Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kerstboekenreviews 2020

op 15 december 2020 door

Wij bij Fabulous Feelgood zijn dol op boeken en dol op kerst. Het mag dus geen verrassing zijn dat we erg houden van kerstboeken. Elk jaar komen er heel wat nieuwe kerstboeken uit en wij snappen dat je door de bomen niet altijd meer het bos ziet. Daarom hebben we besloten je een handje te helpen. Ieder van ons heeft een ander kerstboek gelezen en hierover een review geschreven. Op deze manier kun je beter een keuze maken welk kerstboek bij jou past en weet je meteen wat je deze kerst op je verlanglijstje kunt zetten.

cad5be5b3b3efd5168d5655b557f7e5e.jpg

Mandy

Omdat ik nog steeds veel tijd kwijt ben aan de kleine man, maar ik een goed kerstverhaal zeker kan waarderen, koos ik voor het boek Kerst met Evie van Nicola May. Deze kerstnovelle telt zestig bladzijdes en is dus ideaal als jij net als ik weinig tijd hebt, maar toch in de kerstsferen wilt komen. Het verhaal gaat over Evie (die zag je niet aankomen hè?) die zowel haar vriend als haar baan kwijt is. Ze besluit haar verdriet weg te drinken en komt in het café Greg tegen. Hij vraagt of ze komt helpen in het daklozencentrum waar hij ook werkzaam is. Hier ontmoet ze Yves en hij neemt haar mee naar verschillende bezienswaardigheden in Londen. Door hem leert ze veel over zichzelf en wat ze wil in het leven. Het boek is vermakelijk en gemakkelijk te lezen en bevat een fijne kerstgedachte en andere leerzame boodschappen, maar is wel een tikkeltje voorspelbaar en vergezocht. Ik gaf het 3***

Helma

Omdat ik mijn avonden vulde met haken aan mijn deken, besloot ik te gaan voor luisterboeken. Even zoeken op KoboPlus en ik had al snel vier feelgood kerstboeken gevonden. Ik begon met Kerst met Evie, die Mandy ook gelezen heeft. Daarna was De betovering van Kerstmis van Kirsty Ferry aan de beurt. 

Decor is het Carrick Park Hotel waar Ailsa McCormack als huwelijksplanner plant om bruidsparen de prachtigste dag van hun leven te bezorgen. Dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren. Voor haar dus geen feestelijk samenzijn met haar familie, maar hard werken om de bruiloft tot een succes te maken. Heel erg zit ze daar niet mee. De sfeer in het hotel is betoverend en als ze in de salon kennismaakt met een lange, knappe man wordt haar eenzame kerst een betoverende opeenvolging van gebeurtenissen en droomt ze van vroeger tijden en lijkt ze voor even onderdeel uit te maken van het leven het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick, wiens portret nog altijd bovenaan de trap in het hotel hangt.

Het is een leuk kort verhaal met een magisch tintje, waarin je een inkijkje in de geschiedenis van het hotel krijgt en de onbekende man een belangrijkere rol in het leven van Ailsa speelt dan ze zichzelf realiseert. Hoewel het een leuke invalshoek heeft en ik genoot van de Ailsa's avonturen in het verleden, had ik er iets meer van verwacht en bleef ik steken bij 3***.

Omdat dit boek al snel uit was ging ik verder met Een puppy voor kerst van Simone Luijten. Een voor mij onbekende schrijfster,

Als Monique haar man met een ander betrapt en hij haar doodleuk vertelt dat hij wil scheiden, vertrekt ze overmand door verdriet uit het huis waar ze al die jaren voor haar man en kinderen heeft gezorgd. Samen met haar twee kinderen neemt ze haar intrek in het leegstaande appartement boven de winkel van haar zus. Ze besluit zichzelf bijeen te pakken en stort zich op het opknappen van de woning als haar kinderen bij hun vader verblijven. De broer van een collega biedt haar met zijn klusbedrijf de helpende hand en al snel weet ze het kale appartement om te toveren tot een leefbaar gezellig onderkomen. Op financiële hulp van haar ex hoeft ze niet te rekenen en terwijl hij plannen maakt om tijdens de kerst met zijn nieuwe vriendin op wintersport te gaan, neemt zij zich voor de kinderen een onvergetelijke kerst te bezorgen. Hun grote wens is een puppy. Maar is dat wel verstandig?

Ook dit is een kort verhaal en het is knap hoe Simone Luijten het personage van Monique in slechts 82 pagina’s laat ontwikkelen van volgzame huisvrouw die bijna in rouw is over haar stukgelopen huwelijk tot een vrouw die weer opkrabbelt en het heft in eigen handen neemt en kiest voor haar eigen geluk. You go, Monique! Na dit leuke verhaal ga ik zeker nog andere boeken van Luijten lezen die me met haar prettige schrijfstijl aangenaam heeft verrast. Een verdiende 4****!

