Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Renate

op 30 augustus 2020 door

De afgelopen weken konden jullie elke zondag genieten van hoe de feelgoodmeiden hun week beleefden. Omdat we het zelf ontzettend leuk vonden om te maken, maar ook omdat de reacties zo leuk waren, hebben we besloten er lekker mee door te gaan. Deze zondag lezen jullie hoe Renate's week is verlopen. Wat hield haar bezig, wat heeft ze gelezen en wat was het feelgood- en baalmoment van de week?

- door Renate -

Afgelopen week was een gewone werkweek, buiten werken doe ik in deze coronatijd ook niet erg veel, vooral ook omdat ik door mijn werk continu met mensen in aanraking kom, dus verwacht geen heel spannende week.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

Was de eerste dag van de nieuwe werkweek. De laatste week van de vakantie, dus verwachtte een laatste relaxte week. Als het vakantie is, is het vaak niet zo druk, mensen gaan dan blijkbaar niet zo snel naar de dokter en dus ook niet bloedprikken, maar wat had ik het mis haha. Het was gewoon ouderwets bezig zijn. Daarna uit mijn werk snel naar het huis van mijn ouders om daar een broodje te eten en wat quality time door te brengen met mijn nichtjes van twee en vier, de tijdrit van het EK wielrennen op de weg gekeken. Ze zijn nu al een beetje gek van wielrennen dus hadden ze het de hele middag over Mathieu van der Poel die de dag daarvoor Nederlands kampioen was geworden. Tussendoor veel voorgelezen. 's Avonds verder gelezen in De Duitse erfgename van Anika Scott.

Dinsdag

Dinsdag is tegenwoordig de dag dat ik 's avonds, sinds de bieb weer open is, mijn fiets pak en daar heen fiets om boeken op te halen en weer terug te brengen en maak ik er gelijk een rondje van. Al was het tussen de buien door, maar ik mocht niet klagen.
Dus er ging een stapeltje terug, een reservering opgehaald (Het vlindermeisje van Rene Denfield en twee stripboeken van Wielergek.
Kort verhaal van Jussi Adler Olsen, Moord terwijl u wacht, uitgelezen. Kan die volgende week gelijk weer terug, Ook twee afleveringen van Dicte gekeken op Netflix.

Woensdag

Vandaag de laaste dag werken met het computersysteem waar ik gewend ben. Nu vind ik computers sowieso niet leuk, helaas bestaat de helft van mijn werk daaruit, dus maar genieten van vandaag. 's Middags de wedstrijd van de mannen gekeken van het EK wielrennen. Het was een mooie wedstrijd en tussendoor begonnen in Rode sneeuw van Jorn Lier Horst, 's Avonds een rondje gefietst samen met mijn moeder, hier in de buurt, langs paadjes en weggetjes waar we nog nooit waren geweest.

Donderdag

Vandaag begonnen met het nieuwe systeem. Ik had er zo geen zin in! Het begon ook gewoon slecht; alles zat tegen. Maar doorgezet en met hulp van mijn collega zijn we de ochtend goed doorgekomen. 's Middags een gesprek op het werk gehad. Ze waren erg tevreden dus dat is altijd fijn om te horen! Snel naar huis om Annemiek van Vleuten Europees kampioen te zien worden. Soms heeft het echt wel voordelen dat je maar halve dagen kunt werken.
's Avonds een rondje gefietst. Een korte want de lucht werd wel erg donker. Daarna in mijn leeskamer verder gegaan in Rode sneeuw, een boek dat mij tot nu toe heel erg bevalt.

Vrijdag

De laatste werkdag en samen met mijn collega lekker gewerkt. We hebben op vrijdag een soort traditie dat een van ons, samen met de receptioniste van het gebouw, wat lekkers meeneemt. Dus eens in de drie weken zijn we dan aan de beurt. Mijn collega en ik bakken altijd wat en de receptioniste koopt altijd wat. Mijn collega had een soort vlaai met bosvruchtenbavarois gemaakt, heerlijk. Aan het einde van de ochtend opgegeten, want het was heel druk, dus we hadden geen tijd voor koffiepauze.
's Middags lekker verder gelezen in Rode sneeuw, ook de mixed relay gekeken van het EK.
's Avonds even naar oma gefietst. Toen ik weer thuis was Rode sneeuw uitgelezen met een muziekje op de achtergrond en een kaarsje erbij.

Zaterdag

Vandaag weer een rondje gefietst. Ondanks de dreigende luchten toch maar gedaan, klein rondje van 23 km. Ik ben wel redelijk nat geworden, maar het kon erger.
Eindelijk de tour de France! Dus dat ook gekeken op tv.
Ik heb weinig gelezen vandaag. Wel de laatste aflevering van Box 21 gekeken, van het boek Kluis 21 van Roslund en Hellstrom. Ik heb het boek gelezen, maar was toch totaal weer verrast over de afloop. Glaasje cider erbij en wat lekkers.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment van de week

Ik heb eigenlijk wel drie feelgood momenten: dat ze erg blij waren met mij; dat er twee mooie boeken binnenkwamen en dat ik mag wachten op een verrassing!

Mijn baalmoment van de week

Mijn baalmoment deze week was dat ik eigenlijk een hele baaldag had op donderdag. Maar dat is allemaal weer goedgekomen. Soms heb je gewoon zo'n dag dat het niet je dag is.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? En wat heb je allemaal gelezen, gedaan en gekeken? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Antoinette over haar week.



Reacties op: De week van ... Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) werkte na zijn studie vele jaren als uitgever in zijn e...

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde misdaadserie over inspecteu...