Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een dagje feelgood op de boekenbeurs

op 06 november 2017 door

Het is weer zover! De boekenbeurs in Antwerpen is weer begonnen. Dit jaar van 29 oktober tot 12 november, met een tussenpauze van 6 tot 8 november. Dit jaarlijks event kon ik dan ook niet missen. Bij het bekijken van het programma viel meteen 1 november op. Enkele grote feelgood auteurs zouden die dag langskomen. Het was dan snel beslist dat ik die dag zou gaan. Wil je weten wie ik ontmoette en wat ik allemaal deed? Lees dan snel verder!

3d66f946e0c20fef8ab19cf8cb22076a.jpgOmdat Nicholas Sparks aanwezig was op de boekenbeurs werd er 's ochtends een ontbijt geregeld. Ik was een van de gelukkigen die hierbij aanwezig mocht zijn! Bij het binnengaan van de boekenbeurs gingen we dan ook allereerst richting ontbijt voordat we de beurs zelf gingen ontdekken. We werden ontvangen met lekkere fruitsap en heel wat koffiekoeken. Hierna mochten we ons zetten. Op de stoel was er een leuke goodiebag aanwezig. In deze goodiebag zaten twee boeken van Nicholas Sparks, namelijk Wij twee en Het Dagboek / The Notebook, een Flair, een Libelle, een agenda, een leuk notitieboekje en ook nog twee keukenhanddoeken.

Nicholas Sparks

Hierna was het tijd voor een interview met Nicholas Sparks. Hij vertelde hier over zijn schrijfproces. Hij schrijft ongeveer zes maanden aan ieder boek. Bij het schrijven van het boek houdt hij er altijd rekening mee dat zijn boeken heel vaak verfilmd worden. Zo wil hij een plot dat nog nooit in een boek is voorgekomen en mag het ook nog nooit gebeurd zijn in een film. Hij vertelde over problemen waar hij soms tegen aan loopt. Natuurlijk kwam ook zijn nieuwe boek Wij Twee ter sprake.1632667402e2bbce6b44434fb32d05be.jpg De openingsscène van dit boek is vrij opmerkelijk. Het is de geboorte van het eerste kind van het hoofdpersonage. Deze scène is autobiografisch, het gebeurde op exact dezelfde manier bij de geboorte van het eerste kind van Nicholas Sparks. Er was ook goed nieuws, er zijn al plannen om het boek te verfilmen!

Toen hem gevraagd werd welke acteurs hij zou kiezen voor dit boek vertelde hij het verhaal van The Last Song. Dit is het enige boek waarbij hij wist welke actrice het hoofdpersonage ging spelen, namelijk Miley Cyrus. Bij dit boek schreef hij ook eerst het manuscript en dan pas het boek omdat het filmen een paar maanden later moest beginnen omdat Miley Cyrus een concerttoer had voor Hannah Montana. Zijn eigen favoriete film is A Walk To Remember. Dit is ook een van mijn favoriete films ooit! 

Na het interview kregen we de tijd om onze boeken te laten signeren en een foto te maken met hem. Dit bespaarde ons al veel aanschuiftijd op de boekenbeurs zelf uit! 

Na nog even nababbelen gingen we dan richting de boekenbeurs zelf. We snuisterden wat rond in de verschillende hallen, kwamen enkele BV's tegen en aten een broodje.

Jojo Moyes

Het was al snel tijd voor het interview met Jojo Moyes. Dit konden we als feelgood fans natuurlijk niet missen! Er was een enorme toestroom, heel veel toeschouwers moesten blijven rechtstaan, wij konden gelukkig zitten. 

4c0358fd8499ccd2d3d3bab740a0bcfa.jpg

Haar grote succes kwam al snel ter sprake. Hoe word je namelijk zo'n succesvolle auteur? Voor Jojo ging het niet van in het begin meteen goed. Ze werd met haar drie eerste boeken afgewezen en pas bij haar vierde boek kreeg ze een positief antwoord. Haar agent vertelde haar ooit dat ze wist dat Jojo het ooit ging maken omdat ze een paar weken nadat haar derde boek afgewezen werd ze meteen terug een nieuw idee had. Toen haar eerste boek uitgegeven werd, dacht ze nu ben ik een auteur. Dit was echter niet waar, toen begon het pas. Na acht boeken, waar geen enkele bestseller bij zat, kwam ze op een keerpunt. Ze vroeg zich af of ze wel de 'juiste' boeken schreef. Toen schreef ze Voor jou, dat was haar laatste poging. Haar toenmalige uitgever vond het niet goed, dus wou het niet uitgeven/ Ze ging dan opnieuw langs andere uitgeverijen want ze wou dit boek absoluut uitgeven. Vanaf de eerste dag dat het uitgegeven was, wist ze dat er iets veranderd was. Het boek werd heel veel gelezen en werd al snel een bestseller. 

Haar hoofdpersonages zijn bijna altijd vrouwen. Dit is een heel bewuste keuze. Jojo wil met haar verhalen een boodschap geven. Ze denkt hierbij vooral aan haar eigen dochters. Welke boodschap nemen ze mee uit dit boek? Ze zal dan ook nooit verhalen schrijven over vrouwen wiens leven gered wordt door een man. "It is not the man who is the answer." Niemand kan je redden behalve jezelf. Ze is dan ook geïnteresseerd in vrouwen die fouten maken of die de weg even kwijt zijn. Zo kan ze schrijven hoe ze hier zelf uitkomen. Veel personages hebben ook een moeilijke band met hun ouders. Ze was zelf een kind van gescheiden ouders, dit heeft haar nooit beperkt, maar ze weet wel welk effect dit kan hebben op kinderen. Iedere volwassene is gevormd door hun kindertijd. Hierna komen ook haar eigen dochters ter sprake. 

Haar nieuwe boek Jij en ik is een verzameling van kortverhalen. Gedurende de afgelopen jaren schreef ze heel wat kortverhalen. Ze besliste samen met haar uitgever dan ook om deze te bundelen en dit boek is dan het resultaat. Voor Jojo is het heel belangrijk dat een kortverhaal een plottwist heeft. Anders is het maar een korte samenvatting van iets. Hierna werd er nog afgesloten met haar volgende boek, namelijk Voor mij, maar hier wou ze nog niets over kwijt. Enkel dat het zich afspeelt in New York. 

Toen het interview afgelopen was, liep de hele massa meteen door naar de signeersessie. Jojo Moyes ging aansluitend namelijk signeren op de boekenstand van Veenbosch & Keuning. De aanschuifrij was hier dan ook al meteen heel lang. Er was maar tijd om 1 boek te laten signeren en voor een snelle foto. 1239e38406b1e934cc64c64d08a0addb.jpg

Na deze signeersessie liepen we nog even wat rond op de boekenbeurs, maar het was al snel tijd om naar huis te gaan. Van de boekenbeurs nam ik de tram en ik moest even in het station wachten. Wie zat er naast mij op de bankjes te wachten op het station, jawel, Jojo Moyes! Na even twijfelen ben ik toch op haar afgestapt voor nog een foto. Dit was een onvergetelijk einde van deze geweldige dag. De boekenbeurs 2017 zit er spijtig genoeg weer op voor mij dit jaar. Ik kijk al uit naar volgend jaar!

Ga jij nog naar de boekenbeurs of ben je ook geweest dit jaar? Met welke boeken ging je naar huis?



Reacties op: Een dagje feelgood op de boekenbeurs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Omaha, Nebraska, 1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...