Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Feelgood Booktag: Marieke over haar laatst gekochte boeken

op 20 mei 2019 door

Het is weer tijd voor een nieuwe bijdrage in onze o zo leuke Feelgood Booktag. Verschillende dames gingen haar al voor en vandaag is het de beurt aan onze veellezer Marieke! Benieuwd welk boek zij als laatste kocht? En op welk boek ze het trotst is? Je leest het hier vandaag! 

Wat is je laatst gekochte boek? 

Mijn meest recent gekochte boek is Blokkenjongen van Keith Stuart. Van deze schrijver las ik onlangs zijn tweede roman Het hele leven in een keer en dat vond ik zo mooi, dat toen ik een ebook actie voorbij zag komen zijn eerste boek heb gekocht. Vlak daarna kon ik het toch niet laten kocht nog twee ebooks: De boekwinkel voor gebroken harten en Tamar. Beide stonden op mijn wensenlijstje en kwamen voorbij in een aanbieding.

ddc64c2d204846dd435c9dd6e7957523.png

Wat is je leesritueel?

Lezen altijd en overal! Ik zit altijd met mijn neus in een boek en wanneer dat niet gaat dan heb ik wel een luisterboek op. Natuurlijk is het niet echt altijd mogelijk, maar als het even kan, dan lees ik en dan maakt het niet uit hoe of wanneer. Wel wissel ik heel veel af, ik ben altijd in drie of meer boeken tegelijk aan het lezen.

Heb je een vast leesplekje? Zo ja, waar en hoe zit je daar? 

De plek waar ik het meest zit te lezen is in het hoekje van mijn bank in de woonkamer. Dat is gezellig en knus. Op de rugleuning staat een minidienblaadje met mijn thee en pennen en tags, en daarnaast stapels boeken. In de winter een dekentje erbij, en een kussen onder het boek en ik kom niet meer van de bank af.
Maar ik lees ook heel graag buiten op de loungeset, maar wel een beetje in de schaduw, anders val ik zo in slaap.

Op welk boek ben je het trotst en waarom? (Dit kan een eigen geschreven boek zijn of bijvoorbeeld een gesigneerd boek)

Het meest bijzondere exemplaar is het Het achtste leven voor Brilka. Niet bepaald een feelgood roman, maar wel een prachtig familie epos over een Georgische familie en een heel stuk Russische geschiedenis. Ik las het met een grote groep Hebbanners in een feuilleton leesclub (ebook) en daarna heb ik met een deel van die groep haar ontmoet bij de uitgeverij in Amsterdam. Daar heeft ze het boek, wat ik inmiddels had gekocht, gesigneerd. 

6821fd355c96615d58f4204ebd4f0726.png

Van welke auteur lees en koop jij alles direct? 

Ik ben geen verzamelaar, behalve dan de pockets die ik heb van Agatha Christie. Die serie is bijna compleet, maar dat is ook te doen want er komen geen nieuwe boeken meer van uit. Er is verder geen auteur waarvan ik absoluut het nieuwste deel van wil hebben of lezen. Ik kijk gewoon naar nieuw aanbod en dan niet speciaal naar de auteur. En met dat ik dit zeg bedenk ik ineens dat ik wel erg uitkijk naar het nieuwe deel in de Mure serie van Jenny Colgan. Dan kies ik haar maar.

Wat is het mooiste boek in jouw boekenkast? 

Zonder twijfel het boek van Tonke Dragt Als de sterren zingen. Ziet er werkelijk prachtig uit en ik ben gek op vlinders.

Van welke auteur heb jij de meeste boeken in jouw kast staan?

Dan noemde ik net al: Agatha Christie, bijna de hele collectie in pockets.

Welk boek zou jij een niet Feelgoodfan cadeau willen doen? 

Een niet-feelgoodfan, dat is best lastig, maar ik kies voor De wintertuin van Kristin Hannah. Zij kan meesterlijke verhalen vertellen. Het is drama gecombineerd met liefde en familie of vriendschap en is toch een feelgoodroman. Dit boek beschrijft een stuk Russische geschiedenis waardoor het ook een niet-feelgoodfan kan aanspreken.

Welke internationale auteur zou je nog graag willen ontmoeten?

Julie Cohen. Ik heb nu een paar van haar boeken gelezen en vond ze geweldig. Ik zou met haar wel op high tea willen.

Wat is jouw ultieme feelgoodmomentje?

Mijn momentje is een beetje dubbel, ik geniet er namelijk er van als een boek bijna uit is en alles netjes wordt afgerond, de mensen vinden elkaar en hebben hun eigen feelgoodmomentje. Dat is gewoon heerlijk. Direct gevolg is wel dat het boek uit is en dat ik uit het verhaal ben en niet verder kan met de mensen die net daarvoor nog mijn beste vrienden waren. Ik troost mezelf dan maar met een pot thee, een reep chocola en nieuw boek. Klaar voor het volgende feelgoodmomentje.

Wil jij ook een keer deze booktag invullen? Graag, vinden we leuk! Stuur jouw antwoorden (met eventueel een aantal leuke foto's) naar welovefeelgood@gmail.com o.b.v. BOOKTAG en wie weet vind je binnenkort jouw antwoorden hier op de spot!*

Binnenkort lees je in een nieuwe editie de antwoorden van iemand anders, stay tuned

* Door ons je antwoorden en foto's te sturen geef je ons toestemming om deze te gebruiken op onze spot en social media.



Reacties op: De Feelgood Booktag: Marieke over haar laatst gekochte boeken

Meer informatie