Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgoodboeken 12 x "Man"

op 16 mei 2017 door

Mei is MeiMannenMaand voor We Love Feelgood. Na het "beschuitje eten met de man" en "vanuit het perspectief van de man", deze keer een lijstje van boeken met "man" in de titel. Ook hierbij zal het jullie niet verbazen dat het er heel veel zijn. Wij maakten een selectie.

- Marieke -

Een lijstje met boeken over de 'man', helemaal in mijn straatje, ik kan dan ook niet anders dan beginnen met mijn favoriete boek. Maar ook de andere die hier zijn vermeld lijken me meer dan de moeite waard.

Hier zijn de mannen:

Een man die ove heet - Fredrik Backman
Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eeste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

De man van mijn dromen - Rachel Gibson
Autumn Haven was van plan om in Las Vegas een gokje te wagen, een show te bezoeken en zich te vermaken. Wat niet op het programma stond was een huwelijk en al helemaal niet met een foute, zelfingenomen vent als Sam LeClaire. Wat begint als een droomromance in Las Vegas eindigt helaas al snel in een flits-scheiding. Om het drama helemaal compleet te maken ontdekt Autumn als ze thuiskomt dat ze ook nog zwanger is...
Twee jaar later heeft Autumn haar leven weer op de rit en heeft ze een succesvol bedrijf als weddingplanner opgericht. Sam is slechts een vage herinnering uit het verleden. Totdat ze hem tegen het goddelijke lijf loopt op dé bruiloft van het jaar.

Ik huur een man! - Connie Regard
Ruim een halfjaar heeft Jacky niets van Allan gehoord als ze een uitnodiging voor zijn bruiloft krijgt. In een sarcastisch briefje daagt hij haar uit met haar nieuwe vriend te komen. Maar waar haal je binnen een paar weken een leuke, normale vriend vandaan? Dan besluit Jacky een man te huren. Het is toch maar voor een avondje. Maar wat niet de bedoeling was, gebeurt toch: Jacky wordt verliefd op haar nieuwe 'vriend'.

Die charmante man - Marian Keyes
Paddy de Courcy is de charmantste politicus van Ierland. Het nieuws dat hij gaat trouwen slaat dan ook in als een bom. Vooral bij Lola, styliste in Dublin, die dacht dat Paddy háár verloofde was. Ook bij Grace, de journaliste die hem haat. En bij haar tweelingzus Marnie, die zo graag gelukkig wil zijn zonder Paddy, als ze maar wist hoe. En ten slotte bij Alicia, Paddy’s nieuwste verloofde. De vrouwen ondervinden stuk voor stuk hoe hun liefde voor deze man hun leven dreigt te verwoesten. Zijn verraad blijft lang onopgemerkt. Tot iemand hem plotseling ontmaskert. Dan gaat die charmante Paddy en plein public met de billen bloot…

De mannenmaker - Petra Kruijt
De mannenmaker heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan twintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?

De franse tuinman - Sante Montefiore
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoner. Ook raakt ze gefascineerd door de raadselachtige tuinman Jean-Paul wat is zijn geheim?

ba8683e1a59a66e89f3ce17aeb7cb16d.jpg

Het pianomanproject - Kat French

Gezocht: lieve, grappige, intelligente, pianospelende man...
Honey is dol op haar vriendinnen, maar nu gaan ze te ver! Om haar aan de man te helpen, hebben ze ongevraagd een profiel opgesteld van haar ideale date. En omdat die vanwege haar, eh... probleempje geweldig met zijn handen moet zijn, vinden ze dat ze aan een pianist moet! 
Honeys nieuwe buurman, Hal, scoort op geen enkel punt van de checklist. Hij leeft als een kluizenaar, is humeurig - zeg maar gewoon onbeschoft - en pianospelen doet hij ook al niet. 
Toch zijn de vonken die tussen hen overvliegen voldoende om het hele gebouw in brand te zetten. Als Honey erachter komt wat de reden is van Hals gedrag, besluit ze hem een kans te geven. En dan blijkt dat pianospel totaal overschat is, als het op liefde aankomt.

Het geheim van mijn man - Liane Moriarty
Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood...
Stel je voor dat je man een brief heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je voor dat je deze brief vindt terwijl je man nog springlevend is.
Cecilia Fitzpatrick is een succesvole zakenvrouw, een toegewijde echtgenote en moeder. Maar de brief die ze vindt zal alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf...
Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent - en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent.

Drie vrienden een huis en een klusjesman - Astrid Harrewijn
Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh-Museum. Een kans die ze met beide handen aangrijpt, ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die als adviseur bij het Rijksmuseum werkt.Noor, Kiki en Joost betrekken samen een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit. Haar vrienden moet ze erbuiten houden, haar geliefde wil niets horen over het werk dat ze belangrijker schijnt te vinden dan een leven met hem, en als ze niet oppast brengt ze zichzelf ook nog in gevaar.

De100 jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson
Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken. 
Allan is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen, maar ad hoc handelt en het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Met alle gevolgen van dien. De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in, maar er blijkt enorm veel (maffia)geld in te zitten, hetgeen woeste achtervolgingen tot gevolg heeft -, ook verzamelt Allan een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aaneffect. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Dagboek van een manny - Holly Peterson
Jamy Whitfield is getrouwd met een deftige advocaat, moeder van drie kinderen en resideert tussen de superrijken van Park Avenue, New York. In tegenstelling tot de meeste andere vrouwen uit de buurt heeft ze een leuke maar veeleisende baan als televisieproducer. Jamy wil haar man en kinderen natuurlijk niet verwaarlozen. Wanneer ze hoort van de nieuwste ultra exclusieve rage om een mannelijke 'nanny' in te huren, laat ze haar oog vallen op Peter Connelly, 28 jaar oud, knap, gevoelig en sportief.
Ondanks felle tegenstand van echtgenoot Jeffrey, raakt Peter al snel helemaal thuis in huize Whitfield. Hij blijkt een ware redder in de nood - op meerdere fronten. Maar al snel beginnen de roddels van de jaloerse East Side schoolpleinmaffia... en alles implodeert.
Flitsend, ontwapenend, en in een ronkend tempo neemt Holly Peterson de extreme leefwijze van New Yorks rijkste .0001 procent op de korrel. Alleen een insider kan met zoveel humor en scherpte over de Manhattan jetset schrijven. Deze briljante debuutroman sleept je volledig mee.

Een man om op te vreten - Petra Hülsman
Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! 
Dan wordt 'haar' restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Maar zijn chocoladetoetje is helaas onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z'n kop.
Terwijl ze krampachtig probeert de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart al andere plannen te hebben..

Van dit laatste boek hebben we nog één dag een WIN actie lopen (tot en met woensdag 17 mei!!) zie: Feelgood WIN actie, Je kan nog net meedoen!

Er zijn vast nog veel meer mooie, lieve, ontroerende of grappige boeken te vinden en te lezen over mannen. Wie heeft nog een leuke tip? Laat het weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Feelgoodboeken 12 x "Man"

Meer informatie

Gerelateerd