De week van het vergeten boek, een terugblik

op 08 november 2018 door

De week van het vergeten boek (20 t/m 26 oktober) ligt alweer achter ons. Op 21 oktober plaatsten we een blog met onze voornemens. Welke vergeten boeken hadden we gevonden en zijn we die ook werkelijk gaan lezen? Vandaag kijken we terug op de plannen en de al dan niet gelezen boeken.

- door Marieke -

f33d2f8e81837b33bcccb2ec55ac368c.jpg

Terugblik op de week van het vergeten boek

Marieke en het vergeten boek Boe:

Het boek Boe heb ik eens in de kringloopwinkel gevonden, en met een kat op de cover en iets over een horrorschrijver en humor in de korte samenvatting, leek het me een leuk boek. Vervolgens kwam het ergens op een stapel terecht en vergat ik het compleet.

En hoe ging het met lezen?

Ik had het boek Boe al ruim voor de week van het vergeten boek klaargelegd. De startdatum van 20 oktober stond ook al klaar en ondanks de stapel boeken die ik ondertussen ook op 'ben ik aan het lezen' had gezet, ben ik ook werkelijk gestart met lezen! Het bleek een Christelijke roman te zijn, wat nogal tegenstrijdig was omdat het ook over horror en vampiers ging. Het was leuk, grappig, romantisch en ook een beetje vreemd. Genoeg ingrediënten om het nu achter elkaar uit te lezen. Geen topper, maar toch met plezier gelezen. Hij mag nu terug naar de kringloop!

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Nathalie zou niet meedoen:

Het gaat mij niet lukken voor die week om een vergeten boek te lezen, mijn leesplanning zit al best vol voor deze maand.

Maar ze vond toch een vergeten boek: Mijn Berlijn

Ik dacht dat ik geen vergeten boeken had, maar ik had onlangs met de familie een weekendje Berlijn geboekt. En toen dacht ik 'oh ja ik heb nog een boek liggen'. Ik keek vluchtig naar mijn reisboekenplankje in de boekenkast en pakte snel Mijn Berlijn van Marjolein van der Kolk. Hoe kon ik dit boek nou zijn vergeten.
Nu blader ik er weer lekker door, foto's bekijkend, wintergedeelte Berlijn weer eens goed doorgelezen en leuke kerstmarkten opgezocht. Komende weken blijf ik nog lekker bladeren en voorpret houden. Dit is zo'n heerlijk dik boek met mooie foto's en goede tips om alvast in Berlijnstemming te komen.

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Sanne over het vergeten boek: Nora

Het boek dat ik wil gaan lezen is een boek dat ik een soort van ben vergeten. Echt vergeten ben ik het niet, het kijkt me af en toe wat beschuldigend aan uit de boekenkast en dan probeer ik hem heel hard te negeren en te vergeten.

Is het boek Nora van de plank gekomen?

Mijn boek, Nora, heb ik uit. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast en gaf het ook maar drie sterren. Er gebeurde van alles dat niet werd uitgelegd. En ook nadat het boek uit was bleef ik met vraagtekens achter. Maar wat ik wel weer mooi vind is dat het een soort coming of age roman was, maar dan niet over volwassen worden, maar vrij of ouder worden. Nora neemt afstand van wat gebruikelijk is in haar tijd en neemt na het overlijden van haar man een vlucht als het gaat om haar persoonlijke ontwikkeling.
Mijn uitdaging is dus gelukt, het vergeten boek is niet meer vergeten en ik weet eindelijk het gebeuren achter de cover van het boek.

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Helma over Het familiefeest:

Mijn vergeten boek is Het familiefeest van Robyn Carr. Totdat ik hem deze week als e-book kreeg toegestuurd was ik totaal vergeten dat ik me enkele weken geleden vol enthousiasme had aangemeld om het te gaan lezen. 

En is het Helma gelukt om het uit te lezen?

Ik heb mijn boek, Het familiefeest van Robyn Carr, nog niet uitgelezen, maar ben er wel in begonnen. Ik had een klein beetje vals gespeeld met mijn vergeten boek. Hij moet wel snel uit, want hij is voor een groepsrecensie. Dus mjin missie is (bijna) geslaagd.

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Lore over haar vergeten boek: Regenboog in de nacht 

Het boek dat ik ben vergeten is eigenlijk het boek dat mij deed kennismaken met Hebban. Het boek is Regenboog in de nacht van Claire King. Dit boek heb ik sindsdien nog steeds niet gelezen dus dringend tijd om dit eens te gaan doen! Het staat op mijn e-reader dus ik kan er meteen aan beginnen. Ik ben benieuwd of het gaat lukken!

