Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fabulous Feelgood Friday tussendoortje: Enjoy yourself

op 26 mei 2023 door

Deze vrijdag hebben we eens een ander tussendoortje, een steamy verhaal deze keer. Het is een novelle van Miranda Hillers met de titel: Enjoy yourself.

- door Marieke

05423511d4e20b93a82b06dc5a946cc8.png

Bij het lezen van feelgood romans ontkom je niet aan aantrekkingskracht tussen personages, ontluikende liefde, gestolen kussen en gefriemel tussen de lakens. Bij de ene feelgoodroman zijn de bedscènes met bedekte termen beschreven, wordt veel aan de verbeelding over gelaten en zijn de personages al snel weer in een volgende scène belandt. Daarnaast zijn er boeken waarin vrijpartijen meer aandacht krijgen, maar vaak nog wel met bedekte termen worden beschreven. De New adult boeken al expliciter, beestjes worden bij de naam genoemd en de vonken vliegen van de pagina's. Niet zo gek dat 'steamy' een term is die daarbij vaak naar voren komt in recensies. En dan zijn er nog de liefdesverhalen die vallen onder erotica, waarin seks een grote rol speelt en alles wordt beschreven en benoemd. Om heel eerlijk te wezen is dat niet helemaal mijn ding, maar soms komt er een verhaal op je pad en dan ga je lezen voor een blog of recensie. Dat laatste was deze keer het geval. 

Enjoy yourself - Miranda Hillers

Janice en Chester kennen elkaar niet, maar ze hebben beiden een probleem dat hen belemmert om een relatie aan te gaan. Het libido is bij de een sterk aanwezig, bij de ander flink afgezwakt. Is er een remedie voor de onzekerheid, tevens de bereidwilligheid voor het verlangen waarnaar ze op zoek zijn?

Mijn mening

Dit verhaal is een novelle van ongeveer 70 pagina's. Het is een eerste deel van vier novelles uit een "gewoon genieten" serie die Hillers samen met Suzanne van Bilderbeek schreef. Deel een is door Hillers geschreven en het volgende deel dat uitkomt is door Van Bilderbeek geschreven.
Het is een vlot lezend verhaal, vol erotiek en seks, maar waar een bijzondere draai aan is gegeven. Zo is het hoofdpersonage Janice tandarts van beroep, dat vond ik leuk en origineel. Ze maakt kennis met Chester en hoewel hij een mooie man is, valt ze niet gelijk voor hem, omdat hij in eerste instantie weinig uitstraling heeft. Dat was de tweede keer dat ik werd verrast, omdat ze niet de gebaande paden bewandeld. 

De hoofdstukken zijn afwisseld beschreven vanuit perspectief van Janice en Chester en dat geeft goed inzicht in hun gedachten en gevoelens. En dat laatste is in deze novelle van belang. Beide houden van seks, maar beiden hebben iets waardoor ze zich niet helemaal kunnen geven en laten gaan. Dat neemt niet weg dat de seks scènes veelvuldig aanwezig zijn en dat er niets wordt verbloemd. Rode oortjes tot in mijn nek zo'n beetje, maar voor de liefhebbers van new adult/erotiek is het goed geschreven en krijg je 'het gehele plaatje'. Voor mij was de verhouding seks ten op zichte van het verhaal niet helemaal in balans, maar met 70 pagina's was dat te overzien. 

Kortom, het boek is goed geschreven, de personages komen tot leven en zijn te begrijpen in de keuzes die ze maken. Voor mij net te veel erotiek, maar voor de liefhebbers waarschijnlijk een verhaal om van te smullen.

Het volgende deel heet Enjoy somebody.



Reacties op: Fabulous Feelgood Friday tussendoortje: Enjoy yourself

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Miranda Hillers

Miranda Hillers

Miranda Hillers (1971) schrijft New Adult-bestsellers, of zoals ze zelf haar ver...