Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gaby Rasters schrijft ...

op 05 augustus 2018 door

We genieten massaal van een lange, lome zomer, en het mooie weer houdt voorlopig nog even aan, en daar horen natuurlijk van die fijne feelgoods bij waarmee je even lekker kunt ontspannen en je in een andere wereld kunt wanen. Speciaal voor onze pagina schreef een aantal feelgood auteurs een zomerverhaal.

Vandaag is het de beurt aan Gaby Rasters. We legden haar vijf vragen voor om haar (nog) beter te leren kennen.

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png





869dd1dbc8941e6f380371bc8db33e47.pngWie is Gaby in 3 woorden?

Mama, Doorzetter en dol op happy endings!

Wat is je favoriete schrijfplek?

Door mijn drukke baan, drie kids, huisdieren en mijn vriend, heb ik amper tijd om te schrijven, dus ik plof neer waar en wanneer ik maar kan om elk vrij moment te benutten om te schrijven. Het laatste hoofdstuk van mijn boek LIKE schreef ik bijvoorbeeld in het vliegtuig naar Amerika (waar ik moest zijn voor werk). Voor het boek waar ik nu aan werk (De Lissabon Brieven) heeft mijn vriend voor iets bijzonders gezorgd: het laatste hoofdstuk van dit boek zal ik in Lissabon zelf schrijven!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie ligt op straat....of bij de kattentrimsalon zoals jullie in dit zomerverhaal kunnen lezen. Ik zie overal een verhaal in, tot overmaat van ramp, want ik heb nu nog ongeveer honderd boeken in mijn hoofd zitten die wachten om geschreven te worden.
Inspiratie haal ik ook uit mijn aanstaande bruiloft eind augustus. Het boek De Bruid is in de maak.

Wanneer is een boek voor jou geslaagd?

Wanneer ik het kan voelen. En wanneer ik af en toe moet stoppen met schrijven omdat het pijn doet.

Welke vraag zou je heel graag willen beantwoorden, maar is je nog nooit gesteld?

Volgens mij zijn alle vragen wel eens aan me gesteld :-). Mijn zoontje vroeg me vandaag weer eens: wanneer gaan mensen op straat handtekeningen aan je vragen? Daar had ik nog geen antwoord op.

Mag ik hier sluikreclame maken? :-) Stem nog even op mijn boek Nooit meer Bang voor de Hebban Feelgood Club awards....

bc2e178467ce4534aa98f0b8b625c249.png

Nu even niet

Door Gaby Rasters

‘Nu even niet.’ Chagrijniger dan dit kan ze eigenlijk al niet meer worden. Lara kijkt naar het nummer in haar telefoon. Dit is al de vijfde keer dat ze gebeld wordt door dit nummer in twee uur tijd. ‘Ik ben toch bezig!’ Ze pakt het konijn met enorme klitten in zijn vacht iets steviger vast in zijn nekvel. ‘Eerst dit varkentje wassen.’ Het konijn wipt zijn neusje omhoog en meteen is Lara haar boze bui kwijt. ‘Kom maar, schatje, ik maak weer een knappe vent van je.’

Ze aait Fritsje over zijn neusje en voelt intens veel medelijden met dit konijn. Ze had Fritsje weten te redden uit de grijpgrage handjes van haar buurjongetje. Het buurjongetje was in zijn nopjes geweest met Frits het Konijn, een cadeau voor zijn zesde verjaardag. Naast het konijn had hij ook een potje vol slijm gekregen…..Lara had haar ogen niet kunnen geloven; het mooie angorakonijn was veranderd in een soort Gremlin met punkhaar.

Na een uurtje hard werken veegt Lara een zweetdruppel van haar neus. Het konijn heeft ze in een kooitje gezet en ze snakt nu naar een kop dampende koffie. Ze opent haar houten doosje met Nespresso cups en vloekt hardgrondig. ‘Leeg!’ Ze sluit zuchtend haar ogen; vandaag gaat gewoon alles behoorlijk mis. Uit de koelkast pakt ze een pak Optimel en werpt het pak meteen in prullenbak wanneer ze ziet dat de uiterste datum al een week geleden overschreden is. Haar telefoon begint weer te brullen en ze wilde dat ze die ringtone nooit op haar telefoon had gezet. Was Steef er nu nog maar, dan had hij het deuntje wel even voor haar aangepast. Steef zou er ook voor gezorgd hebben dat er nog koffie was en ook die Optimel zou nog vers zijn. Ze wrijft met haar handen over het kistje, Steef had het haar cadeau gedaan toen ze 1 jaar samen waren. Hij had er zelfs een hartje in gekerfd met hun namen erin. Ze klapt het kistje open en haalt er een briefje uit. ‘Mijn lieve Lara, ik hoop dat we nog minstens 27375 kopjes koffie met elkaar drinken. Ik hou van je Steef.’

Lees hier het zomerverhaal van Gaby Rasters

Op dinsdag 5 augustus hebben we weer een nieuw zomerverhaal voor je. Dan is het de beurt aan Wendy Brokers.

Heb je een zomerverhaal gemist? Hier vind je een overzicht van alle zomerverhalen terug.

 




7556b8f93a8971a48285339e4f01b7b1.png



Reacties op: Gaby Rasters schrijft ...

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...