Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 10 oktober 2021 door

Vandaag is het de beurt van Antoinette om haar gebeurtenissen van afgelopen week met jullie te delen. Welke boeken heeft ze gelezen en welke activiteiten ondernam ze?

- door Antoinette -

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Zondag

Na een slechte nacht begint de dag alweer vroeg voor mij. Gisteren vierden we mijn ouders 50-jarig huwelijk. In maart kon dit feest niet doorgaan en nu dus gelukkig wel. Na een heerlijk samenzijn en een buffet ging iedereen voldaan naar huis. Sommige mensen hadden we de gehele corona periode niet gezien. Zo fijn om weer even elkaar te zien en te spreken! Ik las nog wat bladzijden van De knikkers van Qardir waar ik al een aantal dagen in aan het lezen ben. Ik heb door omstandigheden afgelopen week weinig gelezen en ook weinig zin om te lezen. Komt vanzelf wel weer.

In de ochtend gingen we nog even langs mijn ouders om iets te bespreken. Ik had inmiddels de was op zolder opgehangen. Nadat we thuis waren stond de lunch alweer op de planning. In de middag besloten we 'Kastanjemanden' af te kijken. We moesten nog drie afleveringen. We keken deze maar gelijk alle drie. Een goede serie op Netflix gebaseerd op het boek Oktober van Søren Sveistrup

`s Avonds dook ik al vroeg mijn bed in. Na een slechte en drukke week was ik zo ontzettend moe dat ik echt even bij moest tanken. Ik sliep dan ook al vrij vroeg.

Maandag

Na een betere nacht sta ik vanmorgen toch nog vermoeid op. Mijn lichaam heeft teveel te verduren gehad de laatste dagen wat hier mede de oorzaak van is. Ik besluit mijn makkelijk kloffie aan te trekken. Dit zit het lekkerst op mijn onderrug en aan de benen. Nadat iedereeen van huis is hang ik nog even de was op en haal die van gisteren af. Daarna lees ik nog een twintigtal bladzijden en neem een bakkie koffie.

In de ochtend rommel ik even wat in huis. Ik stof de woonkamer en neem een doekje over de keukenkastjes. Dit alles gaat in een laag tempo, maar het gebeurt. Ik pleeg nog een telefoonje en zet daarna de televisie een poosje aan. Echt veel bijzonders is er niet op en ik besluit de laptop even aan te zetten voor een recensie.

`s middags is de oudste thuis en kletsen en lezen we wat. Ik lees De knikkers van Qadir uit. Een mooi en actueel verhaal. Ik besluit pas later te kijken welk boek ik nu eens zal lezen. In de avond doe ik niet heel veel meer. Mijn man is nog even de deur uit en de dochters zijn met hun eigen ding bezig. Ik besluit een korte start te maken in En toen begon de zee te zingen van Nele Baplu. In de avond kijk ik op Discovery Channel naar een documentaire over Kroatië. Daarna is het tijd om te gaan slapen.

Dinsdag

Vandaag staat er niet echt veel op de planning en eerlijk gezegd vind ik dit helemaal niet erg. Ik besluit de dag maar te nemen zoals hij komt. In de ochtend schrijf ik nog een recensie en bereid alvast wat eten voor. Na de koffie pak ik mijn reader erbij en lees ik verder in En toen begon de zee te zingen

In de middag krijg ik nog een uurtje onverwachts bezoek en komt de kapster aan het eind van de middag. `s Avonds ben ik een tijdje alleen thuis en lees ik mijn boek uit op de reader.

Woensdag

Vanmorgen staat de was al vroeg aan en lig ik om half negen bij de fysio op de bank. Wat was ik hier enorm aan toe zeg! Iets wat hij ook al snel aanvoelt. Fijn dat de fysio mijn lichaam zo goed kent. In de ochtend lees ik Vanwege een hond van Stijn Denters. Een novelle van 126 bladzijden. Ik heb deze dan ook al vlot gelezen. In de middag doe ik eigenlijk niet veel qua lezen. Ik krijg verschillende telefoontjes en ben eigenlijk bezig met...tja wat eigenlijk. Ik merk dat ik nog niet echt mijn oude leesflow terug heb.

