Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 16 april 2023 door

Wat vliegt de tijd toch! Het is al weer zondag dus weer tijd voor de wekelijkse leestip. 

- door Amarins -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Als de weerberichten voor de komende dagen uitkomen dan krijgen we een hele mooie lenteweek. Wat is er dan heerlijker om lekker buiten te vertoeven en in je stoel te kruipen met een fijn boek. Lekker lezen in het voorjaarszonnetje! Daarom heb ik voor jullie deze week alvast een heerlijk zomerse tip.

Mijn tip van de week is ... Strandjuweel van Irene Hannon

Omdat ik ambassadeur ben van 'Feelgood met een hart' kreeg ik dit boek een tijd terug toegestuurd om mijn mening te geven. Wanneer er een boek van Irenen Hannon op de deurmat valt is succes eigenlijk altijd verzekerd. Ze heeft me nog nooit teleurgesteld!

Over Strandjuweel

Strandjuweel is het achtste deel in de serie rond het dorpje Hope Harbor en haar inwoners.

In Strandjuweel is Christi Reece wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt een oude bekende om hulp: Jack.

Maar Jack wil niets te maken hebben met de vrouw die hem in het verleden heeft bedrogen. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd aan de kust van Oregon en daarin is geen plaats voor Christi, ook niet als ze vlakbij een mysterieus strandhuisje betrekt. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker als blijkt dat hij háár hulp ook nodig heeft…

Mijn mening

Het was weer heerlijk thuiskomen in Hope Harbor in dit achtste deel. Het is net een warm bad waar je elke keer in deze serie weer in terecht komt. 

De o zo bekende schrijfstijl van Hannon was ook nu weer aanwezig. Ze schrijft heel erg beeldend en daardoor waan je je meteen weer tussen de bewoners van Hope Harbor. Ze schrijft makkelijk, vlot en je kan je helemaal onderdompelen in een heerlijk verhaal.

Personages zijn weer mooi uitgewerkt. Hannon heeft ze zo beschreven dat je ze kan voelen. Hun emoties, keuzes maar ook twijfels laten je helemaal meegenieten met vooral hoofdpersonen Jack en Christi. Jack, een hele lieve man, maar wil niet toegeven in zijn twijfels rond Christi. Christi was voorheen een frivole, flirterige en feestende vrouw, maar hier is niets meer van over. Het is nu een vrouw die goed door de mangel is gehaald. Wanneer er nog iemand uit het verleden op Jacks pad komt wordt het voor hem, maar ook voor Christi, alleen maar ingewikkelder. Het is prachtige om te zien wat voor groei de personages doormaken en hoe ze komen tot hun keuzes.

Strandjuweel is een verhaal met veel gebeurtenissen, plotwendingen en de vaart zit er dan ook goed in. In die vaart heeft Hannon prachtige thema’s in het boek verweven die je regelmatig raken en emotioneren. Het gaat hierbij vooral om eenzaamheid, geluk, een nieuwe weg inslaan, pesten, pleegzorg, overlijden, spijt, vergeving en omkijken naar elkaar, maar vooral over hoop en positiviteit. En dit laatste voel je door de warmte die in het hele verhaal weer naar voren komt. Hannon heeft hiermee diepgang aan het verhaal gegeven en er voor gezorgd dat de lezer gedurende het boek alleen maar geniet. 

Strandjuweel is een heerlijk boek. Vooral een boek over liefde en de fijne bewoners van het dorpje Hope Harbor. Ik kijk nu al weer uit naar het volgende deel want van deze serie krijg je nooit genoeg!

Heb je nog niets uit deze serie gelezen dan zou ik beginnen met het eerste deel, Cranberryzomer. Wel waarschuw ik je vooraf, begin je met lezen dan raak je net als ik verknocht aan Hope Harbor en de inwoners. Maar één geluk, je kunt voorlopig vooruit want er zijn inmiddels acht delen verschenen en de negende volgt dit jaar nog. Voorlopig hoeven we dus geen afscheid te nemen van dit fijne dorpje met haar inwoners.

Heb jij wel eens iets gelezen uit deze serie van Irenen Hannon? Laat je het me weten?



Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Irene Hannon

Irene Hannon

Irene Hannon schreef al meer dan vijfentwintig liefdesromans en romantische thri...