De Feelgood Booktag - Lore over leesplekjes, mooie boeken en ultieme feelgoodmomentjes

op 19 april 2019 door

Daar zijn we weer met een nieuwe bijdrage in de Feelgood Booktag. Inmiddels gingen verschillende dames al voor en vandaag geven we het woord aan onze Lore. Welk boek kocht ze het laatst en welke auteur is haar instant buy? Je leest het vandaag hier! 

Wat is je laatst gekochte boek? 
Mijn twee laatst gekochte boeken zijn Jij ik alles van Catherine Isaac en Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Jij ik alles had ik al snel gespot in de catalogus toen deze verschenen. Het boek sprak me meteen aan. Ik wil niet voor je vallen kwam op mijn lijstje nadat ik twee andere boeken van haar las. Ik was meteen benieuwd naar haar nieuwe boek. Ik had nog wat boekenbonnen en toen ik nog eens een bezoekje bracht aan de boekhandel was het dan ook snel beslist. 

Wat is je leesritueel?
Echte leesrituelen heb ik niet. Ik heb wel een paar vaste leesmomenten. Zo moet ik iedere ochtend een halfuur gelezen hebben voordat ik vertrek richting werk. Als ik dit niet doe door tijdstekort ben ik een hele dag onrustig. Dat halfuurtje kan mij zo ontspannen dat ik met een goed gevoel aan mijn werkdag kan beginnen. Net hetzelfde 's avonds, ik sluit mijn dag iedere dag af met minstens een halfuur lezen. Zo ben ik helemaal relaxt om te gaan slapen. 

e62de396392d0ccb3d5bbbea8f9c2e00.png

Heb je een vast leesplekje? Zo ja, waar en hoe zit je daar? 
Ik heb twee belangrijke leesplekken, mijn zetel en mijn bed! Ik heb in mijn bed een speciaal leeskussen, lekker dik zodat ik voldoende rugsteun heb om recht te kunnen zitten. Mijn vriend en ik zijn net aan het kijken voor een huis te kopen en ik hoop daar echt plaats te kunnen maken voor een speciaal leesplekje. Een plaats onder een raam met een hele goede leeszetel lijkt me geweldig! 

Op welk boek ben je het trotst en waarom? (Dit kan een eigen geschreven boek zijn of bijvoorbeeld een gesigneerd boek)
Wat een moeillijke vraag. Ik ben trots op heel veel boeken. Al mijn gesigneerde boeken zijn herrineringen aan speciale ontmoetingen met auteurs. Zo heb ik gesigneerde exemplaren van Jojo Moyes, Nicholas Sparks, Jennifer Armentrout, Chantal van Gastel en Kaat de Kock

Afgelopen kerst kreeg ik een goodiepakket van Nooit meer, dit is mijn favoriete boek, dat was natuurlijk ook wel geweldig! Nooit meer met al zijn goodies krijgt later dus ook een mooie plek in mijn leeshoekje. 

Van welke auteur lees en koop jij alles direct? 
Colleen Hoover! Ik vond haar boeken Sterrenhemel en Sterrenregen al heel leuk, maar toen ik Nooit meer las, was ik helemaal verkocht. Ieder boek moet meteen mijn kast in! Een andere auteur waar ik alle boeken van koop ik Jill Mansell. Dit is een traditie geworden samen met mijn mama. Ze koopt ieder jaar het nieuwe boek, leest het op reis en dan komt het naar mij. Dit jaar gaan we samen op reis net na het verschijnen van het boek dus kunnen we het allebei lezen op reis! 

e94d0b3a59619e3095208ce14179104a.png

Wat is het mooiste boek in jouw boekenkast? 
Het mooiste boek van inhoud is zonder twijfel Nooit meer. Het heeft zo'n mooie boodschap, maar ook het verhaal is echt prachtig! De mooiste cover is moeilijk kiezen. Ik wil niet voor je vallen vind ik heel mooi. De cover van Daar gaat de bruid maakt mij ook instant gelukkig. 

Van welke auteur heb jij de meeste boeken in jouw kast staan?
Dat zal zonder twijfel Jill Mansell zijn. Al haar vertaalde boeken staan in mijn kast. Santa Montefiore en Kristin Hannah zijn ook heel goed vertegenwoordigd, maar daar ben ik nog aan het verzamelen. Ieder boekenfestijn koop ik een boek en zo hoop ik ooit de hele verzameling compleet te hebben. 

Welk boek zou jij een niet Feelgoodfan cadeau willen doen? 
Nooit meer! Dit boek wil ik iedereen cadeau doen. Ik raad het altijd aan iedereen aan als must read!

Welke internationale auteur zou je nog graag willen ontmoeten? 
Dit wordt een beetje saai, Colleen Hoover natuurlijk! 

Wat is jouw ultieme feelgoodmomentje?
Mijn favoriete feelgoodmoment beleef ik regelmatig. Verdwijnen in een boek en weten dat niemand mij kan storen. Er zijn dagen waarop ik van smorgens tot savonds lees en dat mijn vriend ook weet dat hij mij enkel mag storen voor eten. Ik kan zo genieten van deze dagen! Ik kijk er al naar uit dat het weer beter wordt en ik deze dagen kan beleven in het zonnetje op reis of op mijn terras. 

Wil jij ook een keer deze booktag invullen? Graag, vinden we leuk! Stuur jouw antwoorden (met eventueel een aantal leuke foto's) naar welovefeelgood@gmail.com o.b.v. BOOKTAG en wie weet vind je binnenkort jouw antwoorden hier op de spot!*

Binnenkort lees je in een nieuwe editie de antwoorden van iemand anders, misschien wel van jou! Stay tuned! 

* Door ons je antwoorden en foto's te sturen geef je ons toestemming om deze te gebruiken op onze spot en social media. Reacties op: De Feelgood Booktag - Lore over leesplekjes, mooie boeken en ultieme feelgoodmomentjes

Meer informatie