Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De vakantie-in-eigen-tuin-buddy read

op 11 augustus 2018 door

De temperaturen waren eind juli even gestegen tot standje hittegolf in ons normaal zo koude kikkerlandje. En dus trokken Renate (die pas in september vakantie heeft) en Mandy (die in eigen land blijft) zich terug in de tuin met het boek Liefde van je leven van N.I. Monteny in de hoop op wat verkoeling. Wat bleek? Die tuin hoefden we helemaal niet uit, want dankzij dit boek hebben we een superleuke fictieve reis gemaakt naar zowel de Belgische kust als naar Italië. Lezen jullie mee met wat we allemaal hebben beleefd?

- door Renate en Mandy - 

Over Liefde van je leven

Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Palmbomen

Hoe zomers wil je het hebben? De cover wordt gesierd door palmbomen en dus past het boek helemaal bij de warme temperatuur waarin we dit boek hebben gelezen. De reis begint aan de Belgische kust waar Liesl woont met haar man Geert die burgemeester is van een kustplaats. Wanneer ze per ongeluk het gesprek afluistert tussen haar man en haar stiefdochter, komt ze iets te weten wat ze beter niet had kunnen horen. Of toch wel. Want ze besluit van huis weg te lopen en hiermee begint ons avontuur.

8423db5886b156a1d301b4647904ccab.png

Surfen

Rebecca, de stiefdochter, weet niet dat hun gesprek is afgeluisterd. En doet dus wat ze altijd doet: surfen. Ze neemt ons mee op de golven voor wat verkoeling. Ondertussen komt ze een knappe jongen tegen die net terug is uit Schotland. En dat niet alleen…  haar minnaar waar ze al een tijdje mee rondscharrelt, wil juist ineens serieus worden. Ze zal een keuze moeten maken.

bfb20dc66e6a70c2f070e787ef770b8a.png

Italië

Liesl is inmiddels naar Rome vertrokken, om daar haar nachten te spenderen in een superluxe landhuis. De omstandigheden waarin ze verblijft zijn jaloersmakend en we dromen helemaal weg. Dit willen wij ook! En dan is daar ook nog de jonge knappe Italiaan. Als dat maar goed gaat… Oh ja, om het beeld nog completer te maken. Het boek staat vol Italiaanse zinnen. Amo l’Italia.

c6860ba5d199e16062c558f940e38f0b.png

Shoppen

Omdat Liesl niet veel spullen heeft meegenomen van huis, moet ze shoppen. Een klein detail dat we nog niet hadden verteld: Liesl heeft de lotto gewonnen (130 miljoen euro!). En dus kan ze helemaal los gaan in hartje Rome. Ze neemt ons mee naar alle dure modehuizen en koopt alles waar ze zin in heeft. En geef haar eens ongelijk! Heerlijk om te lezen wat je allemaal kunt doen als je niet op het geld hoeft te letten.

68c30c678b6244ec08d08f7adafd8f4a.png

Champagne, cocktails en gin-tonics

Na het shoppen zijn we uitgeteld en keren we terug in het Romeinse landhuis waar we ons laten verwennen met heerlijk eten en tot laat op het terras blijven zitten met wat heerlijke drankjes. Gelukkig zijn we in goed gezelschap. 

b0186d39ae3f367f917a3b672582c833.png

Onze mening

Renate:
Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen, nou hielp het weer ook mee, heerlijk om mee te dromen bij dit boek, de weg die Liesl insloeg, nu was het met het zonnetje en een graadje of 26 ook net of je gewoon in Italie was, en dat is natuurlijk heel geen straf.

Maar gewoon een heel leuk boek, prima om een vakantiegevoel bij te krijgen, N.I Monteney is een Vlaamse, dat kun je af en toe ook merken aan het taalgebruik, maar dat heeft juist zo zijn charme, alleen maar leuk, en het werkt extra voor je vakantiegevoel.
Leuke personages ook, ze hebben allemaal wel wat, zo hoop je dat Rebecca de bonusdochter van Liesl kiest voor de juiste liefde.
Het is een verhaal over het volgen van je hart, en kiezen voor de liefde, maar vooral voor jezelf.

Mandy:
Wat een lekker boek om te lezen. De schrijfstijl is heerlijk luchtig zonder gebruik van moeilijke woorden of onnodig lange zinnen. Het verhaal is echt zomers doordat het zich aan zee en in zomers Rome afspeelt. Liesl ontmoet interessante mensen. Ik moet wel bekennen: er zit niet heel veel diepgang in, maar toch stoorde ik me daar helemaal niet aan. De hoofdpersoon maakt zelfs nog een groei door. Van naïeve vrouw die jarenlang haar leven in het teken van anderen heeft gezet, kiest ze voor zichzelf en neemt ze de tijd om te ontdekken wie ze is en wat ze wil. Een goede beslissing als je het mij vraagt. Naast het verhaal met Liesl, volgen we ook het verhaal van Rebecca, de stiefdochter. Ook zij zit tussen twee liefdes in en moet een keuze maken. Wie is ze en wat wilt ze? Het heeft allemaal een beetje het niveau van een bouquetreeks, maar nogmaals: ik heb me er niet aan gestoord en vond het boek wel vermakelijk.

Zijn jullie nog op vakantie geweest of hebben jullie net als wij een vakantie in eigen tuin gevierd? We zijn benieuwd met welke boeken jullie dit hebben gedaan en welke fictieve reizen jullie hebben gemaakt. 



Reacties op: De vakantie-in-eigen-tuin-buddy read

Meer informatie

Gerelateerd

Over

N.i. Monteny

N.i. Monteny

Journalist bij Weekend Knack, auteur van Weg van Jou. Bebrilde brunette, inwone...