Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De 25 mooiste boeken van... Marleen

op 27 augustus 2018 door

Je hebt het niet kunnen missen: de Hebban Top 1000. Natuurlijk hebben de meiden van de Feelgood Club ook hun enige echte Top 25 allertijden samengesteld. Wij tellen af naar september door elke week een persoonlijke Top 25 van een van ons met jullie te delen. Vandaag is het de beurt aan Marleen om iets te vertellen over haar mooiste boeken. 

Door: Marleen

Jeetje, mijn eigen top 25 opstellen, wat een karwei! De afgelopen jaren heb ik - mede dankzij mijn blog en Hebban - heel veel mooie ontdekt en gelezen en om daar 25 favorieten uit te kiezen is een behoorlijke klus, kan ik je zeggen. Daarnaast moet het dus je top 25 aller tijden zijn, dus ook boeken van 'vroeger'. Maar ja, dat boek van 7 jaar geleden kan mij toen wel van mijn sokken hebben geblazen, maar vind ik 'm nu nog net zo goed? Erg lastig en ik heb regelmatig geswitcht met titels, haha! Maar zoals met zoveel, op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken en dat heb ik gedaan: aanschouw mijn 25 mooiste boeken!

Enkel mijn nummer 1 staat echt vast, de overige 24 titels staan eigenlijk een beetje in willekeurige volgorde. De boeken die in de top 10 staan horen ook echt bij mijn tien favorieten, maar de orde onderling kan nog wel eens wisselen. 

De enige echte nummer 1

Ja, en dan mijn nummer 1! Bovenaan mijn favorietenlijst prijkt met stip Voor jou van Jojo Moyes. Dat boek is al sinds ik 'm voor de eerste keer las mijn ultieme favoriet en geen enkel boek heeft dit pareltje van zijn plek gestoot. Ondertussen heb ik het boek al zo'n 4 keer herlezen en het blijft een fantastisch, hartverscheurend en prachtig verhaal. Jojo Moyes is sowieso mijn favoriete auteur allertijden en heb ik ook al haar boeken in mijn kast staan. 

Feelgood all over the place

Als lid van de Feelgood club is het natuurlijk niet zo gek dat er een groot aantal feelgoodtitels in mijn lijstje zijn genoemd. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe pareltjes en in deze titels vond ik ware favorieten. Zo ben ik helemaal verliefd geworde op Nooit meer van Colleen HooverDuet met jou van Dani AtkinsGeachte mr. Knightley van Katherine Reay en Nog vijf dagen van Julie Lawson Timmer. Boeken die ik in mijn hart heb gesloten en die daar altijd een plekje zullen hebben. Bereid je voor op tranen, hartverscheurende gebeurtenissen en personages die je als echte vrienden gaat zien. 

Fijne chicklit en erotische romans behoren ook zeker tot het feelgoodgenre en je kunt mij eigenlijk altijd wel wakker maken voor wat hilariteit of wat steamy scènes. Echter zijn deze boeken vooral heel erg fijn voor tussendoor en zullen ze niet heel erg snel op een echte favorietenlijst verschijnen. Maar een aantal titels hebben zoveel indruk op me achtergelaten dat ze echt een plekje in mijn top 25 verdienen. Zo heb ik Ondenkbaar van Christina Lauren (het eerste deel in de Stouter-reeks) meerdere malen herlezen en ik kan niet genoeg krijgen van Chloe en Bennett (en de overige personages die in de verdere boeken aan bod komen). Ook heb ik Hou je mond van Sophie Kinsella meerdere keren gelezen en dat is met afstand mijn favoriet van deze auteur. Twee andere favorieten uit het erotische genre zijn Him van Elle Kennedy & Sarina Bowen en Prachtige rampspoed van Jamie McGuire. Beide boeken zijn echt absolute aanraders! <3 

De mooiste young adults 

Voordat ik bij de leuke Feelgood aan de slag mocht heb ik een fantastisch jaar gehad bij de Young Adult Club. Dat genre is ook nog steeds een favoriet en een aantal van mijn favorieten behoren dan ook tot dit genre. Zo ben ik echt dol op De Lunar Cronicles van Marissa Meyer, Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas en Lux van Jennifer L. Armentrout. Aangezien mijn lijst zo vol zou zijn als ik de complete series zou toevoegen heb ik enkel mijn favoriete delen genoemd. Zo vind ik Cress van Marissa Meyer het allerleukste deel van de serie. Alles komt hier zo mooi samen! Hof van mist en woede is met afstand mijn favoriete deel, all the feels! De Lux-serie van Armentrout heb ik nog maar kort geleden ontdekt, maar Obsidian verdient nu al een plekje in mijn lijst. 

En verder heb ik heel erg genoten van Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer, Mijn versie van jou van Christina Lauren en Allesbehalve oké van Laura Steven. Aanraders, hoor! 

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik Een weeffout in onze sterren van John Green las, maar dat boek was toen al zo'n enorme favoriet, ik kan me niet voorstellen dat dat boek nu geen favoriet meer is. Snel maar eens herlezen, dus! 

En verder nog... 

Feelgood en Young Adult is ontzettend goed vertegenwoordigd. 23 van de 25 boeken zijn onder dit genre te plaatsen. De andere twee boeken zijn twee fantastische thrillers die eigenlijk helemaal niet zo bekend zijn. De perfecte moordenaar van Katherine Ewell en Methode 15/33 van Shannon Kirk hebben mij in ieder geval van mijn sokken geblazen en verdienen zeker en plekje op deze lijst. 

Een lijst met ongelofelijke, mooie, prachtige, ontroerende en fantastische boeken. Door deze lijst kan ik eigenlijk niet meer wachten om ze allemaal opnieuw te lezen. Mijn complete top 25 lees je hier. Welke boeken heb jij gelezen of zou je nog graag willen lezen? Ik ben benieuwd! Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Marleen

Meer informatie

Gerelateerd