Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Op het juiste moment

op 23 juni 2023 door

Het is vrijdag, dus weer tijd voor ons Feelgood Friday Tussendoortje: een kort verhaal wat altijd tussendoor kan! En dat was deze week bij mij ook het geval. Ik moet nog een aardig stapeltje boeken lezen waar een deadline op zit, maar kreeg vanochtend bij de koffie gewoon zin om even een kort verhaal te lezen. De Verhalenfabriek is wat dat betreft hofleverancier en leve KoboPlus want daarop zijn alle verhalen te lezen. Ik koos voor Op het juiste moment van Janice Bakker en kreeg daar geen spijt van.

- door Helma -

07ca776bbfe5b61a76387930192ed906.png

Op het juiste moment

Fay en haar vriend wonen in een prachtige, pas verbouwde jarendertigwoning en runnen samen een goedlopend makelaarskantoor. Alles loopt op rolletjes, totdat haar zusje Abbey hun leven in één klap overhoop haalt. Fay vlucht halsoverkop naar Italië, waar ze een vervallen huis koopt dat ze wil gaan opknappen. Helaas blijkt dit niet zo gemakkelijk als gedacht.

Abbey voelt zich ondertussen enorm schuldig. Hoewel haar zus er niet voor open lijkt te staan, wil zij het dolgraag uitpraten. Samen met haar nicht Eva besluit ze Fay achterna te reizen. Ze stappen in Eva's Volkswagenbusje voor een roadtrip naar Italië, waar verdriet en schuldgevoel de minste dingen zijn waarmee de nichtjes moeten dealen...

Mijn mening

Janice Bakker is een topper in korte verhalen. Ze slaagt er telkens weer in om in een gering aantal pagina's een kort verhaal te schrijven dat aanvoelt als een compleet boek. En dat is met Op het juiste moment ook weer het geval. In haar beeldende, soepele schrijfstijl zet ze Fay, Abbey en Eva neer als levensechte personages. Na het lezen van de cursief gedrukte proloog is stoppen met lezen geen optie meer en zit er niets anders op dan me met een extra kop koffie op de bank te installeren. Heel vervelend :-).

Het verhaal wordt verteld vanuit zowel het perspectief van Fay als van Abbey met daartussendoor cursief gedrukte flashbacks waarin duidelijk wordt wat Fay's inmiddels ex-vriend op zijn kerfstok heeft. Door deze keuze kan Bakker je meenemen op de roadtrip van Fay en Eva naar Italië in de Volkswagenbus en je tegelijkertijd deelgenoot maken van Fay's renovatie van haar bouwval.

In de verhaallijn van Fay krijgt een middernachtelijk spannend avontuur een vervolg als ze de hulp inroepen van vrachtwagenchauffeur Zef. Ondertussen vordert de renovatie van Fay's droomhuis niet helemaal volgens planning. En hoewel ze Abbey nog niet vergeven heeft, komt de hulp van haar zusje en Eva als geroepen als de twee verhaallijnen bij elkaar komen. Dat het uiteindelijk goed komt tussen de zusjes komt natuurlijk niet als een verrassing. Wel de ontboezeming van Eva die voor Fay en Abbey net zo verrassend is.

Bakker heeft heel wat thema's in het verhaal verwerkt waaronder diefstal, fraude, schuldgevoelens en familieruzie. Ondanks het geringe aantal pagina's dat ze tot haar beschikking heeft verwerkt ze het geloofwaardig in het verhaal zonder het feelgoodgehalte uit het oog te verliezen. Dit korte verhaal was wederom genieten van begin tot eind. Het heeft spanning, drama, romantiek, vriendschap en natuurlijk een happy end: La vite è bella!

Met welk tussendoortje beginnen jullie het weekend?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Op het juiste moment

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janice Bakker

Janice Bakker

Janice Bakker Auteur bij De Verhalenfabriek (februari 2023: Hartje Centrum) Enth...