Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Voor mij van Jojo Moyes

op 14 april 2018 door

Het is weer tijd voor de wekelijkse buddyread! Op deze zaterdag lees je hoe Sanne en Lore Voor mij van Jojo Moyes hebben ervaren. We weten allemaal dat onze Marleen groot fan is van Moyes en haar boeken. Vanaf dag 1 probeert ze ons hier al van te overtuigen ;) Viel Voor mij bij ons in de smaak, of kunnen we de liefde van Marleen niet delen?

Let op spoilers: omdat dit een derde deel van een serie is, kan dit artikel spoilers bevatten.

Samenvatting:
Louisa Clark is in New York! Ze heeft besloten voor de familie Gopnik te gaan werken. Haar relatie met ambulanceman Sam zal dit overleven, daar is ze van overtuigd en ze geniet van het avontuur. Maar niet alleen is het wennen aan haar nieuwe baan en de soms ietwat vreemde gewoontes van de Gopniks, ook het onderhouden van een langeafstandsrelatie valt haar tegen. 
Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen?

Sanne:
Wat een geluksvogels zijn we toch weer Lore, dat we Voor mij mogen lezen van Jojo Moyes. De eerdere delen heb ik gezien (de film) en geluisterd (luisterboek). Ik ben gaan houden van Lou en ik hoop dat ook dit deel me weer zal bevallen. Hoe vond jij Voor jou en Een leven na jou?

Lore:
Mijn geluk kon niet op toen ik Voor mij mocht lezen. Ik heb echt genoten van Voor jou. Een leven na jou vond ik een beetje tegenvallen dus ik was dan ook heel benieuwd naar Voor mij. De film staat klaar bij mijn opnames, maar ik kom er maar niet toe. Ik weet dat ik ga huilen dus dan blijf ik het maar uitstellen. Hoe vond je de film? 

In het begin van het verhaal was het even wennen. Het was al een tijdje geleden dat ik de vorige boeken gelezen heb en ik kon mij niet alles even goed herinneren. Hierdoor moest ik in het begin even in het verhaal komen. Had jij dit ook? Als ik nog eens tijd heb ga ik ze alledrie eens na elkaar lezen zodat ik ook al deze dingen snap. 

Sanne:
Ja van sommige dingen wist ik ook even niet meer hoe het in elkaar stak, maar gelukkig duurde het niet lang voor ik alles weer eigen had gemaakt. De schrijfstijl van Moyes helpt daar ook erg goed bij. Inmiddels ben ik al een eindje opweg en ik moet je eerlijk bekennen; ik kan elke keer niet wachten tot ik weer verder kan lezen en door tijdgebrek ben ik gauw overgestapt op het luisterboek. Ik wissel luisteren en lezen nu af, want ik geniet er van om met Lou weg te duiken in New York. De beschrijvingen zijn erg fijn en het is net of ik er bij ben. Ik vind het bewonderenswaardig hoe ze zo eerlijk en oprecht blijft en alle rare streken van de rijke Gopniks slikt. Ik geloof niet dat ik dat zou kunnen.

Lore:
Ik deel je mening helemaal! Ik waan mij zo in New York. Ik wil er zo graag heengaan! Na dit boek is dit verlangen heel hard gegroeid. Jojo schrijft op een leuke beeldende manier, hierdoor kan ik mij heel goed voorstellen hoe het eruit moet zien. Ik zou ook niet kunnen werken voor de familie Gopnik. Ze zijn echt verschrikkelijk. Het geeft wel een heel mooi verhaal. 

De humor is ook zeker aanwezig in dit verhaal. De ontmoeting met Eddie, de partner van Treena, is onvergetelijk. Ik zat zowat te lachen achter mijn boek. De humor viel mij in het eerste boek ook op, en nu kwam ik die terug tegen. Heel leuk om te lezen. 

Sanne:
Ja het heeft alles he?! Humor, romantiek en een verhaal. Wat ik echt fantastisch vind aan dit boek is hoe Jojo Moyes van een huisdier een personage heeft weten te maken. Die Dean Martin van mevrouw de Witt..! Wat een heerlijk mormel is dat! Zoals Moyes het beestje omschrijft met zijn schele uitpuilende ogen, het gedrag van mevrouw de Witt versterkend, I love it! Sowieso ben ik echt verliefd op Lou en Jojo Moyes. Stiekem hoop ik dat er nog een deel komt. Als dat maar niet Een leven na mij gaat heten...

Lore: 
Ik wil ook een vervolg!!!!

Conclusie:
Allebei hebben we enorm genoten van dit derde deel over het leven van Lou. We hebben gelachen en zijn ontroerd. Door de omschrijvingen van New York, is het net of we er zelf bij zijn. Stiekem hopen we op een vervolg. 

Heb jij al boeken van Jojo Moyes gelezen? Ken je de eerdere delen die gaan over Lou? Is het je bevallen?



Reacties op: Buddyread: Voor mij van Jojo Moyes

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...