Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Marieke

op 05 februari 2019 door

Inmiddels is het al weer twee jaar geleden dat we begonnen met de Feelgood Club. Inmiddels zijn we een boel artikelen verder en ook een hoop volgers rijker! Jullie kennen ons misschien heel goed, of misschien nog niet zo goed. Het leek ons leuk om weer eens iets meer over ons te vertellen. Daarom lanceren we vandaag een nieuwe rubriek: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam.

Door Sanne

We zullen jullie de aankomende maanden met regelmaat trakteren op een kijkje in het leven van een van de Feelgood meisjes. Vandaag trapt Marieke af. Ze vertelt ons wie ze nou eigenlijk was voordat Hebban in haar leven kwam.

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Het pre-Hebban tijdperk

Hoe zag jouw leven eruit voor je Hebban ontdekte?

Marieke: "Het pre-Hebban tijdperk, daar heb ik zelf al eens een blog over geschreven. Ik las best veel, maar mijn kinderen waren nog een stuk jonger en hadden meer aandacht nodig en ik hing 's avonds veel voor de tv. Twee dingen die tijd opslokten waardoor ik minder aan lezen toekwam. Ik werkte een tijdlang buiten mijn woonplaats en was veel onderweg. Luisterboeken waren er nog weinig, of op 6 CD's wat niet echt praktisch was. Wat ik las schreef ik op in een schriftje, maar dat is vanaf 2006. Alles wat ik daarvoor las is niet bewaard gebleven."

Wat las je het liefst?

Marieke: "Als ik door mijn notitieboekje blader van die tijd, zijn het veel chicklits en thrillers, maar ook Harry Potter komt daar voorbij."

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Hallo Hebban!

Hoe ontdekte je Hebban?

Marieke: "Ik ontdekte in 2015 of 2016 Dizzie op internet. Dat was leuk, daar kon je recensies schrijven van boeken en dat ben ik gaan doen. Als ik die nu teruglees rol ik van de bank van het lachten of zit ik juist met schaamrood op de kaken van wat ik er toen van bakte.
Daarna stopte Dizzie en ging ik over naar Hebban, waar een nieuwe wereld voor me openging. Gelijk won ik een boek en deed ik voorzichtig mee met een Buzz actie (met een lastig boek, ik deed er drie maanden over, toen kon dat nog, haha). Ik schreef me in voor leesclubs, maar werd niet ingeloot. Het waren thriller leesclubs met veel inschrijvingen. Pas bij de overstap naar een leesclub met een roman mocht ik meedoen en was ik gelijk genezen van de thrillers."

Is je leessmaak veranderd door Hebban?
Marieke: "Ja absoluut, zo lees ik nu bijna geen thrillers meer, vaak vind ik ze saai of vergezocht. Een enkele keer spreekt een thriller me nog wel aan, als het een verrassend plot heeft of een origineel verhaal. En ik ben veel meer romans gaan lezen, vaak wel met een romantische inslag want dat vind ik wel zo gezellig. Maar ik pak net zo goed een literaire roman op, met wisselend succes dat wel. De top van mijn leeslijst zijn (natuurlijk mede door de Feelgood Club) feelgood romans."

Marieke: "Inmiddels ben ik qua lezen gegroeid, zowel qua aantallen als in wat ik lees. Ook binnen Hebban heb ik me kunnen ontwikkelen, via lezer en leesclubs naar enthousiaste Hebbaner, Boekenblogger, Feelgood Clublid, Leesclubcoördinator, boekentipper en recensent. Ik voel me hier thuis en geniet van wat ik het liefste doe: lezen en bezig zijn met boeken en het schrijven van blogs over boeken."

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

After Hebban

Hoe denk je dat jouw leven er uit zal zien als Hebban er mee stopt?

Marieke: "Wat een akelige vraag. Een diep zwart gat.... gelukkig hebben we de boeken nog, zoiets? Laten we deze vraag maar even vergeten......"

Bevalt deze rubriek je wel en zou je het ook leuk vinden om iets over jouw Hebban-leven te delen met de volgers op onze spot? Stuur dan jouw stukje tekst naar welovefeelgood@gmail.com en wie weet lees je jouw bijdrage binnenkort op onze spot!



Reacties op: De meisjes voordat Hebban in ons leven kwam: Marieke

Meer informatie