Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: De Happiness-goeroe - Jette Schröder

op 17 juni 2018 door

Soms heb je gewoon zin om een boek te lezen waar je blij van wordt. De Happiness-goeroe is zo'n boek. Janneke en Marieke mochten zich onderdompelen in de glitters en de happiness tips van Vlinder. Zijn zij nu helemaal happy?

De Happiness-Goeroe

Om een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra's, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de 'Happiness Lifestyle' predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als 'Find Your Inner Rainbow' en 'Embrace Your Flaws'. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Het lezen

Marieke:
Janneke, wat een leuk idee om dit boek samen te gaan lezen, en dat niet alleen, we gaan ook samen naar de Happiness workshop. Die is vandaag, ik ben benieuwd, lekker kliederen met glitters? Het zal wel een beetje raar zijn misschien dat ik daar aan kom zetten, ik verwacht eigenlijk allemaal jonge meiden. De Happiness-Goeroe is eigenlijk een echte young adult feelgood, maar ik vond het ook wel erg leuk om te lezen. En na mij mag mijn dochter het lezen, volgens mij vindt zij het ook helemaal leuk.

Ik heb het boek wel erg snel uitgelezen, maar het zit ook gewoon goed in elkaar. Wat een leuk idee om in te vallen op een feest als waarzegster, hoewel ze zichzelf lifestyle-coach noemt. Ze heeft geen flauw idee hoe ze moet beginnen, ook al heeft ze zich best goed voorbereid, en dan blijkt ze precies de goede toon te vinden en de juiste dingen te zeggen. Briljant.
Erg leuk begin. Hoe vond jij het?

Janneke:
Ja superleuk om dit boek samen te lezen Marieke! Ik zou me daar niet zo heel erg zorgen over maken... young adult wordt echt niet alleen door allemaal jonge meiden gelezen! En door het feelgood-element denk ik dat het een breder publiek zal aantrekken. Volgens mij gaat het een hele leuke middag worden! (Dinsdag lees je hier ons verslag)

Ik ga ook razendsnel door het boek heen. Het verhaal pakt me en ik heb lekker tijd om door te lezen, dus dat gaat lekker! Ja je hebt helemaal gelijk. Slim wel om jezelf happiness-coach te noemen en geen waarzegster want dan gooi je al snel je eigen glazen in. Grappig want door haar adviezen, lijkt ze het best in zich hebben om coach te worden. Jammer dat ze alleen al snel verward raakt in het willen verdienen van geld. Maar goed het moet wel een beetje spannend worden natuurlijk ;)

Ik vind Iris wel wat weg hebben van Bridget Jones, jij niet?

Marieke:
Bridget Jones? Nee, die associatie had ik niet gelegd, ik kreeg wel een beetje Sophie Kinsella gevoel. In Mijn niet zo perfecte leven is Cat ook bezig met de gasten en lifestyle en ook een beetje per ongeluk.

Tja, de honger naar geld, ik denk dat je makkelijk in die valkuil trapt. En zo heel erg was het niet wat ze deed. Ja ze kocht goedkoop in en verkocht het met een goed verhaal. Maar dat is toch de essentie van zaken doen. Het mag dan niet bij een Happiness-coach passen, maar zij moet ook haar boterham verdienen. Het gaat niet allemaal vanzelf.
Ik vond dat ze eigenlijk heel goed bezig was. Ze had goeie ideeën, stel jezelf zo’n happy cocoon voor, een plek voor jezelf, helemaal zoals je het zelf wilt, waar je tot jezelf kan komen. Wie wil dat nou niet? Het is dat de meterkast te klein is, anders had ik al een plek voor mezelf gemaakt. Voorlopig houd ik het maar bij de bank.

Had jij nog iets aan de tips van Vlinder?

Janneke:
En dat vind ik dus juist zo grappig, want ze verdiende er helemaal niet mee haha. Daarom moest ze dat baantje in de catering blijven houden. Maar de ideeën zijn wel tof inderdaad! Lijkt me heerlijk zo'n plekje voor jezelf. Ik was van plan om een lekkere leesstoel op de slaapkamer te gaan zetten en een paar boekenplanken op te hangen. Beetje plekje voor mezelf creëren. En nu ga ik dat dus helemaal doen! 

Op zich heb ik tot nu toe nog niet heel veel andere tips gelezen, waarvan ik dacht daar ga ik wat mee doen! Alhoewel ik het idee van een mantra (niet nieuw natuurlijk) wel goed vindt. Positieve dingen tegen jezelf blijven zeggen. Daar geloof ik wel in! Ik ga snel verder lezen. Ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan met haar aantrekking tot een bepaalde man ;) 

Marieke:
Halverwege het boek is er een bestellijstje met producten van Vlinder. Ik vond dat erg leuk en ook herkenbaar. Logisch als je bekend wordt dat je daar dan ook gebruik van gaat maken. Ze verkoopt de spullen met een goed verhaal. Zo werkt het toch? Op het einde als iedereen over haar heen valt is dat wel een beetje overdreven. Maar wat ik zo leuk vond aan net lijstje was de Happy tea treatment, een theemelange met theemeditatie. Ik moest gelijk denken aan de feelgoodmelange die we voor het Feelgood Club café hadden bedacht!

Janneke:
Nee het gedoe over dat verdienen, dat vond ik ook een tikje overdreven. Dat is gewoon goede marketing toch? Alhoewel ik denk dat ze zonder die producten ook zo populair zou zijn geworden. Ja de Happy tea treatment! Geweldig! Past inderdaad goed bij onze feelgoodmelange. Ik heb het boek ondertussen uit en kon het gelukkig met een lach op mijn gezicht dichtslaan. Ik moet bekennen dat ik Iris wel een beetje in mijn hart gesloten had. Ze deed zo haar best! En ze was ook echt goed in adviezen geven. De schrijfstijl van Jette Schröder is me ook goed bevallen. Vooral de dialogen tussen Iris en haar vrienden vond ik soms echt heel erg leuk. Precies van die uitspraken die je zelf ook zou kunnen doen. En haar interactie met Joost kwam ook heel overtuigend over. 

Marieke:
Ja Joost, zucht... die was helemaal niet handig bezig. Maar gelukkig was er nog een zus en soms kunnen zussen heel nuttig zijn! Eind goed al goed, al is het jammer dat het voor Vlinder afgelopen was.... Hoewel, ze heeft de maskertjes nog, dus wie weet!

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Conclusie

Een heerlijke Young Adult-feelgood, vol vrolijkheid en glitters, leuke lifestyle tips en leuke personages. Dat alles naast een leuk en goed lopend verhaal. Het is gewoon precies zoals een feelgood moet zijn, en het dichtslaan van het boek is dan ook zoals Janneke zegt: Met een glimlach op het gezicht.

Heb jij het boek al gelezen, of ben je dat van plan? Wij zijn benieuwd.



Reacties op: Buddyread: De Happiness-goeroe - Jette Schröder

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jette Schröder

Jette Schröder

'YOU CAN MAKE ANYTHING BY WRITING' Bovenstaande woorden heb ik geleend van C.S....