Feelgood kerstcadeau van Jeske Meinema

op 09 december 2018 door

Vorig jaar schreef Jeske Meinema speciaal voor de Feelgood Club een kersverhaal. Dat inspireerde haar zo, dat ze dit jaar besloot een hele bundel vol kerstverhalen te schrijven. En jij kunt daar deze maand gratis en voor niets van gaan genieten. Hoe? Dat vertelt Jeske je zelf in de bijgaand column!

ba8e4a861c8552d6921ecd473536623a.png

A Christmas Playlist

Door Jeske Meinema

0d0e841cb386b03135fc95419a15788d.pngVanaf vandaag kun je niet alleen naar je favoriete kerstliedjes luisteren, je kunt ze ook nog eens lezen!

Ja – je leest het goed.

A Christmas Playlist is een kerstbundeltje waarin negen verhalen staan – elk gebaseerd op een kerstliedje dat jij en ik met de feestdagen luidkeels meezingen. Maak kennis met nieuwe personages; zoals Rachel die haar jeugdliefde tegen het lijf loopt of Hazel die autopech krijgt. Maar ook onze botte verloskundige Gemma is terug met de feestdagen (want baby’s worden nu eenmaal ook geboren met Kerstmis) en vier Oud en Nieuw met Amelie in themapark Elfelot (altijd leuk als je te laat was met een kaartje kopen voor de Efteling).

Vorig jaar schreef ik Christmas Lights voor Hebban (en ja, dat is ook een kerstliedje van Coldplay) en zo kwam het dat ik vorig jaar in oktober al met knallende kerstnummers uit de muziekboxen ritmisch op mijn toetsenbord zat te tikken. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat dat slechts een slap excuus is om de kerstmuziek vroeg op te zetten. Deze vrolijke kerstelf had namelijk ook dit jaar een kerstliedje er tussendoor laten glippen in september en, as we speak, heb ik de kerstcadeautjes ook al een maand in huis. En o ja, de kerstboom – die staat ook al op.

Na het kerstverhaal van vorig jaar kreeg ik het dus goed te pakken. Want wat is er nu leuker dan één kerstverhaal en kerstliedjes? Juist: wel negen kerstverhalen gebaseerd op kerstliedjes! Vanaf toen is het begonnen; ik ben mijn eigen Spotify-playlist op papier gaan samenstellen. Er waren natuurlijk de bekende hits die niet mochten ontbreken: ‘All I want for Christmas is you’ en niet te vergeten: ‘Last Christmas’. Ironisch genoeg heb ik mijn eigen favoriet niet toegevoegd aan de lijst.

Gratis download

Toen kwamen de verhalen. Soms gebaseerd op de tekst, soms gebaseerd op de videoclip en soms gebaseerd op een ware gebeurtenis (ja, het is wel degelijk mogelijk om elkaar in de file te ontmoeten) en toen stonden de personages ook opeens (weer) op het papier. Personages waarvan ik hoop dat ze jullie donkere dagen verwarmen. Dus – zet die kerstmuziek maar op en droom weg bij A Christmas Playlist die je de hele maand december hier gratis kunt downloaden. Veel leesplezier!

PS: Nog niet klaar met lezen? Gemma en Amelie hebben elk hun eigen verhaal.
In Vroemvrouw en Vruchtvrouw neemt Gemma je mee van bevalling naar bevalling (ook tijdens de feestdagen!) en in Sprookjes bestaan niet  volg je Amelie op de voet door het attractiepark waar ze werkt.

En wie weet heb ik nog een kerstliedje gespaard voor volgend jaar. Mijn favoriete nummer is namelijk ‘Cold December Night’ van Michael Bublé. Missen jullie nog een nummer op de lijst?

ba8e4a861c8552d6921ecd473536623a.png(Over de downloadlink: Deze verwijst naar de site van Smaswords. Daar moet je je registreren. Daarna kan je opnieuw via de link naar de downloadpagina. Bij Buy staat nu een optie Buy with coupon. De code staat er al bij (AE26G). klik op Buy wity coupon en dan via checkout is het volledige boek gratis te downloaden. De actie loopt tm 31 dec 2018. Succes en veel leesplezier!)Reacties op: Feelgood kerstcadeau van Jeske Meinema

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeske Meinema

Jeske Meinema

Mijn passie voor schrijven begon bij het slecht bijhouden van dagboeken. Nee, echt. Ik had er tientallen, allemaal voor de helft gevuld met mijn toen nog lelijke en kriebelige hanenpoten. Naarmate ik ...