En is het Lore gelukt?

Ik vrees dat ik er niet aan toe gekomen ben. Ik was het boek alweer helemaal vergeten totdat de reminder voor deze blog kwam. Volgend jaar meer geluk?

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Renate had grote plannen met een serie van drie: Zomer, Hitte en Razend

Echt vergeten zijn ze niet, want ik weet dat ik ze in de kast heb staan, gesigneerd dus ze staan eigenlijk heel opvallend in de kast op een aparte plank met gesigneerde boeken.

Zou ze de drie nu kunnen afstrepen op haar lijstje?

Mijn voornemen is totaal mislukt, ook doordat ik er achter kwam dat ik nog vier biebboeken had liggen die ik heel graag wilde lezen, maar die ik dus niet meer kon verlengen. Ik heb er toch voor gekozen om te proberen die allemaal uit te lezen. Geen idee of dat ook echt gaat lukken, maar de boeken die ik nu voor de week van het vergeten boek had willen lezen staan weer op de radar en dus zal het er binnenkort echt van komen.

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Janneke had grote plannen met Watermeloen

Er staat een boek in mijn kast die ik, toen ik hem kocht, heel graag wilde  Ik kan me nog herinneren dat ik heel erg blij was dat ik hem voor een leuk prijsje kon aanschaffen en nu moet ik bekennen dat dit boek al jaren ongelezen in de kast staat. Een echt vergeten boek dus!

En heeft ze de Watermeloen nu uit?

Ik ben uiteindelijk meer vergeten dan het boek zelf. Ik wilde voor deze week Watermeloen van Marian Keyes gaan lezen, want die had ik nog in mijn kast staan. Niet dus, het boek is spoorloos. Ik weet zelfs niet meer of ik hem nou echt in mijn kast heb gehad en hem niet meer kan vinden, of dat dit boek al zo lang op mijn lijstje staat dat hij daarom zo in mijn hoofd zit. Ik was er helemaal van in de war, maar goed dan maar naar de bieb!

Bij mijn bibliotheek hadden ze hem wel, maar het vervelende met wat oudere boeken is dat ze vaak zo versleten en soms zelfs echt een beetje vies zijn. En ik houd niet van vieze boeken haha! Dus mijn zoektocht naar een exemplaar gaat verder. Waarschijnlijk bestel ik hem uiteindelijk bij onze blauwe vriend of bij de boekhandel, maar dat is een stap die ik nog niet heb gezet en het boek dus uiteindelijk niet heb gelezen. Maar vergeten doe ik hem niet! Ooit gaat het er van komen.

e42370b67cb9d68b719cfe3cf7d4f7bb.jpg

Zoals jullie zien komen niet alle voornemens uit. Het organiseren van een Week van het vergeten boek zorgt er in ieder geval voor dat vergeten boeken weer onder het stof vandaan komen en even boven aan een - wil ik lezen-  stapel komen te liggen. 

Hoe is het bij jullie gegaan met het lezen van een vergeten boek? We horen het graag.Reacties op: De week van het vergeten boek, een terugblik

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rene Gutteridge

Rene Gutteridge

Rene Gutteridge (1972) studeerde scenarioschrijven aan de Universiteit van Oklahoma, en behaalde haar diploma magna cum laude. Ze is schrijfster van thrillers, romans, scenario's, toneelstukken en&nbs...

Colm Tóibín

Colm Tóibín

Colm Tóibín (1955) werd geboren in het Ierse plaatsje Enniscorthy en woont tegenwoordig in Dublin. Hij studeerde Engels en Geschiedenis en begon zijn carrière in de journalistiek....

Robyn Carr

Robyn Carr

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster in het romantische genre. Ze debuteerde in 1978, maar het zou dertig jaar duren voor ze de eerste plek zou bemachtigen in de New York Times Bestsellerlijst. D...

Claire King

Claire King

Claire King is een bekroonde schrijfster van korte verhalen. Na haar studie in Cambridge verhuisde ze naar Zuid-Frankrijk. Een regenboog in de nacht is haar debuutroman.

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Onder de naam Lucassen maakte ze met Hitte haar New Adult-debuut. New Adult wordt beschouwd als een chicklit-achtig subgenre binne...

Marian Keyes

Marian Keyes

Marian Keyes is een van Ierlands meest succesvolle schrijfsters. Ze debuteerde in 1995 met Watermeloen, dat onmiddellijk een groot succes was. Meer boeken volgden en inmiddels wordt haar werk in 33 la...