Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 04 juli 2021 door

Inmiddels zijn we in juli beland en mag ik deze maand aftrappen met de week van. Langzaamaan ronden de scholen af en kijken veel mensen uit naar een vakantie thuis of elders. Ik neem julie graag mee in de laatste dagen van juni en de begindagen van juli.

- door Antoinette -

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Zondag 27 juni

Vandaag had de oudste dochter vrij genomen zodat we met ons gezinnetje fysiek konden winkelen. We hadden dit al een aantal weken geleden ingepland en we hadden het geluk dat we zonder mondkapje de winkels in mochten. Nadat we de kleding die ze nodig hadden voor de vakantie grotendeels gevonden hadden, liet mijn lichaam mij in de steek en sloeg de pijn echt naar een niet leuk dragelijk niveau, ondanks de extra medicatie. Toch hield ik het in totaal een paar uurtjes vol en was ik blij met ons gezinsuitje. 

Nadat we thuis waren deed ik niks meer en aten we lekker makkelijk een kommetje tomatensoep met een bolletje. Ik lag al rond 7 uur op bed, maar had dit er zeker voor over. De meiden zijn bijna klaar voor de zomervakantie! In bed las ik het boek Mevrouw, uw kind wordt niet meer beter van Marjolein Colenbrander uit. Sinds een aantal dagen heb ik het Koboplus abonnement geactiveerd en kwam hier dit boek tegen. Een mooi verhaal die op een bijzonder wijze wordt verteld. 

Maandag 28 juni

Vandaag is het verplicht rustig aandoen. De pijn is wel wat gezakt, maar nog niet echt na behoren. Gelukkig heb ik redelijk goed geslapen en besloot ik alleen de gekochte kleren door de wasmachine te gooien. Het zonnetje schijnt lekker en de was kan dan lekker buiten drogen voor het gedragen kan worden. Ik was vorige week kort begonnen aan het boek Zwarte zwanen van Hope Adams welke we met een aantal dames van de feelgood lezen voor een gezamelijk artikel die in juli online komt. Vandaag besloot ik het verder te gaan lezen omdat het verhaal mij tot nu toe zeker kan bekoren.

In de ochtend lag ik veel binnen op de bank en nam toch nog even extra medicatie. In de middag een poos buiten gezeten wat ik afwisselde met het eten voorbereiden. Alvast de aardappels geschilt en groente klaargemaakt zodat ik straks niet alles in een keer hoef te doen. 

`s Avonds was een rustige avond waarbij ik nog lekker verder las. Ik begon in De dagen van toen van Kirstin Rozema. Even afwisselend naast de Zwarte zwanen.

Dinsdag 29 juni

Vandaag was het weer hier niet echt lekker. De badkamer moest al een tijdje gebeuren dus samen met mijn jongste dochter besloten we aan de schoonmaak te gaan. Nadien ging ik gelijk plat en lazen we beiden een tijdje op onze reader. Sinds kort hebben we (eindelijk) Kobo Plus dus de keuze is nu reuze, haha!

In de middag las ik het boek van Rozema uit en sprak ik met mijn oudste over de aankomende vakantie. Ze gaat voor het eerst niet mee met ons en ze had contact kunnen leggen met een paar meiden van de jongerenreis. Spannend, maar zo leuk! Na een gepland telefoontje was het tijd voor het koken en het avondeten.

In de avond keek ik naar Opsporing Verzocht en las ik nog wat bladzijden van Zwarte zwanen.

Woensdag 30 juni

In de ochtend regende het al bij het opstaan. Ik had een paar boeken die nog wachtte op een recensie en ik moest mij alfabet lezen artikel nog afronden die voor vrijdag 2 juli ingepland staat. In de ochtend werkte ik dus wat op de laptop en kletste ik met de meiden die allebei vrij waren in de ochtend.

Ik begon `s middags aan het nieuwste boek van Tamara Haagmans Met een beetje geluk. Halverwege juli komt hiervan de recensie online. Ik ben echt zo benieuwd naar dit verhaal! 

In de avond las ik nog wat verder en luisterde ik nog wat muziek via de televisie. Heerlijk om de clips die erbij horen mee te kijken. Uiteindelijk sliep ik vrij bijtijds.

Donderdag 1 juli

Vandaag had ik afgesproken met een kennis die ik door corona al meer dan een jaar niet had gezien. Ik was er zo'n twee uurtjes en we hebben gezellig kunnen bijkletsen. Gisteravond las ik Met een beetje geluk al uit. Het verhaal is zo vlot geschreven dat ik er zo doorheen was.

In de middag heb ik eerst geruime tijd gelegen om daarna onverwachts een aantal zaken te moeten regelen. Dus de laptop aan en gelijk maar regelen! In de avond was ik gesloopt, maar wilde toch graag nog wat lezen. Ik was pas al een klein stukje begonnen in Toevluchtsoord van Jérôme Loubry en vanavond besloot ik verder te lezen. Dit boek staat al heel lang op mijn leesplankje en valt tot nu toe niet tegen.

Vrijdag 2 juli

Vanochtend had ik gelijk om acht uur een afspraak bij de fysio staan. Nadat ik thuis was dronk ik wat mijn oudste dochter. Manlief en de jongste waren werken en naar school. Nadat ik daarna de was had opgehangen besloot ik gelijk maar mijn alfabet- artikel online te zetten en dit artikel alvast verder bij te werken.

Nadat ik hiermee klaar was ging ik rusten en pakte ik Zwarte zwanen erbij. Een boeiend verhaal tot nu toe. Na de drukke dag gisteren wilde ik vandaag even pas op de plaats nemen. Zondag zijn we ook niet thuis en daar dien ik van te voren toch al rekening mee te houden.

In de avond aten we makkelijk en haalde mijn man met de jongste de caravan alvast op. Eind van de maand staat de vakantie gepland, maar we kunnen de caravan naast ons huis tijdelijk kwijt. In de avond las ik niet veel omdat ik wat last had van mijn ogen. Na een warme douche keek ik nog even televisie en was de dag weer om.

Zaterdag 3 juli

In de ochtend was ik alleen thuis met de oudste. In de loop van de middag was ik juist weer alleen thuis met mijn man. Ik las in de ochtend nog even in Zwarte zwanen en hing een was buiten op. De ochtend rommelde ik wat in huis. Hier is de zaterdag altijd een rommeldagje. `s Avonds waren we met zijn tweeën en na het eten keken we wat televisie nadat we eerst nog buiten een tijdje onder de veranda zaten. Weinig gelezen vandaag, maar de rest van de week heb ik heerlijk mogen genieten.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn niet zo feelgood moment deze week: De extra pijn die ik had na het winkelen zondag, maar het uitje zelf kon ik echt van genieten. Een beetje dubbel qua gevoel dus.

Mijn feelgood moment deze week: Dat ik op bezoek kon bij een kennis en natuurlijk weer naar de fysio.

Hoe was jullie week? Konden jullie ook lekker lezen of genieten van iets anders of was er toch een mindere moment? Ik ben benieuwd hoe jullie (lees)week is verlopen.  Laten jullie het hier in een reactie weten?



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hope Adams

Hope Adams

Hope Adams werd in Jeruzalem geboren en woonde als kind in diverse landen, zoals...

Kirstin Rozema

Kirstin Rozema

Kirstin Rozema (1967) woont in Almelo en schrijft al jarenlang kinder- en jeugdb...

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...

Jérôme Loubry

Jérôme Loubry

Jérôme Loubry debuteerde in 2018 met Le douzième chapitre. Inmiddels heeft hij v...