Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 02 oktober 2022 door

Na een herfstige week is het al weer tijd voor de zondagse leestip. Het was wat mij betreft wel echt heel fijn leesweer,. Met een bakje thee of koffie en een dekentje op de bank, ik kan er ontzettend van genieten.

- door Amarins -

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

Wat vliegt de tijd toch. Voor mijn gevoel heb ik vorige week een leestip gedeeld en nu ben ik al weer aan de beurt. Dus toch zijn we al weer een week of zes verder. Deze keer hoefde ik niet heel lang na te denken over een mooie tip!

Ik heb gekozen voor Toevallige helden van Daniëlle Steel.

Over het boek

In Toevallige helden vindt beveiligingsagente Bernice Adams in het vliegtuig, op een routinevlucht van New York naar San Francisco, een ansichtkaart van de Golden Gate Bridge met een verontrustende boodschap. Wie heeft de ansichtkaart achtergelaten, waar is die persoon nu, en wat betekent de boodschap precies? Wanhopig probeert ze aandacht te vragen, want ze weet dat er levens op het spel kunnen staan.

Aanvankelijk vermoeden de passagiers niets, maar het wordt al snel duidelijk dat iemand op de vlucht iets verwoestends van plan is. De passagiers moeten samenwerken om een tragedie te voorkomen, want er is niemand die ze komt helpen. Wie van hen zullen toevallige helden worden?

Mijn mening

Inmiddels heb ik een aantal boeken van Danielle Steel gelezen. Zij heeft een gevarieerd aanbod aan boeken geschreven. Van zeer zoete verhalen tot fijne feelgoods met ook tikkeltje diepgang. Maar Toevallige helden bleek een heel ander boek. Met de leesclub van LS Amsterdam mocht ik het boek lezen en hadden we drie keer een discussiemoment. Zeer waardevol bij dit boek!

Hoewel het qua schrijfstijl een echte Steel is, was de inhoud deze keer echt heel anders. Geen zoetsappig liefdesverhaal maar een spannend verhaal waarbij je op het puntje van je stoel ging zitten. Bij de start van het verhaal was het soms even moeilijk om er in te komen. Dit kwam door de vele namen die voorbij kwamen. Maar uiteindelijk volgden vele mooie uitgewerkte personages en wilde ik alleen maar verder lezen om te ontdekken hoe het verhaal zou eindigen.

Steel heeft me met dit boek echt verrast. Het onderwerp dat ze heeft gekozen vond ik bijzonder en interessant. Het verhaal zet je aan het denken. Wat hier in dit verhaal gebeurt kan iedereen overkomen. Het is ook een boek waar af en toe vooroordelen en andere zaken uit de huidige tijd aan de orde komen. Steel heeft uiteindelijk een prachtig staaltje schrijfwerk neergezet.

Toevallige helden is een echte aanrader voor feelgoodlezers die houden van een tikkeltje spanning!

Ik heb het boek uiteindelijk met 4 sterren beoordeeld en kan iedereen aanraden dit prachtige verhaal te gaan lezen. Zet jij deze ook op je verlanglijstje?



Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Danielle Steel

Danielle Steel

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden ove...