Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread challenge #7: De boekwinkel op de hoek - Annie Darling

op 25 april 2018 door

Vandaag hebben we weer een nieuwe buddyread challenge voor jullie en het is alweer nummer 7! Eerder dit jaar reageerde Vera op onze oproep met dit boek als een van mogelijke opties voor een buddyread. Janneke reageerde meteen enthousiast, want wat is nu leuker dan samen een boek lezen? Juist! Samen een boek lezen over boeken! Daarom lazen wij samen De boekwinkel op de hoek van Annie Darling. Lees je mee wat we ervan vonden?

Door Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Over Vera

b1412a99c94dad3b61a63f87ad2ab291.jpgIk ben Vera, bekend hier als Bookwurm Veertje. In juni tel ik 30 lentes. Op 11-1-2016 ben ik met mijn man getrouwd. Op deze dag waren we 11 jaar samen. Op het moment van dit schrijven heb ik 459 boeken in de kast staan waarvan ik er nog 179 mag lezen. Die van mijn man niet meegeteld en de vele die ik geleend heb ook even niet. (Stuk of 15, geloof ik). 
Door jullie enthousiasme zit ik sinds 2016 ieder vrij moment met mijn neus in de boeken of op Hebban of doe ik iets anders boek gerelateerd. Daardoor is de stapel ook zo enorm gegroeid.

Korte samenvatting

Posy Morland heeft al nauwelijks een idee wat ze moet met de noodlijdende boekwinkel die ze geërfd heeft, laat staan dat ze weet wat ze moet met medewerker Sebastian - ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooit. In een halfjaar probeert ze de winkel om te toveren tot de eigenzinnige Londense boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Als Sebastian haar nou eens haar gang liet gaan... 

Toevlucht zoekt ze in de oneindige voorraad romantische comedy's die de winkel rijk is. Lezend van goed einde naar goed einde vraagt ze zich af: ligt er ook een happily ever after voor de winkel én haar in het verschiet?

Tijdens het lezen

Janneke: Ik ben ondertussen begonnen in de boekwinkel! Nu ongeveer op bladzijde 40 en ben nu al erg benieuwd naar de rest van het verhaal!

Vera: Ik ben nog niet begonnen. Het andere boek schiet nog niet zo op. Ik ben nu Narcotica van Emelie Schepp aan het lezen. Heerlijk spannend. Ben nu op bladzijde 194 van de 332 dus die ga ik uitlezen vandaag!  

Janneke: Wat lekker zo'n leesdagje! Ik had gehoopt nog in het zonnetje te kunnen lezen, maar die is nog ver te zoeken. 

Vera: Hier in de Huttenheugte bij Dalen schijnt hij prima.☺

Uiteindelijk was Vera net met het boek begonnen en had Janneke hem al bijna uit. 

Janneke: Zo, ik moest even inkomen in het verhaal, maar daarna ging ik als een speer! Ik hoef nog maar 50 bladzijdes en dan is hij alweer uit! Wat is jouw eerste indruk Vera?

Vera: Heerlijk verhaal! Ik vind het mooi geschreven en het verhaal en de schrijfstijl pakt me direct. Ben er echt nog van aan het genieten. Op bladzijde 100 nu en ga weer lekker verder lezen vanavond. 

Janneke: Wat vind jij van Sebastian? Ik was van hem niet erg overtuigd. Hoe hij de hele tijd zo onaardig doet, maar toch eigenlijk wel aardige acties heeft. Een beetje aparte mannelijke hoofdrol vond ik het. Wel origineel, maar ik moest er even aan wennen. 

Vera: Sebastian vind ik vrij tactloos en erg lomp. Maar er straalt wel iets van hem af waar ik mijn vinger nog niet op kan leggen. En tegen mensen die je graag om je heen hebt, ben je vaak een stuk harder en gemener misschien.

Janneke: Haha dat woord lomp wordt ook echt zo vaak gebruikt. Maar dat had ik ook inderdaad. Was erg benieuwd waar het naartoe ging, alhoewel je het wel al een beetje kon raden, maar ik was erg nieuwsgierig hoe het zou gebeuren. Ik ben trouwens wel helemaal verliefd geworden op het straatje in Londen waar de boekhandel staat en natuurlijk de boekhandel zelf! Lijkt me heerlijk om in zo'n winkel te werken en dan ook nog eens midden in Londen!

Vera: Ik zou ieder weekend komen snuffelen. Niet dat ik het boek dan al uit heb wat ik pas gekocht heb, maar toch. Als ik in een boekwinkel zou moeten werken zouden de klanten worden verwaarloosd haha of zoveel boeken mee krijgen om te lezen dat ze de deur niet uit kunnen.

Janneke: Haha!! Heerlijk hè! En daarna lekker door Londen struinen. Wat ik het opvallendste in het boek vond is toch wel de ontwikkeling die Posy doormaakt. Je ziet haar echt groeien en ondanks tegenslagen krijgt ze het met wat hulp toch voor elkaar.

Vera: Ja en dan ook nog de zorg voor haar jongere broer. Die dus ook goed op zijn pootjes terecht komt. Ik vind dit wel erg knap.

Conclusie

Janneke: Uiteindelijk vond ik het een heerlijk, maar wel voorspelbaar verhaal met leuke en originele personages. Ik ga zeker op zoek naar andere delen van deze serie!

Vera: Ik vond het echt een prachtig boek! Bij sommige stukken heb ik toch wel een traantje gelaten. Ik heb dit boek van mijn zus geleend maar wil deze graag in mijn eigen kast hebben. Dus dat wordt morgen speuren als ik met haar ga winkelen.

Een geslaagde buddyread dus! Heb jij De boekwinkel op de hoek al gelezen? Of een ander boek uit deze winkelstraat-serie?



Reacties op: Buddyread challenge #7: De boekwinkel op de hoek - Annie Darling

Meer informatie

Gerelateerd

Over