Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 28 november 2021 door

En alweer een week voorbij! We zitten inmiddels in week 47 en het is weer tijd voor De week van... Antoinette. Welke boeken las zij en wat mocht ze deze week allemaal beleven.

- door Antoinette -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Zondag

Vanmorgen ben ik al bijtijds wakker en zet ik lekker de kachel aan. De rest ligt nog lekker te slapen en nadat ik een bakje thee heb gepakt check ik even mijn telefoon en knuffel even met de honden. Als ik aan mijn tweede bakje thee begin pak ik mijn reader erbij en lees verder in Middernachtbibliotheek van Matt Haig, die ik samen met mijn dochter lees voor een buddyread. Gisteren maakte ik al een start in het boek en ben heel benieuwd naar dit verhaal. Het boek kent namelijk goede recensies. Als mijn man beneden komt en de hondjes heeft uitgelaten, kleed ik mij om. Nadat we samen koffie hebben gedronken pak ik wat mailtjes op en kijken we daarna, als de dochters beneden zijn, een deel van de serie Maid op Netflix. Tussendoor lees ik nog wat gedichten uit Liefzang van Tanja Helderman.

In de middag gaan we op visite. Het is bij ons om de hoek en na een gezellige middag eten we thuis wat en kijken de laatste serie van Maid af. Na die tijd lees ik nog wat en kijk dan de documentaire Jason op televisie. Een indrukwekkende film over de jeugzorg gezien vanuit het kind.

Maandag

Nadat rond acht uur iedereen de deur uit is, staat er voor mij een dag alleen thuis op de planning. Ik rommel `s morgens eerst wat in huis en was het beddengoed. Tussendoor lees ik verder in de beide boeken die ik gisteren ook al las. Rond de koffie bel ik een vriendin en na een half uurtje bijgekletst te hebben, ruim ik de vaatwasser uit. Daarna is het even leestijd en pak ik Middernachtbibliotheek er weer bij.

`s Middags stort ik mij nog even op het lezen van een manuscript en kijk ik nog kort naar de politieke zender. Om vier komt dochterlief thuis en kletsen we wat samen. Na het avondeten luisteren we gezamenlijk naar jaren '80 muziek en lees ik Liefzang uit.

`s Avonds kijk ik nog naar de documentaire op NPO 2 over jongeren die een aanslag op een school hebben gepleegd en wat hun beweegredenen waren. Interessant om te zien, maar ook schokkend.

Dinsdag

Vanmorgen besluit ik een tweetal recensies te schrijven en moet ik nog een mail versturen. Deze moest namelijk even wachten omdat onze printer kapot was en ik dus niet scannen kon. De dag is druilerig en de kachel pruttelt lekker door. Na de koffie lees ik verder in Middernachtbibliotheek. `s Middags bereid ik het eten al voor en app ik een tijdje met twee vriendinnen. Nadien besluit ik nog even Middernachtbibliotheek op te pakken zodat ik de laatste dertig bladzijden kan uitlezen. Na die tijd kijk ik nog een half uurtje naar de politieke zender en dan is het alweer tijd om te koken.

`s Avonds ga ik op zoek naar een ander sim-only abonnement. De mijne verloopt volgende maand. Ik vind een mooie aanbieding, dus ben ik voorlopig weer klaar. Na de koffie ga ik op bed Opsporing Verzocht kijken en is de dag weer ten einde.

Woensdag

Vannacht is geen lekkere nacht. Ik slaap weinig en licht. Toch voel ik me redelijk vanochtend. In de ochtend vul ik wat papieren in die ik al een tijdje heb liggen en overdenk hierna wat de gevolgen kunnen zijn van de gemaakte keuzes. Nadat ik dit klaar heb wordt ik gebeld door een vriendin. We kletsen een uurtje bij. Inmiddels is de ochtend al bijna om en heb ik eigenlijk alleen nog maar wat gekeuveld.

`s Middags kijken ik samen met mijn oudste een documentaire op Netflix en lees daarna nog verder in het manuscript. `s Avonds kijk ik Draagmoeders. Een mooie serie die te volgen is op het Belgische een.