Antoinette 

De eerste dag van de adventskalender kon ik het boek Romantische kerst downloaden bij Dutch Venture Publishing. Dit korte verhaal ben ik gelijk gaan lezen. Lizzie van den Ham staat bekend om haar vlotte schrijfstijl en dit geldt zeker ook voor dit verhaal. Gemma begint met een stage op een school en laat nou net haar stagedocent een jonge knappe docent zijn die haar ook nog eens begeleidt. De twee krijgen al snel een klik, maar ja een relatie is natuurlijk onmogelijk. Maar liefde overwint alles toch? Romantische kerst kent maar een goede vijftig bladzijden, maar het is op en top kerstige feelgood. Een heerlijk kort verhaal om alvast in de kerststemming te komen. Ik gaf het 4****.

Lizzie

Ik heb voor dit artikel Een onverwachte kerst gekozen van Nathalie Cox. Eigenlijk ging ik de vierde Cockleberry lezen, omdat ik echt fan ben van de serie, maar het boek kwam te laat uit. Dus ben ik even in mijn kast gaan neuzen welke kerstverhalen er nog in stonden, mijn keuze is dan gevallen door de schattige cover op dit verhaal. Kerstfilms, kerstboeken, het zijn zaken die mij een echt feelgood gevoel geven. Net als dit boek, het is grappig geschreven en Charlie heeft mij echt vermaakt, met de evolutie die ze tijdens het boek mee heeft gemaakt. Van iemand die helemaal niet gek is op honden, naar iemand die er alles voor zou doen. Heel grappig hoe iemand zijn leven door een ongeval zo omgegooid kan worden. Ik heb het boek met plezier gelezen en de Kerstgedachte in het boek vond ik heel mooi. 
Ik gaf het boek 4****

Marieke

Voor de blog over kerstboeken koos ik eigenlijk wat anders. Maar nu de concentratie wat minder is, besloot ik een novelle te lezen. De online bieb had mogelijkheden genoeg, want Harlequin heeft leuke romans online staan. Bij het zoeken naar ‘kerst’ kwam ik een novelle van Debbie Macomber tegen Die ene kerstkaart. Macomber kende ik al van de Rose Harbor-serie en de Breiwinkel-serie.
Het was een fijne keus, maar anders dan verwacht ging het over de oorlog. Het is het verhaal van oma Helen die haar kleindochter verwacht voor kerst. Dan gaan haar gedachten terug naar de tijd dat ze in Parijs studeerde toen de oorlog begon en ze in het verzet terecht kwam en daar een hartverscheurende keuze moest maken. Haar verhaal heeft haar kleindochter in ieder geval geholpen om haar keuze te maken en te kiezen voor echte liefde. Een kerstverhaal, maar dan anders, maar wel met een happy end.

En toen ik bezig was met kerstnovelles las ik er nog een tweede achteraan. Het wonder op Monroe Street van Dani van Doorn. Een leuk en luchtig verhaal over twee collega's, ieder met hun eigen problemen, die plots op Monroe Street belanden en daar wat mensen gaan helpen. Natuurlijk hangt er liefde in de lucht. Het is leuk om te lezen en er zit best veel in het verhaal verwerkt. Natuurlijk met een happy end is het een ideale novelle voor de donkere dagen voor kerst.

Renate

Ik koos voor Winter in het kattencafe van Melissa Daley. Van de cover kreeg ik een kerstgevoel dus ik dacht: ja dat wordt hem.
Een verhaal dat wordt verteld vanuit Poes Molly, de naamgever van Molly's kattencafe, waar Debbie de baas van is.
Al lezende merkte ik dat het niet per se een kerstboek was, het speelt zich wel af in de winter, en kerst komt er wel in voor maar niet echt heel veel.
Het was vooral gewoon een leuk boek over familie, vriendschap en liefde. Een gezellig winters verhaal dat zelfs leuk is als je helemaal niks met katten hebt.

cad5be5b3b3efd5168d5655b557f7e5e.jpg

Welk boek gaan jullie lezen tijdens de kerstdagen? En als je dan toch 'into' de kerstboeken bent, neem ook eens een kijkje in onze kerstboeken meeleesmaand. Daar kan iedereen aansluiten en praten over de kerstboeken die gelezen worden. En wie weet doe je daar nog veel meer leuke tips voor kerstboeken op.



Reacties op: Kerstboekenreviews 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...

Debbie Macomber

Debbie Macomber

Debbie Macomber (Yakima, Washington, 1949) is een Amerikaanse bestselleraut...

Dani van Doorn

Dani van Doorn

Auteur van het romantische genre en kinderboeken. Schrijft voor Van Driel Publi...

Melissa Daley

Melissa Daley

Melissa Daley woont in Hertforshire met haar man, twee kinderen en twee katten. ...