Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread Een omweg naar geluk van Kate Paris

op 07 december 2018 door

Samen genoten ze al van Een ondertoon van liefde van Kate Paris. In dit eerste deel werd het verhaal van sommelier Ivy verteld, die heel wat meegemaakt had in haar korte leven. Nathalie en Diana lazen dat boek en waren onder de indruk. Zo erg zelfs dat toen deel twee, Een omweg naar geluk, aangeboden werd zij meteen hun vinger opstaken. Vandaag vertellen zij over hun ervaringen met het verhaal van Olivier, die in het eerste deel al een rol heeft.

Door Diana en Nathalie 

Over Een omweg naar Geluk

Olivier werkt als Master Sommelier in het sterrenrestaurant van zijn ouders, maar zijn vader doet iets dat het restaurant schade berokkent. Ze krijgen ruzie en daarmee raakt Olivier zijn baan kwijt.

Fee staat op het punt om te trouwen, als ze besluit weg te vluchten. Ze belandt in het restaurant van Olivier en samen gaan Olivier en Fee op roadtrip. Olivier gaat op zoek naar iemand die zijn restaurant kan redden en Fee heeft nog wat verplichtingen, waar ze liefst voor wegvlucht.

Een kleine wereldreis

Fees leven wordt aan de hand van flashbacks verteld. Zo wordt de lezer tijdens het verhaal meegenomen naar diverse plekken op deze aarde. Samen met Kate Paris maakten Nathalie en Diana deze wereldreis met Fee en Olivier.

Australië – een jaar geleden

Een jaar geleden zag Fees leven er heel anders uit. Samen met haar aanstaande bezocht ze Australië. Niet om een romantisch uitje met haar lief te hebben, maar om een stunt uit te voeren. Fee beklimt namelijk de hoogste gebouwen ter wereld. De reden waarom blijft lang onduidelijk. Toch proeft de lezer de sfeer van het gebied (al is het maar in een paar bladzijdes) en in Australië is het duidelijk dat elke keuze een keerzijde heeft. Gaat Fee door met klimmen of stopt ze?

Londen – Twee jaar geleden

Wanneer je aan hoge gebouwen en Londen denkt, schieten onze gedachten meteen naar de Big Ben. Van Londen kunnen Nathalie en Diana zich allebei een voorstelling maken en zo voelt het alsof we naast Fee staan in het verleden. Maar ook in Londen gebeuren er onverwachtse dingen. Het lijkt alsof het verleden Fee in gaat halen. Kan ze nog wel ‘vluchten?’

Kuala Lumpur – Vijf jaar geleden

Nathalie en Diana houden allebei van bijzondere bestemmingen. Kuala Lumpur is een plek die zij allebei nog willen bezoeken. In Kuala Lumpur verlaat Fee niet haar hotelkamer, dus van het land zien we weinig, maar toch zet dit hoofdstuk een deel van de sfeer in het verhaal. Als lezer word je steeds nieuwsgieriger naar Fee.

Parijs - heden

En dan is daar Olivier. Olivier speelde al een rol in het eerste deel, Een ondertoon van liefde, en maakte daarin geen goede indruk. Nu heeft Olivier maar één doel: het redden van het restaurant dat ooit opgezet is door zijn ouders. En dat moet snel, want de recensent die over een paar dagen voor de deur staat, neemt geen genoegen met een menu dat doordrenkt is van rode bieten.

Al snel belanden Fee en Olivier samen in de mooiste stad ter wereld: Parijs. Hier speelt een deel van het heden zich af. Fee toont steeds meer van zichzelf en van het verleden. Olivier leert dat er meer dingen in het leven zijn dan werken, carrière en elke dag een andere vrouw in bed. Olivier en Fee moeten het verleden zien te overwinnen. Gaat dat ze lukken?

Een omweg naar geluk is een verhaal over de mysterieuze Fee en de beschadigde Olivier. Samen zoeken ze naar iets en ontdekken dat je samen meer kunt verwerken dan alleen. Een verhaal over angst, schuldgevoel en passie. Maar ook van hernieuwd vertrouwen.

‘Soms heb je iemand anders nodig om jezelf te vinden.’

De recensie van Nathalie lees je hier en op de recensie van Diana moet je nog even wachten, die ligt namelijk bij de Hebban-redactie.

Heb jij de roadtrip samen met Nathalie en Diana gemaakt? Wat vond je van het verhaal? Of kon je niet wachten om het boek op je nog-te-lezen-lijst te zetten? Deel het met ons in een reactie.



Reacties op: Buddyread Een omweg naar geluk van Kate Paris

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kate  Paris

Kate Paris

Kate Paris (pseudoniem) schrijft feelgood verhalen en romans. In 2017 is haar de...