Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Verloofd in Zoutelande

op 09 juni 2023 door

Het is vrijdag en we hebben weer een Feelgood Friday Tussendoortje voor jullie. Vandaag het derde deel van Sterre's zomer: Verloofd in Zoutelande.

- door Marieke -

9bb14280065d0ae013bc0bc6c85cd613.png

Sterre's zomer: Verloofd in Zoutelande - Marli Elisa

Sterre heeft plotseling alles wat ze ooit gewild heeft: de lekkerste man op de hele wereld en een leuke baan! Maar er is één klein probleempje: haar gelukkige leventje is gebouwd op een leugen en de waarheid staat op het punt om haar in te halen. Als Daan zijn bedrijf verliest door haar leugens dan komt het nooit meer goed. Zoveel weet ze zeker.

Mijn mening

Na Sterre te hebben leren kennen in Single op koningsdag, en met haar mee te reizen naar Parijs in Verliefd in Parijs is het tijd voor het derde en laatste deel van deze feelgood-novelle trilogie. De eerste twee delen waren grappig en leuk om te lezen. Sterre heeft zich naar een baan als 'Art-mixer' gebluft in het bedrijf van haar vriend Daan. En ondanks een flink aantal leugentjes, waarvan de meeste inmiddels zijn uitgekomen, gaat het haar voor de wind. Ze is verliefder dan ooit en helemaal gelukkig als Daan voor haar op zijn knieën gaat (wat met deze titel niet echt een verrassing is). Daarnaast tobt ze wel met haar oma, die steeds verwarder wordt, maar niet naar een verzorgingshuis wil. 

Dit derde deel is weer leuk om te lezen, maar ik ben iets minder enthousiast dan over de eerste twee delen. Met de humor zit het wel goed, dezelfde personages zijn aanwezig en vullen het verhaal van Sterre goed aan, de locaties zijn mooi en herkenbaar en ook het tempo gaat lekker. Wat ik minder vond was de manier waarop haar laatste geheim uitkomt. Midden in een situatie waar alles eigenlijk goed gaat, flapt ze alles eruit. Voor het verhaal is het een logisch moment, maar het voelde niet goed. Daarbij zijn er een paar dingen die voor de afronding van belang waren, die bij mij een paar vragen opriepen.

Over het algemeen is Verloofd in Zoutelande een fijn verhaal, de wijze waarop het goed komt met oma is goed bedacht en uitgewerkt en eind goed al goed. 

Sterre's zomer is een heerlijke serie en ik heb het met plezier gelezen.



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Verloofd in Zoutelande

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marli Elisa

Marli Elisa

Marli Elisa doet niets liever dan feelgoods schrijven, al heeft ze daarnaast ook...