In de avond zijn de dochters van huis en kijken mijn man en ik wat televisie. Na 'Five days inside' kletsen we nog wat en dan druppelen de dochters ook binnen.

Donderdag

Feest in huize Van Steeg! Vandaag wordt onze oudste dochter 19 jaar. Ze viert het niet, maar toch altijd weer een bijzondere dag. Vanavond speekt ze buitenshuis met een vriendin af en morgen komen opa en oma een bakkie doen.

Als ik beneden kom zet ik eerst de kachel aan en al snel springen de vrolijke vlammen door de donkerte van de vroege morgen. In de ochtend zit en lig ik deels een uurtje achter de laptop. Gelukkig is het weer lekker en hang ik een was buiten. Daarna besluit ik te beginnen in Schittering van Margaret Mazzantini. Ik las hier lovende verhalen over en hij is te downloaden in KoboPlus.

`s Middags kijk ik met mijn dochter mee naar hoe verder met haar opleiding. Ze moet nu langzaamaan kiezen waar ze stages wil lopen en haar minor wil gaan doen en welke inhoud. We zijn hier zo een uurtje over in gesprek. Daarna haal ik de was buiten van de waslijn. Het droogt nu nog heerlijk in de buitenlucht.

In de avond lees ik na het eten nog even verder en luister ik op de achtergrond naar jaren 80 muziek. Na de koffie ga ik naar boven om 'Beste zangers' te kijken.

Vrijdag

Alweer vrijdag. De week vliegt om. Vandaag staat er wederom weinig op de planning en ik heb ook niet echt een idee wat ik zal doen vandaag. Vanavond komen mijn ouders op visite en overdag is de oudste thuis. In de ochtend haalt ze wat spulletje om een taart te maken en daarna gaat ze die lekker maken.

`s Middags besluit ik heerlijk buiten in het zonnetje te gaan zitten met mijn ereader. Het is echt heerlijk warm. De was droogt lekker buiten en tussendoor borstelen we samen onze honden buiten. Het is echt nog genieten van dit prachtige najaarsweer.

In de avond is het gezellig met mijn ouders en nadat ze weg zijn kijk ik nog even een poosje televisie op bed voordat ik ga slapen.

Zaterdag

Vanochtend start de dag vroeg. De jongste moet om zes uur beginnen en ik ben al rond half 5 beneden na al meerdere keren wakker te zijn geweest. Ik lees in de ochtend nog even een half uurtje en zet bijtijds de was aan. Nadat de andere dochter om half zeven beneden komt omdat die ook mag werken, duik ik rond zeven uur onder de douche. In de ochtend zijn we dus samen thuis en doen we wat kleine boodschappen.

De rest van de dag rommelen we aan en droogt de was nog lekker buiten. Tussendoor lees ik af en toe wat bladzijden als ik lig. Ik ben nog steeds bezig in Schittering. Het boek kent 352 bladzijden en ik hoop hem morgenochtend uit te lezen. Het is een mooi verhaal en ik ben blij dat ik deze voorbij zag komen in een Facebookgroep.

Vanavond zijn we gezellig thuis met zijn driëen en kijken we nog wat televisie. Onze oudste dochter is, nadat ze even drie uurtjes thuis was, naar haar andere baantje. Ze werkt met veel plezier in een restaurant. 

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn feelgoodmoment deze week: Het feest van mijn ouders en de verjaardag van mijn dochter. Mooie koestermomenten in het leven.

Mijn niet zo feelgoodmoment deze week: Ik had niet echt een minder moment deze week waarvan ik dacht; bleh. Het was een rustig weekje over het geheel genomen en dat had ik ook wel even nodig.

Hoe was jullie week?



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Leo Bormans

Leo Bormans

Leo Bormans is journalist, schrijver en spreker. Al meer dan twintig jaar is hij...

Margaret Mazzantini

Margaret Mazzantini

Margeret Mazzantini (1961) is een Italiaans schrijfster en actrice. Mazzantini d...