Advertentie

Help me mijn challenge halen

op 25 oktober 2018 door

Het is bijna november, dat betekent dat er nog maar twee maanden zijn tot het nieuwe jaar. Op 1 januari 2018 gingen we met z'n allen een Hebban Reading Challenge aan. Een X aantal boeken om te lezen en 50 categorieën om af te vinken. Erg leuk, maar gaan we het halen?

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Een X aantal boeken, wanneer je aan het begin van het jaar nog twaalf maanden voor de boeg hebt, dan lijkt dat lang en dan 'zou dat toch moeten lukken". Maar 'zou moeten lukken', is toch wat anders dan dan het lukt. Als het dan ineens november is, dan schiet de stress tevoorschijn. Nog maar twee maanden en nog XXX boeken te lezen? Help!

Geeft niets, het is maar een doel dat je jezelf hebt gesteld en er is geen man of vrouw overboord als het beoogde aantal niet wordt gehaald. Hetzelfde geldt voor de 50 categorieën, ook dat is erg lastig wanneer je bijvoorbeeld als doel hebt om 52 boeken te lezen (een boek per week).

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

De Feelgood Club to the rescue

Wij willen je graag helpen!

Hieronder volgt een lijstje met boeken die in tegenstelling tot de dikkerds van de dikkerdjes club, een stuk dunner zijn! Dunne boekjes kunnen ook erg leuk om te lezen zijn en je schiet er zo lekker mee op.

Heb je nog geen boek voor een bepaalde categorie? Vraag ons dan om hulp in een reactie onder deze blog en wij zullen je proberen te helpen met een tip speciaal voor jou. Natuurlijk kan je ook heel Hebban aan het werk zetten door een Hebban boekentip aan te vragen (dat is sowieso erg leuk!). 

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Daphne Deckers

Dpahne Deckers is een BN-er (gelijk handig voor een boek geschreven door een bekende Nederlander cat #3). Zij heeft inmiddels heel wat boeken uitgegeven. Verzamelingen van haar columns die ze op humoristische wijze schrijft. Er zijn diverse boekjes over haar zwangerschappen en het opgroeien van haar kinderen. Ze zijn niet zo dik en kunnen in één avond uit (cat #17). Het is non-fictie, maar valt ook zeker onder feelgood. 

Lis Lucassen

Met de NA trilogie van de schrijfster Lis Lucassen (pseudoniem, cat #48) kunnen er wel drie boeken worden afgevinkt voor de Hebban Reading Challenge. Met Hitte (215 pag en cat #6 deel 1 van een serie), Razend (225 pag)en Zomer (218 pag) is het behalen van de challenge ineens heel erg leuk geworden.

Abbi Glines

De boeken van Abbi Glines zijn ook niet zo dik en lezen lekker weg volgens Diana. Een van haar NA series bestaat uit drie delen Haar leugensZijn herinneringen en Onze dromen zijn allen 200 pagina's en daarmee ben je gelijk drie boeken verder in je challenge!

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Lech  - Kiki van Dijk

Eens een uitstapje naar het thriller genre? Met Lech van Kiki van Dijk heb je een spannend kort verhaal om te lezen en het is af te vinken voor de Hebban reading challenge! Het is dan niet echt feelgood, maar het valt wel onder de 'vakantiethriller" en is in één avond uit (cat #17).

Bob de straatkat  - James Bowen

Het verhaal van de kat Bob, die de arme verslaafde straatartiest James Bowen als zijn baasje kiest en samen met hem in Londen op straat muziek maakt, en later samen als krantenverkopers aan het werk gaan. Inmiddels zijn ze beiden wereldberoemd.
Het boekje is niet heel erg dik en leest makkelijk. Categorie #46 Beestachtig kan worden weggestreept.

Het gouden licht- Santa Montefiore

De boeken van Santa Montefiore zijn heerlijk om te lezen, maar wat zijn ze dik! Het gouden licht is daarop een uitzondering. 218 Pagina's. Het is een bundel met één lang verhaal en zes korte verhalen. Dus de romantiek van Santa en toch snel uit te lezen. En cat #22 korte verhalen is ook nog af te strepen

Een week in Parijs  - Jojo Moyes

Hoewel de boeken van Jojo Moyes heerlijk lezen, zijn ze vaak dik. Maar Een week in Parijs heeft 112 bladzijdes. Het is een prachtig verhaal. Deze novelle is los te lezen, maar beschrijft de voorgeschiedenis van de gebeurtenissen in Portret van een vrouw.

Twee koffers vol - C Friedman

Een historische roman (cat #24) dat ook nog verfilmd is (cat #8) met Jeroen Krabbé in de hoofdrol. Het heeft 173 pagina's. Een citaat uit de biblionrecensie: Ontroerende, literair waardevolle roman voor een breed publiek.

Wachten op Bojangles - Olivier Bourdeaut

Een klein boekje, een modern sprookje. Helma las het samen met Victor tijdens de mei mannenmaand. 144 pagina's en dus ideaal om de challenge mee aan te vullen.

Een jihad van liefde - Mohamed el Bachiri

Nog een bijzonder boekje van 92 bladzijdes over de aanslagen in Brussel. Een tip van Renate, wat niet direct Feelgood is, maar wat wel een krachtige boodschap van liefde in zich heeft. In de korte samenvatting staat:  'Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt Mohamed het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid."

Het afscheid - Sarah McCoy en Jenna Blum

Twee schrijfsters waar we vaker aandacht aan besteden, hebben in dit boekje beiden een kort verhaal geschreven. Janneke zegt: "Het is mooi! In het verhaal van Jenna Blum komt de hoofdpersoon uit haar laatste boek voor, bijzonder."
Een boekje met 75 pagina's en ook categorie #22 korte verhalen kan worden afgestreept.

a8302a8651ee65ed2d82ed0d43a4ce6a.jpg

Er zijn vast nog meer boekjes die niet zo dik zijn en die fijn zijn om te lezen. Hebben jullie nog een goede tip voor andere Feelgood Club Volgers? Dan mag je die noemen in een reactie onder deze blog.

Heb je zelf hulp nodig, dan helpen wij je graag, maar ook andere Hebbanners zullen je willen helpen.

Samen komen we er wel! Succes met het behalen van je challenge!Reacties op: Help me mijn challenge halen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Daphne Deckers

Daphne Deckers

Daphne Deckers is al jaren een van de meest gewaardeerde en bestverkopende auteu...

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie I...

James Bowen

James Bowen

James Bowen is een Engelse schrijver en straatmuzikant. In de hal van zijn flat ...

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Carl Friedman

Carl Friedman

Carl Friedman (1952) debuteerde in 1991 met de alom geprezen novelle Tralievader...