Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Negen redenen waarom je 'De deal' moet lezen!

op 23 juni 2018 door

Vandaag lees je een buddy in een andere stijl die je van ons gewend bent. Zo is bijvoorbeeld de manier van bespreken anders! Marleen en Janneke hebben De deal van Elle Kennedy namelijk live besproken tijdens een boekendate bij Corner Bakery in Amsterdam. Boeken, thee en taartjes; hoe feelgood wil je het hebben. We nemen je graag mee!

Door Marleen en Janneke

20abf7321c979a262afd895c33c7b309.png



Het verhaal

Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?

Garrett Graham krijgt te horen dat hij, als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert, uit het ijshockeyteam gezet zal worden. Voor bijles laat hij zijn oog vallen op die sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen.

Hannah en Garrett maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch?

Live buddy!

c9a1bdbb1741728827e780a58558fd90.png

9 redenen waarom je De deal moet lezen!

♥ De chemie tussen de hoofdpersonen spettert tijdens het lezen gewoon van de pagina's. Hoewel Garrett en Hannah elkaar in het begin compleet niet liggen, zijn ze fantastisch op elkaar ingespeeld en zijn ze allebei niet op hun mondje gevallen. Bereid je tijdens het lezen voor op heerlijke, lieve maar ook genante momenten tussen deze twee! 

♥ Ben je niet zo'n fan van echte steamy moments? Ondanks dat dit een echte New Adult is (waar over het algemeen seks absoluut niet wordt gemeden), is het eigenlijk helemaal niet zo heel erg erotisch. De steamy scènes zijn zeker aanwezig en ook erg goed geschreven, maar passen perfect in het verhaal en de spanning wordt goed opgebouwd. Het is misschien direct, maar absoluut stijlvol en zeker niet plat. Ook de niet-zo-fans zullen dit boek ongetwijfeld kunnen waarderen. 

♥ Het verhaal en de personages ogen misschien cliché, maar een net wat originelere twist en de fantastische chemie tussen de hoofdpersnages maken dat helemaal goed. 

♥ Zoals veel NA's heeft het (vrouwelijke) hoofdpersonage iets verschrikkelijks meegemaakt. In De deal is dat niet anders en lijkt in eerste instantie niet heel origineel. Het echte leven is ook niet altijd origineel (helaas) en het verhaal wordt er alleen maar realitisch door. Het leven van Garrett en Hannah en hun vrienden zou zo uit het echte leven gegrepen kunnen zijn. 

♥ Niet alleen de dynaniek tussen Garrett en Hannah is heerlijk, ook heeft Hannah een fijne klik met Garretts huisgenoten. Ze verandert niet in een zwak vaatdoekje als ze in de buurt is bij al dat testoteron, maar bijt lekker van zich af, maakt fijne grapjes en zorgt in the meantime ook nog voor al die heerlijke mannen. Wij konden de dynamiek tussen deze personages gezamenlijk absoluut waarderen en zorgde ervoor dat het niet enkel om Garrett en Hannah draait. Extra fijn: de vervolgdelen in deze serie (Yay, het is een serie!) zullen gedeeltelijk om deze mannen draaien! 

♥ Het verhaal wordt afgewisseld tussen beide personages en geeft je dus een perfect inkijkje in het leven van allebei. Vooral de stukjes geschreven vanuit Garrett vonden wij heel erg tof! *wink wink* 

♥ We schreven het hierboven al eerder, maar Hannah heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. Vaak lees je dan in NA's dat de vrouwelijke hoofdpersoon dan een beetje als een zwak meisje wordt neergezet. Heel erg jammer en helemaal niet nodig! Elle Kennedy snapt dat heel goed en heeft een ijzersterk personage neergepend. Eigenlijk kun je dat maar op één manier beschrijven: Hannah Wells is badass in het kwadraat! 

♥ Ook hierbij vallen we een beetje in herhaling, maar o wat houden we van personages die elkaar compleet niet mogen. Elle Kennedy heeft een heerlijke haat-liefdeverhouding op papier gezet waarin Garrett en Hannah elkaar steeds leuker beginnen te vinden. Vinden we leuk!! 

♥ Als laatste moet je dit boek echt absoluut lezen om de humor. Zoals gezegd zijn Garrett en Hannah absoluut niet op hun mondje gevallen en dit resulteert regelmatig in heerlijke situaties. Bijvoorbeeld de volgende quote! ;) 

Zodra ik zijn erectie voel, valt mijn mond open. 'O god, dat meen je niet?' Hij kijkt geschrokken. 'Wat is er?' 'Slik jij groeihormonen of zo?' Ik trek met een ruk mijn hand terug en probeer een volgende vlaag zenuwen te onderdrukken. 'Dat gigantische manmonster gaat nooit passen!'

929810d7d647ee9444ff8e9c082dbb30.png


Conclusie

De deal is een van de leukste NA's die we in langere tijd hebben gelezen. We vinden het een absolute aanrader en een must read voor de fans. Wist je dat Elle Kennedy ook schrijft onder het pseudoniem Erin Watt? Samen met Jen Frederick schrijft ze de (ook in Nederland) populaire, steamy YA-serie De royals! Ook een aanrader voor de feelgoodfans! 

Janneke en Marleen hebben een heerlijke middag gehad in Amsterdam onder het genot van lekkere broodjes, thee en taartjes. Ze bespraken uiteraard inhoudelijk het boek, maar bespraken ook een acteur die perfect gecast zou kunnen worden voor Garrett, namelijk Grey Damon! Ben jij het daarmee eens? 

Uiteraard hebben Janneke en Marleen ook allebei een recensie over het boek geschreven. Zo lees je - naast de negen redenen waarom je dit boek echt moet lezen - ook de rest van hun mening. Hier lees je de recensie van Janneke en hier vind je de recensie van Marleen

Wat vonden jullie van deze buddy nieuwe stijl? Voor herhaling vatbaar? En gaan jullie De deal ook lezen?



Reacties op: Buddyread: Negen redenen waarom je 'De deal' moet lezen!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Elle Kennedy

Elle Kennedy

Elle Kennedy studeerde Engels aan York University en woont in Toronto, Canada. ...