Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De 25 mooiste boeken van... Lore

op 22 augustus 2018 door

Binnen een ruime maand is het zover: de allereerste Hebban Top 1000! Wij van de Feelgood club konden natuurlijk niet anders dan onze eigen top 25 samen te stellen. Samen met elkaar tellen we af door elke week een top 25 te onthullen. Vandaag is het de beurt aan Lore. De boeken op haar lijst lees je hier!

-Door Lore-

Wat een verschrikkelijke opgave! 25 boeken? Dat is veel te weinig! Ik heb dagen getwijfeld over mijn lijst. Ik ging al mijn vijf-sterren boeken na, bekeek ook nog eens die met vier sterren en bleef zo maar twijfelen. Toen ik 23 boeken had, was ik best tevreden met mijn lijst. Toen moest de tweede moeilijke opgave nog komen. Welk boek komt er op 1, 2, 3, enzoverder? Hoe bepaal je dit? Ik heb dan ook beslist om enkel mijn nummer 1 vast te leggen. Alles wat na het eerste nummer komt, staat in willekeurige volgorde. 

Mijn Nummer 1!

Nooit meer van Colleen Hoover

Ik denk dat dit het enige boek is waarover ik geen minuut getwijfeld heb. Dit boek moest en zou absoluut op nummer één komen. Ik las het afgelopen jaar en ik blijf het maar aan iedereen aanraden. Ik denk dat ik geen enkel ander boek meer kan aanraden. Ik ben zelden zo onder de indruk geweest. Ik had meerdere boeken die ik geweldig goed vond en op 1 kon zetten. Nadat ik Nooit meer las was dit allemaal weg. Er was nog maar 1 boek mijn absolute favoriet!

Feelgood Club

Als lid van de feelgood club zal het niet verrassen dat het grootste deel van mijn top 25 feelgoodboeken zijn. Zo heeft mijn top 25 nog andere Colleen Hoover boeken, namelijk Sterrenhemel en Oprecht. Enkele Nederlandstalige auteurs mochten ook zeker niet ontbreken. Zo hebben De dag dat ik doodging van Tania Bongers,  Mijn beeld van jou van Susan van Eyck en Nooit meer bang van Gaby Rasters een plekje gekregen. Naast Colleen Hoover zijn er nog andere feelgoodauteurs die een plaats hebben in mijn top 25. Jojo Moyes, Nora Roberts, Emma Heatherington en Rosie Walsh zijn er enkele van. 

Mijn jeugd- en kindertijd

In mijn top 25 allertijden mogen natuurlijk de boeken die mij de passie voor het lezen gaven niet ontbreken. 

Gevlogen van Helena Hanstede

Dit boek leerde me dat boeken er niet enkel waren om te ontsnappen aan de realiteit of om de tijd te verdrijven. Tranen met tuiten heb ik gehuild met dit boek! Ik heb het na de eerste keer nooit meer durven oppakken. In het begin omdat ik schrik had van de emoties. Nu durf ik het niet meer omdat ik schrik heb dat het boek niet meer zo'n indruk zal maken. Toch zal dit boek me altijd bijblijven. Het eerste boek dat me deed huilen en me meer gaf dan enkel een tijdsverdrijf op een andere plaats. Dit verhaal gaf me zoveel meer. 

Kiki Strike van Kirsten Miller

Recht tegenover Gevlogen staat Kiki Strike. Een boek dat ik wel 30 keer las denk ik. Van dit verhaal kon ik geen genoeg krijgen. Het had heel wat spanning en deed me helemaal wegdromen. Dit boek staat ook vanvoor in de kast om nog  eens te herlezen.

Young Adult

Naast feelgood lees ik ook regelmatig Young Adult. Hiervan zijn er dan ook enkele op mijn lijstje beland. Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han is er zo eentje. De Royals van Erin Watt verdient ook zeker een plek in mijn top 25!

En eens wat anders? 

Natuurlijk lees ik ook wel eens wat anders dan Feelgood en Young Adult. Al moet ik eerlijk zijn dat deze boeken in de overgrote minderheid zijn. Dit is ook te zien in mijn Top 25. De Aardkinderen heeft deze top weten te behalen. Het is een geweldige serie, al moet ik toegeven dat ik er nog steeds niet helemaal door ben. 

Allemaal toppers van formaat deze boeken! Al deze boeken hebben een speciaal plekje in mijn hart en in mijn boekenkast. Benieuwd naar mijn complete top 25? Die vind je hier!



Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Lore

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...