Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Wij twee - Nicholas Sparks

op 20 januari 2018 door

Het nieuwe jaar is alweer even bezig. Om het nieuwe jaar goed in te zetten lazen Janneke en Lore Wij twee van Nicholas Sparks. Dit boek stond bij beide dames in de kast en nu kunnen ze meteen Challenge Categrorie #1 afvinken: lees een dik boek. Want Wij twee heeft ongeveer 500 pagina's!

Door: Janneke & Lore

Over Wij twee

Russell Green is pas tweeëndertig, maar hij heeft alles: een fantastische vrouw, een lieve zesjarige dochter, een succesvolle carrière in de reclame en een prachtig huis in Charlotte, North Carolina. Hij leeft een droomleven, waarin zijn huwelijk met de betoverende Vivian centraal staat. Maar deze schitterende buitenkant begint langzaam barstjes te vertonen…

Niemand is verbaasder dan Russell als zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet. Binnen een paar maanden verliest hij zijn baan en de liefde van zijn vrouw en moet hij steeds vaker alleen voor zijn dochter zorgen terwijl hij probeert te wennen aan de nieuwe situatie. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar een nieuw bestaan – een bestaan dat zijn capaciteiten en emoties hevig op de proef zal stellen.

Wat vonden wij van Wij twee

Lore: Wat leuk dat je dit boek voorstelde Janneke! Na de boekenbeurs was ik heel benieuwd geworden naar het boek. Nicholas Sparks vertelde heel geanimeerd over het eerste hoofdstuk dus ik kon niet wachten om dit te lezen. 

Janneke: Leuk Lore om Wij twee samen te gaan lezen! Ik las het inderdaad in je verslag en dacht dat is leuk voor een buddyread! Ik ben een groot fan van Nicholas Sparks en wilde Wij twee zo graag gaan lezen, maar het is wel een dikke pil. Dat hield me een klein beetje tegen. Ook moet ik eerlijk bekennen dat de flaptekst me iets minder aansprak dan eerdere boeken van Sparks. Had jij dat ook Lore of was jij helemaal overtuigd nadat hij er meer over had verteld? 

Lore: Ik moet eerlijk zijn dat ik ook vooral door zijn verhaal benieuwd werd naar het boek. De achterflap vond ik heel vaag en leek me anders dan de standaard Sparks boeken die ik ken. Het aantal pagina's hield me ook wat tegen in het begin, maar dit boek is perfect voor de hebban reading challenge. Een dik boek kunnen we nu al afstrepen! Na het eerste hoofdstuk zat ik wel meteen in het verhaal. Was dit bij jou ook zo of had je het moeilijker om in het verhaal te komen? 

Janneke: Ik had er helaas iets meer moeite mee en dat ben ik niet gewend! Ik vind vooral in het begin de personages een beetje tegenvallen. Vivian vind ik erg onredelijk, overdreven en egoïstisch en Russell laat zo over zich heen lopen. Geen goede eerste indruk helaas. Wat vond jij van Vivian en Russell?

Lore: Met Vivian had ik helemaal hetzelfde! Zo'n verschrikkelijke vrouw. Voor Russel had ik veel meer sympathie. Hij liet zich wel doen, maar hij deed gewoon alles voor zijn kind. De stukken uit het verleden waar ieder hoofdstuk mee begon vond ik wel heel leuk. Hierdoor kreeg ik iedere keer het gevoel dat er iets mis was. Hoe kon Vivian zo veranderen, maar ja, iedereen verandert gedurende zijn leven. Marge en Liz hadden van mij wel meer aan bod mogen komen. Een boek vanuit hen zou ik zeker lezen, vooral hoe het nu verder gaat. Vond jij hen ook zo leuk? Of spreekt dit idee je niet aan?

Janneke: Je hebt gelijk, misschien ben ik iets te streng voor Russell. Hij wilt het beste voor zijn gezin en dat is ook wel begrijpelijk. Ja door die stukken uit het verleden aan het begin van elk hoofdstuk blijft het tempo een beetje in het verhaal. Want daar wordt steeds gehint dat er iets staat te gebeuren, maar wat? Een boek met Marge en Liz lijkt me fantastisch! Zou ik ook zeker gaan lezen. Over het algemeen ben ik blij dat ik Wij twee gelezen heb, maar ik had moeite met het eerste deel. Ik kon niet echt goed in het verhaal te komen. Dat vond ik erg jammer. 

Lore: De spanning wordt er inderdaad wel ingehouden. Alles bij elkaar vind ik het een heel leuk boek. Het wist me te verrassen en soms zelfs met mond vol tanden achter te laten. Op bepaalde stukken durfde ik even niet verder lezen want ik had heel veel schrik voor tranen. Deze kwamen gelukkig toch niet tevoorschijn. Ik heb genoten van het boek.

Benieuwd geworden naar onze recensies? Die van Lore lees je hier.

Lore en Janneke zijn nog steeds fan van Nicholas Sparks na het lezen van Wij twee. Wat is jouw favoriete Nicholas Sparks roman?

Dit boek is te lezen voor de challenge categorieën:

#1   Lees een dik boek

#7   Lees een boek met een getal in de titel

#25 Lees een boek met #Diversiteit



Reacties op: Buddyread: Wij twee - Nicholas Sparks

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Omaha, Nebraska, 1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij...