Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Aan het meer van Butternut - Mary Mc Near

op 27 januari 2018 door

Voor vandaag lazen Diana en Nathalie Aan het meer van Butternut van Mary McNear.

Weduwe Allie hoopt door haar verhuizing met haar zoontje Wyatt een nieuwe start te kunnen maken in Butternut. Ze gaat in het vakantiehuisje van haar familie wonen. Hier hoopt ze rust te vinden en geen last meer van bemoeizuchtige buren te hebben.
Waar ze niet op gerekend heeft is dat er veel veranderd is sinds de tijd dat zij hier als kind vertoefde. Onder andere dat er nu een opzichtig huis naast het familiehuis staat.
En op een arrogante buurman zit ze al helemaal niet te wachten.

#Hebbanreadingchallenge categorie #6: Lees het eerste deel van een serie.

Nathalie
Leuk Diana dat wij nu een buddyread doen. Het boek Aan het meer van Butternut sprak me al een tijdje aan, de mooie kaft en een vergelijking naar Gilmore girls. Die televisieserie vond ik toen ook leuk om naar de kijken, zo'n lekker knus dorpje.
Het valt me op na het lezen van de eerste hoofdstukken dat het een fijne en rustige schrijfstijl is. Dit leest lekker. Ook een mooie balans in de afwisseling van de perspectieven.
Het is het eerste deel van een serie, kunnen we straks die categorie ook mooi afvinken. Ik ben heel benieuwd of ik de serie ook wil gaan volgen hierna, maar ik denk het wel. Ik ga dan ook weer snel verder lezen.

Diana
Ik vind het inderdaad echt enorm leuk dat ik eindelijk eens een buddy met jou mag doen! Wat supergezellig. Ik kende de serie nog niet, maar de cover sprak me echt enorm aan toen jij me het boek voorstelde. Toen het binnenkwam was ik dan ook echt meteen verliefd. Het eerste wat ik dacht was dat ik echt wilde afreizen naar het meer van Butternut! Wat een feelgoodgevoel geeft de cover! Ik ben nog niet in het boek begonnen, omdat ik eerst nog wat 'moetjes' heb. Wat is jouw eerste indruk?

Nathalie
Ik vind de cover ook heel mooi. Het wekt gelijk een beeld van Butternut in mijn hoofd. Het lijkt mij heerlijk vertoeven daar. En met dit koude winterweer geeft het boek me een beetje zomergevoel, aangezien het verhaal zich ook in de zomer afspeelt.
De leesstijl blijft prettig. Door bijpersonage Jax komt er opeens een spannende wending.
En dan gaat het verhaal weer alleen over Allie en Walker en kabbelt het een beetje voort. Het is net iets te rustig, net iets te zoetsappig. Ik hoop dat er weer ietsje meer pit in gaat komen.

Diana
Daar kan ik me in vinden, Nathalie. Je wordt langzaam meegenomen in het verhaal. Het kabbelt een beetje, maar niet op een verkeerde manier. Genoot jij ook van alle mooie en gedetailleerde beschrijvingen, Nathalie? Voor mij was dat echt een toevoeging. Ik voelde niet alleen het warme weer, maar ook de sfeer en ik zag alles als een film voor me. Eigenlijk wilde ik gewoon naar Butternut. Het lijkt me zo fijn daar aan het water. De rust. Een boekje. Een wijntje. Vogeltjes op de achtergrond. Ik droomde echt even weg. Dat heeft ervoor gezorgd dat het kabbelende verhaal me in eerste instantie totaal niet stoorde.

Nathalie
Dat gevoel van lekker buiten zitten met uitzicht op het mooie meer, vakantiegevoel .., en even gluren of de buurman ook thuis is. Inderdaad mooi beeldend geschreven.
Ik vind het wel heel jammer dat de verhaallijn van Jax te lang niet wordt uitgeschreven. Op een gegeven moment zijn alleen maar Allie en Walker die aan het woord zijn. En dan aan het einde wordt nog eventjes de verhaallijn van Jax afgehandeld. Hier had van mij veel meer balans in gemogen. Het is nu een rustig feelgood verhaal, en dan had er denk ik net iets meer vaart in gezeten. Want het is wel een spannende verhaallijn van Jax.
Ben jij van plan om vervolgdelen te gaan lezen? Ik wel, ben nieuwsgierig geworden naar de verhaallijn van Carolien. Er is een aanzetje in dit deel gezet naar deel 2, Een zomer in Butternut. Genoeg om verder te willen lezen, maar gelukkig geen echte cliffhanger om per se meteen te willen weten hoe het afloopt.

Diana
Nee, ik ga deel twee niet lezen. Eigenlijk viel het boek me erg tegen. Het gevoel dat het me gaf was goed, zelfs fijn in de winter, maar inhoudelijk kon het me echt niet bekoren. Er gebeurde te weinig. Allie is te lang chagrijnig, je ziet al vanaf de eerste pagina's aankomen wat er gaat gebeuren. Het wordt - hoe verrassend - een knipperlichtrelatie. Alleen Jax en Wyatt waren voor mij leuk om te volgen. Van Jax werd ik vrolijk. De manier hoe zij in het leven staat brengt een glimlach op mijn gezicht en Wyatt is gewoon een lief jochie dat net iets teveel heeft meegemaakt. Voor mij dan ook maar 2 sterren. Wat is jouw eindoordeel, Nathalie?

Nathalie
Grappig dat we er toch verschillend over denken. Ik vind het zo'n drie sterren boek dat tijdens een vakantie fijn leesvoer is.

Nieuwsgierig naar onze recensie? Die van Diana vind je hier en die van Nathalie hier.



Reacties op: Buddyread: Aan het meer van Butternut - Mary Mc Near

Meer informatie

Gerelateerd

Over