.

Lore: 
De setting van het verhaal is heel origineel. Het is de eerste keer dat ik een verhaal lees dat zich afspeelt rondom een musical. De problemen die hierbij komen kijken en de gekke oplossing die er bedacht wordt vond ik alvast heel grappig. Al kan ik mij voorstellen dat dit misschien ook wel echt eens gebeurt, echte talenten die het land moeten verlaten, dat wil je toch voorkomen lijkt mij. Alle geheimen zorgen iedere keer voor toch een andere wending in het verhaal, zo blijft het verrassen. Ik had nooit het gevoel dat het voorspelbaar werd. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Trouwen of niet? 

Lore: wat zou jij doen in de plaats van Holland? Het lijkt me zo'n moeilijke beslissing. Daar vind ik wel dat ze te snel een beslissingen maakt. Trouwen met een man waar je al een hele tijd stiekem verliefd op bent lijkt een droom, maar stel dat het echt niet klikt. Je bent dan wel getrouwd en woont samen met die man. 

Ik vind het knap dat ze dit wil doen voor haar familie. Zelf zou ik toch iets harder nadenken. Ik vind trouwen toch nog steeds iets speciaal. Zo maar snel beslissen om met een vreemde te trouwen zou ik nooit doen. Ik zou eerst alle andere opties bekijken, de kans is groot dat er toch ergens een achterpoortje is denk ik dan. 

Marieke:
Ik ben het met je eens, het was een heel snel genomen beslissing. Maar soms weet je intuitief dat het goed is. Ik denk dat het voor Holland ook zo was. Ze wist dat het goed was. Dat ze daar hele andere redenen voor opgaf (Ik doe het voor mijn oom en voor de productie) zijn eigenlijk uitvluchten. Ze wilde het ook zelf gewoon heel graag, maar kon daar ook voor zichzelf niet aan toe geven.

Ik zou het ook niet zo doen, daar ben ik veel te nuchter voor. Maar voor het verhaal in dit boek is het geweldig.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Conclusie:

Lore: 
Ik ben fan geworden van Christina Lauren. Ik ben heel blij dat ik dit boek heb kunnen lezen dankzij de adventskalender. Ik ga zeker nog meer boeken lezen van hen. Zo kocht ik deze week nog Ik wil niet voor je vallen. Deze zal heel snel gelezen worden! 

Marieke:
Nou een fan ben ik niet geworden, maar ik heb het boek wel met plezier gelezen. Komende maand zit er een boek van deze dames bij de Bookchoice keuze. Het lijkt me wel leuk om die te gaan luisteren. 

Bedankt Lore dat je deze samen met mij wilde lezen. Weer een boek af kunnen vinken van de digitale stapel.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Heb jij al eens een boek gelezen van Chistina Lauren, misschien wel deze omdat deze in de Hebban Adventskalender zat? Hoe is het jou bevallen? Wij zijn benieuwd. laat het ons weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Buddy read Ik weet niet of ik van je houd

Meer informatie

Gerelateerd