Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Drie brieven

op 09 februari 2024 door

Elke vrijdag een tussendoortje is een leuke vaste rubriek op onze spot. Het is alleen altijd zo snel alweer vrijdag. Soms werken we wel vooruit en staan er een of twee klaar, maar net zo vaak merken we op donderdag op dat er nog een tussendoortje moet komen. Zo ook deze week, maar gelukkig zijn er nog veel korte verhalen te vinden bij de online bibliotheek.

6f0f644498271fcf8420288e8c3893d3.png

- door Marieke -

De online bibliotheek is echt een uitkomst. Ik zoek op 'korte verhalen' en de keuze is reuze. De afgelopen weken koos ik voor een kort verhaal met een getekende cover en dat beviel goed. Maar deze keer besloot ik een andere keuze te maken. Het werd Drie brieven van Greetje van den Berg.

Korte samenvatting Drie brieven

Drie brieven is een aangrijpend verhaal over Barbara, die met haar dochter Maartje naar een plek reist waar voor haar speciale jeugdherinneringen liggen. Maartje vindt het er echter doodsaai, en het tripje lijkt de moeder-dochterband geen goed te doen. Maar dan gebeurt er tijdens een bergwandeling iets waardoor alle stroefheid in één klap verdwijnt.

Mijn mening

Het is een kort verhaal van 21 pagina's en het leest vlot. Het is een mooi verhaal over een moeder en dochter die samen naar Italië gaan voor een korte vakantie. Ze hebben een moeilijk jaar achter de rug door het overlijden van Barbara's man. Maartje is een vijftienjarige puber en maakt het haar moeder niet makkelijk. Al lezende ontdek je dat het leven van Barbara niet makkelijk is geweest. Het is knap hoe dat in een kort verhaal duidelijk wordt, waardoor je de personages goed begrijpt. Het gegeven van de drie brieven komt aan het einde van het verhaal tot een ontknoping. Eigenlijk best jammer dat het geen langer verhaal was, want er zit veel meer in dan in 21 pagina's volledig kan worden uitgewerkt.
Maar het is een goed verhaal en het is vooral mooi om te zien hoe moeder en dochter nader tot elkaar komen nu er dingen worden uitgesproken.

Drie brieven is een ontspannen tussendoortje en weer eens wat anders dan een vrolijk, zonnig verhaal over jonge mensen die verliefd worden. Met een ouder hoofdpersonage, en zonder liefdesperikelen, maar meer gericht op het vinden van een nieuwe balans in het leven en tussen moeder en dochter, is het een geslaagde feelgood leeservaring.

6f0f644498271fcf8420288e8c3893d3.png

Wat vind jij? Moet een feelgood altijd over liefde gaan?



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Drie brieven

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg is een Nederlandse romanschrijfster. Van den Berg studeerde...