Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Go away Blue Monday, met deze luisterboeken

op 21 januari 2019 door

Geen blauwe boeken, blauwe titels, blauwtjes of een blauwe maandag bij de Feelgood Club. Nee wij zijn hartstikke roze. Maar mocht je dan toch een kleine midwinterdip hebben, dan zijn deze luisterboeken vast iets voor jou. Om weer helemaal zen te worden. 

Door Sanne

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Mindgym van Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Een goede gezondheid begint niet in de sportschool, maar in je hoofd. Daarom laat Wouter de Jong in Mindgym zien hoe je in twaalf weken je mentale conditie kunt verbeteren. Je leert hoe je met meer aandacht kunt leven, beter omgaat met tegenslagen, de band met vrienden, geliefden en collega's kunt versterken en hoe je een gullere en positievere levenshouding ontwikkelt. Het boek is een combinatie van wetenschappelijke inzichten met praktische oefeningen. Dit boek belooft zelfs voor de meest nuchteren onder ons interessant te zijn. 

Duur: 9 u 41 min - Voorleesstem: Elise Schaap.

Miracle Morning van Hal Elrod

Met Miracle Morning heeft Hal Elrod mensen, waaronder zichzelf, geholpen meer in het leven te bereiken. Deze methode helpt een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan te leiden door 6 simpele, nieuwe gewoontes in je leven te introduceren: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven. Elrod laat in deze praktische gids zien hoe iedereen aan de hand van deze zes nieuwe gewoontes in 30 dagen kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur 's ochtends.

Duur: 5 u 4 min - Voorleesstem: Jurjen van Loon.

Steeds leuker van Jelle Hermus

Steeds leuker van Jelle Hermus bevat de korte route naar een leuker leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Jelle, oprichter van soChicken, laat zien hoe je de ballast in je leven overboord gooit en je bestaan vervolgens zo inricht dat je alleen nog dingen doet die je blij maken. Oftewel: de slimste tips om je leven steeds leuker te maken met zo min mogelijk moeite. Vol verfrissende wijsheid, Hollandse nuchterheid en geheel in de luchtige stijl van soChicken.

Duur: 7 u 12 min - Voorleesstem: Jurjen van Loon.

Doe en denk als een kat van Stephane Garnier

In Doe en denk als een kat laat Stephane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stephane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens.

Duur: 2 u 41 min - Voorleesstem: Henkjan Smits.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Het happiness project van Gretchen Rubin

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand? Het happiness project bevat humor en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

Duur: 9 u 18 min - Voorleesstem: Anne van Veen.

Gelukkig zijn moet je durven van Rosalinda Weel

Coach Rosalinda Weel geeft in Gelukkig zijn moet je durven praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk. Als meditatie- en yogadocente heeft ze veel mensen geholpen om uit het dal te klimmen, in hun kracht te komen staan en belangrijke keuzes te maken om gelukkig te zijn. Ze schreef dit boek om de lezer te helpen hetzelfde te doen. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart - en door het leven in eigen hand te nemen.

Duur: 3 u 29 min - Voorleesstem: Julika Marijn.

Ki, kracht van binnenuit van Hans Peter Roel

In het spannende en aangrijpende boek Ki, kracht van binnenuit maken we kennis met een gestresste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Ki is een eeuwenoud geheim dat altijd binnen de kloostermuren is gebleven. Ki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Pas nadat Peter een beproeving heeft doorstaan, leert hij Ki kennen. Laat je meevoeren door dit verhaal en ontdek het geheim achter de kracht en rust van boeddhistische monniken die hoog in de Himalaya leven. Ontdek de vier Ki-principes, die werkzaam, voelbaar en overtuigend zijn. Je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist. 

Duur: 7 u 59 - Voorleesstem: Marc-Peter van der Maas.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Hoe is het met jouw Blue Monday dip? We wensen je een hele stralende dag toe! Wellicht met een van deze luisterboeken.



Reacties op: Go away Blue Monday, met deze luisterboeken

Meer informatie

Gerelateerd