Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: De vlucht

op 20 oktober 2023 door

Vorige week riep ik heel enthousiast dat we na twee weken afwezigheid weer terug waren met ons vaste 'feelgood friday tussendoortje'. Maar ik was even vergeten hoe snel de vrijdagen elkaar opvolgen. Gister vroeg Helma of ik toevallig iets gelezen had... nee dus. En Helma ook niet ... Maar een tussendoortje heet een tussendoortje, omdat het er altijd tussendoor kan! En dus las ik weer een kort verhaal via de online bibliotheek.

- door Marieke -

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

In de online bibliotheek is veel te vinden, maar je moet wel weten welke zoekterm je moet gebruiken. Vorige week tikte ik 'korte verhalen' in en dat werkte. Deze keer leek ik hele andere resultaten te krijgen, maar na wat scrollen kwam ik toch uit bij de korte feelgood verhalen. Ik was niet specifiek op zoek naar een bepaald soort verhaal en klikte spontaan op De vlucht van Carlie van Tongeren.

Korte samenvatting

Het leek zo romantisch: als ze allebei op Schiphol zouden verschijnen zouden ze het verleden achter zich laten en opnieuw beginnen. Maar als Kim alleen op Schiphol staat en Martin schittert door afwezigheid, vallen haar dromen in duigen. Haar vriendinnen dringen erop aan dat ze haar leven weer op de rit krijgt. Maar hoe?

Mijn mening

De naam Carlie van Tongeren kende ik wel, maar ik had nog nooit iets van haar gelezen.  Misschien ook niet zo heel gek, want haar romans vallen onder Young adult en dat kies ik niet zo vaak.

Het verhaal is leuk en heeft een lekker tempo. Hoofdpersonage Kim heeft een relatie, maar die was vier maanden op pauze gezet toen zij naar Zuid Afrika vertrok met de belofte om elkaar weer op Schiphol te treffen. Als dat niet helemaal zo gaat als verwacht verdrinkt ze een tijd in haar verdriet. Gelukkig heeft ze hele toffe vriendinnen, die haar met een tien-weken plan weer terug naar het nu krijgen.
Ik vond de plannen van de vriendinnen leuk en origineel, en de wijze waarop Kim het oppakt zit ook goed in elkaar. Er zijn leuke dialogen, genante situaties, een nieuwe liefde, een verloren liefde en een happy end. Knap gedaan in een verhaal van slechts 25 pagina's.

Heb je dus even weinig tijd, of zit je in een leesdip? Pak dan een kort verhaal op, zoals De vlucht. Zoals ik al zei in het intro: Een tussendoortje kan er altijd tussendoor. (Het schrijven van een blog is meer werk dan het lezen op zich (-_-), haha).

Heb jij weleens iets gelezen van Carlie van Tongeren?



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: De vlucht

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren

Auteur van Young Adult- en non-fictieboeken, o.a. Grijs, Het is hier helemaal (n...