Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Hartje Herfst

op 16 februari 2024 door

Op zoek naar een 'tussendoortje' voor onze wekelijkse rubriek, stuitte ik op het gekozen boek door de prachtige cover. Hoewel we momenteel niet in de herfst zitten, lijkt het daar op dit moment dagelijks wel op. Dus de titel die ik gekozen heb is voor dit moment denk ik prima te lezen!

- door Amarins -

Over Hartje herfst door Nora Schenk

Lizzy is eigenaresse van een klein boekwinkeltje. Wanneer een grote boekwinkelketen een filiaal opent vlak naast haar boekwinkel, is Lizzy onaangenaam verrast. Ze kan Bram, de arrogante manager van de boekwinkelketen, niet uitstaan. Als het herfstcomité beslist dat Lizzy met Bram moet samenwerken om tijdens de Herfstfair een boekenruilbeurs voor het goede doel te organiseren, baalt Lizzy dan ook enorm. En Bram lijkt ook niet blij. Hij maakt zich snel uit de voeten elke keer als er iets geregeld moet worden. Wat heeft hij te verbergen?

Mijn mening

Een boek dat gaat over boeken trekt altijd aan me. Zo ook dit tussendoortje. Toen ik begon te lezen was ik aangenaam verrast door de fijne schrijfstijl. Het verhaal leest heerlijk weg, verloopt lekker vlot en tot het einde toe was ik geboeid.

Het verhaal kent een hele fijne humor en is zeer beeldend geschreven. Je ziet het allemaal voor je gebeuren en van de personages kun je alleen maar genieten. Hoofdpersoon Lizzy is het best uitgewerkt en leer je goed kennen. Je kunt helemaal met haar meeleven en genieten van alle hilarische momenten. Al haar strubbelingen zijn om te smullen.  Ikram, haar vriendin, leren we ook goed kennen. Voornamelijk als de steun en toeverlaat van Lizzy. Zij brengt vooral de humor in het verhaal en zet meerdere keren Lizzy weer met beide benen op de grond. Als Bram in het verhaal komt heb je al gauw door dat deze de irritante kerel gaat uithangen. Hoewel erg cliché, maakt dat het in dit geval alleen maar leuk, want die irritante kerel groeit uit tot een lieverd en maakt het verhaal alleen maar heerlijk romantisch en smeuïg. 

In je achterhoofd weet je als lezer al heel gauw hoe het verhaal gaat aflopen, maar door alle leuke gebeurtenissen blijf je geboeid en kun je alleen maar genieten. Het verhaal lees je constant met een grote glimlach op je gezicht en het is erg jammer als het einde daar is!

Ondanks dat het een kort verhaal is, is auteur Nora Schenk er in geslaagd het verhaal een mooi stukje diepgang mee te geven. Er zitten diverse thema's verstopt in het verhaal maar voor mij viel er een echt op: aandacht voor eenzaamheid.

Al met al een heerlijk 'tussendoortje' dat smaakt naar meer van de hand van Nora Schenk. Ik heb het verhaal beoordeeld met 4 sterren!

Lees je ook zo graag boeken die heerlijk cosy in de herfst spelen?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Hartje Herfst

Meer informatie

Gerelateerd

Over