Donderdag

Vanmorgen heb ik wederom het rijk alleen met de honden. Iedereen is de deur uit en misschien dat dit voorlopig wel de laatste keer zal worden met de verwachte verscherpte maatregelen die in Nederland weer aanstaande zijn. Ik schrijf een recensie en krijg een appje dat de afspraak die eind van de morgen gepland stond niet kan doorgaan. Dit betekent dat ik vandaag verder geen bijzonderheden heb. Ik begin in De kracht van Amélie van Marlies Kruijer en lees deze eind van de middag uit. Het was een mooi boek, maar wel vrij oppervlakkig.

`s Avonds is het ook een relax avondje. We zijn als gezin een avond thuis wat de laatste tijd niet vaak gebeurt. Ik duik op tijd mijn bed in.

Vrijdag

Vanmorgen eerst naar de fysio. Om acht uur lig ik al op de behandeltafel. Na die tijd drink ik samen met mijn oudste dochter wat en pak daarna de laptop erbij. Ik zou nog wat nalezen voor de jongste. Terwijl ik hiermee bezig ben komt mijn vader gezellig langs en heeft een heerlijke banketletter bij zich. Daar weten we wel raad mee dit weekend! Als hij weg is schrijf ik alvast een deel 'van de week van' en dan is het alweer eind van de ochtend als ik de laptop dichtsla. Tijdens de lunch kijk ik met mijn oudste een documentaire op Netflix.

`s Middags duik ik met een fleecedeken op de bank en begin in Winter in de B&B van Kaat de Kock. Ondertussen luisteren we naar het nieuwste Unplugged album van Kensiington. Eerlijk gezegd komt er van het lezen weinig omdat ik geniet van de muziek.

`s Avonds worden eerst de weekboodschappen gedaan en nadat die op zijn plek liggen lees ik nog een half uurtje in het manuscript. Daarna kijken we eerst naar de persconferentie om daarna de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover op Netflix te kijken. Na een lekkere versnapering is de avond weer om. Op bed lees ik niet meer, maar luister nog even naar muziek.

Zaterdag

Vroeg uit de veren omdat de jongste om zes uur bij de bakker moet beginnen. Als zij de deur uit is, lees ik een twintigtal bladzijden van Winter in de B&B en zet de was aan. Om acht uur zijn de anderen de deur uit voor werk. Ik heb dus een ochtendje alleen thuis. 

Nadat de was in de droger zit begin ik aan wat klusjes in huis. Als dit klaar is plof ik met een bakje koffie op de bank. Even genieten van de honden en de koffie. Nadien vouw ik de was weg en komt mijn man thuis.

In de middag snij ik de groenten alvast voor het avondeten. We eten wraps omdat de dames op verschillende tijden thuis zullen komen. Daarna rijden we nog even naar een electronicawinkel om ons te laten informeren naar een ander radio-systeem. Volgend jaar gaan we verbouwen en willen we ook de oude radio wegdoen. Verder doe ik niet veel in de middag, mede omdat het weer mij toch meer beperkt dan ik wens. Ik lig lekker met een fleecedeken op de bank en lees Winter in de B&B uit.

`s Avonds kijken we de Masked singer terug. Inmiddels is iedereen thuis en hebben we een gezinsavondje.

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Mijn feelgoodmoment van de week: Ik had vooral een rustige week. Ik heb genoten van de zondag en toch ook wel de momentjes alleen thuis met de honden.

Mijn niet zo feelgoodmoment van de week: Er was niet echt iets in de week wat minder was. Als ik iets moet noemen is dat ik toch meer beperkt ben als de dagen kouder en vochtiger worden.

Wat waren jullie feelgoodmoment en niet zo feelgoodmoment deze week?



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Matt Haig

Matt Haig

Matt Haig (1975) is zeer veelzijdig: hij schrijft romans, kinderboeken, non-fict...

Kaat De Kock

Kaat De Kock

Kaat De Kock werd in 1975 geboren in Bornem (België). Ze studeerde Germaans...