Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Rozen met liefde

op 16 juni 2023 door

Thank God it's Friday! En we beginnen het weekend goed, namelijk met een nieuw Feelgood Friday Tussendoortje. Vandaag een heerlijk verhaal over Josefien die opzoek gaat naar de geheime aanbidder van haar oma.

-Door Sanne-

Over Rozen met liefde

Elk jaar luistert Josefien - single, samenwonend met kater Lenny, verslaafd aan Downton Abbey - naar het verhaal van haar oma. Die vertelt dat ze al veertig jaar lang op 14 februari bloemen krijgt van een onbekende aanbidder die zich Valentijn noemt. Nu haar oma bijna negentig wordt, vindt Josefien dat het tijd is dat iemand gaat uitzoeken wie die geheimzinnige Valentijn eigenlijk is. En wie kan dat beter doen dan zijzelf? Haar zoektocht eindigt bij een kleine bloemenwinkel in een petieterig dorpje, dat gerund wordt door de enorm knappe bloemist Robin. Weet hij echt niet wie de onbekende Valentijn is, zoals hij beweert, of heeft hij iets te verbergen? Om daar achter te komen solliciteert Josefien naar een baantje in zijn winkel. Maar of dat nou zo verstandig is?

Mijn mening

Toen ik begon met lezen kostte het me geen enkele moeite om in het verhaal te komen. Al snel was ik vertrouwd met Josefien en haar zoektocht naar de geheime aanbidder van haar oma. Sowieso kon ik me wel inleven in de setting, want zelf woon ik ook in een (iets groter) petieterig dorpje en ik zag de landweggetjes en het schattige bloemenwinkeltje dan ook zo voor me. De fijne schrijfstijl van Linda Jansma zorgde daar wel voor. Ze beschreef alles uitgebreid, maar weidde nergens te lang uit. Het is dan ook immers een tussendoortje en geen honderden pagina's dik boek. Het was er heerlijk vertoeven!

Lange tijd had ik geen idee welke kant het boek op zou gaan en konden alle opties die ik zelf als oplossing bedacht allemaal. Geen idee had ik wie de aanbidder van Josefiens oma was, noch welke van de drie leuke mannen uiteindelijk bij Josefien zou eindigen. En dat vond ik wel leuk. Tot aan het einde was het verhaal nog een raadsel. 

Rozen met liefde is een heerlijk verhaal dat lekker leest, met een beetje romantiek en leuke personages. Al had de oma van Josefien van mij wel iets nadrukkelijker in het boek naar voren mogen komen. Want hoewel het verhaal begint en draait om het vinden van de persoon die haar al veertig jaar met Valentijn anoniem een bos bloemen schenkt, is oma maar zijdelings in het boek aanwezig. 

Ik kende Linda Jansma van haar spannende boeken, maar met Rozen met liefde laat ze zien dat ook het schrijven van een romantisch verhaal haar meer dan prima af gaat. Ik geef het verhaal 3,5 sterren.



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Rozen met liefde

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrille...