Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Zomerliefde - Erica James

op 02 juni 2018 door

Het is zaterdag, dus tijd voor ons buddy read verslag. Om alvast in zomerse sferen te komen, lazen Nathalie en Marieke Zomerliefde van Erica James. Alleen de cover is al heerlijk zomers met al die strandstoeltjes. 

Korte samenvatting

Zomerliefde Erica James

Zomerliefde (The Holiday) van Erica James is opnieuw een heerlijke feelgoodroman van haar hand. Erica James heeft al veel bestsellers op haar naam staan, zoals Zussen voor altijd, De thuiskomst en Een onverwachte wending.

Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Een zonovergoten eiland, een knappe Griekse buurman, een intrigerende thrillerschrijver die op het eiland een nieuwe bestseller wil schrijven – alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer. 

Het lezen

Marieke:
Hoi Nathalie, we mogen weer. Een onvervalste zomerse roman deze keer. Had jij al eens van deze schrijfster gehoord? De naam was mij niet onbekend, maar als ik kijk op Hebban en zie hoeveel romans er door haar zijn geschreven is het bijna raar dat ik nog niet eerder een boek van haar heb gelezen. Er staat zelfs niet een op mijn -wil ik lezen- lijstje. Hopelijk komt daar na het lezen van dit boek verandering in.

Nathalie:
Leuk dat wij weer samen lezen. Ik heb al twee boeken van Erica James gelezen en nog een ongelezen in mijn boekenkast staan. Ze heeft een simpele, maar fijne schrijfstijl. Ben dan ook benieuwd naar haar nieuwste boek. Ben nog niet zo ver en het verhaal komt nog niet op gang. Ze neemt de tijd om de personages voor te stellen, eigenlijk net ietsje te lang. Vind het wel leuke personages en ondanks dat er nog niet zo veel gebeurt leest het prettig. Ben benieuwd wat jij van haar schrijfstijl vindt.

Marieke:
Het leest prettig. De personages krijgen genoeg ruimte in de hoofdstukken waardoor je ze leert kennen. Daardoor komt het inderdaad wat traag op gang. Maar dat past ook wel bij het boek. Echt een zomerboek, om zittend bij het zwembad of op het strand van te genieten.

Ik vind vooral de locatie waar het zich afspeelt heerlijk: Corfu. Deze zomer gaan we naar het vaste land ter hoogte van Corfu, dus ik heb helemaal voor ogen hoe dat zal zijn. Zon, zee, strand en een mooi vakantiehuis. Heerlijk.

Jij was nog niet zover met lezen zei je. Ben je inmiddels bij het stuk dat de gasten komen? Ik moest wel lachen toen Mark kwam. Hij in het vliegtuig met die vreselijke Baby Doll. Je zal zo’n mens treffen. En dan woont ze ook nog tijdelijk in de buurt. Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt.

Nathalie:
De locatie is leuk hè? Ik ben nog nooit op Corfu geweest, weleens op Kreta. Maar het eiland klinkt uit de omschrijving van het boek heerlijk zomers. Ik zou er zo heen willen.

Die bijpersonages zijn ook leuk ja, die vreselijke Baby Doll lady, je zal maar opgescheept zitten in je vakantie met zo'n type, hihi. Die kinderen zijn ook leuk. Ik vind het wel verwarrend dat ze de namen Max en Mark gebruikt. Ik moet eerst even verder lezen over wie ze het nou heeft.

Het boek is niet superspannend en het tempo is langzaam, maar toch blijft het lekker doorlezen. wat vind jij?

Marieke:
Met Max en Mark had ik niet zoveel moeite, maar er kwamen op een gegeven moment wel heel veel personages in het verhaal. Ik had gelukkig mijn boekenlegger c.q. aantekeningen-legger bij de hand. Dan is het zo terug te vinden wie wie is en wie van wat enzo.

Het leest inderdaad goed door, maar echt veel gebeurt er niet, het is echt een kabbel maar door verhaal. Ik heb het al uit en weet dat er op het einde nog wat pit zit, maar tot die tijd word je van het lezen niet echt moe.

Over dat einde gesproken, dat riep nog wel wat vragen bij me op. Om niet te veel weg te geven zal ik er niet veel over zeggen, maar je komt toch helemaal niet zo makkelijk aan een pistool in een vreemd land. Want door de douane meenemen lijkt me ook onmogelijk.

Nathalie:
Haha, maar niet te veel nadenken over hoe je een pistool op Corfu kan krijgen. Dat stelletje dat de kranten heeft gehaald en waar de journalisten steeds op jagen, vind ik ook best overdreven. Dat dit zo uitgebreid een hele zomer in het nieuws bleef komen.

Het is een kabbelverhaal ja. Aan het einde gebeurt er opeens heel veel, maar toch zit er ook dan geen echte vaart in het verhaal en blijft het maar kabbelen. En toch is het niet saai. Echt een luchtig boek om niet veel bij te hoeven nadenken. Ideaal vakantieboek.

Marieke:
Een ideaal vakantieboek, daarmee sla je de spijker op z'n kop. Ik kan me voorstellen dat wanneer je in het vliegtuig zit op weg naar je vakantiebestemming, of wanneer je al met een tropische cocktail aan de rand van het zwembad hangt, dat dit boek het perfecte leesvoer is!

Conclusie

Zomerliefde is een fijn zomerboek met leuke personages dat prettig leest, maar wel een beetje vaart mist. Ondanks dat is het geen saai verhaal. Juist door de vele personages ben je constant bezig met wie wie is en wie nou wat met wie van doen heeft. Een pittig laatste deel en dan eind goed al goed. Hoe Feelgood wil je het hebben.

Lees hier de recensie van Nathalie en hier van Marieke.



Reacties op: Buddyread: Zomerliefde - Erica James

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erica James

Erica James

Erica James (1960) is een Britse bestsellerauteur. Ze werkte als als s...