Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins: De brief van tante Rosy

op 20 augustus 2023 door

En al weer is het zondag en dus tijd voor onze wekelijkse leestip. Deze week mag ik jullie weer een tip geven. Lang hoefde ik niet om een tip te zoeken want ik las afgelopen twee dagen een heel fijn boek!

- door Amarins -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Een paar weken geleden sprak ik met Harma (ook lid hierop Hebban) af om samen een boek te gaan lezen. Het boek waar we voor kozen wil ik jullie als tip meegeven deze week. Wat hebben we er van genoten!

Mijn leestip is ... De brief van tante Rosy van Mariette Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (1983) is journalist, chef redactie bij KekMama en auteur. Ze heeft inmiddels veertien romans, voor een breed vrouwenpubliek, op haar naam staan. Ze debuteerde in 2009 met Single & sexy, brak definitief door met het ontroerende Turbulentie, dat ook in Duitsland is uitgekomen, en is al jaren een bekend schrijfster in het genre. Naast romans schrijft Middelbeek boeken met waargebeurde ervaringsverhalen van hulpverleners (onder wie mensen op de ambulance en van de brandweer) en medewerkers. Ook heeft ze zes jeugdthrillers, voor meisjes tussen de 11 en 14 jaar, op haar naam staan. In 2018 is haar eerste thriller voor volwassenen uitgekomen: Flashback. Vorig jaar heeft ze bekend gemaakt dat ze ook schrijft onder het pseudoniem Linda van Rijn. Onder dit pseudoniem heeft ze veel thrillers op haar naam staan.

Waar gaat De brief van tante Rosy over?

Als Stefanie hoort dat haar tante Rosy is overleden, weet ze nog niet dat haar leven op z’n kop zal komen te staan. Tante Rosy heeft haar niet alleen haar huis en een weiland met oude paarden nagelaten, maar ook haar boekwinkeltje midden in een, in Stefanies ogen, saai en stoffig dorp. Ze gaat erheen om tot de conclusie te komen dat ze zo snel mogelijk van haar nieuwe bezittingen af moet, en met de oude, zieke buurman wil ze al helemaal zo min mogelijk te maken hebben. Maar alles verkopen blijkt niet zo eenvoudig en voorlopig houdt ze de boekwinkel open. 

Ondertussen gebeurt er meer dan ze in het saaie dorp had verwacht. Zo vindt ze oude brieven die een fascinerend liefdesverhaal vertellen en kan ze er toch niet onderuit om de buurman te helpen. Maar dat betekent dat ze ook te maken krijgt met zijn vreselijk verwende kleinzoon én diens bloedmooie vriendin. En dan duikt er een knappe, Engelssprekende man op, met een vreemd contract uit de Tweede Wereldoorlog…

Mijn mening

Om meteen met de deur in huis te vallen: wat heeft Middelbeek een super fijn boek geschreven. Ik kende haar al wel van een aantal eerdere boeken, maar die las ik lang geleden. Ik herinnerde me die boeken als hilarisch en grappig. De brief van tante Rosy had eigenlijk heel weinig humor maar bezat een heerlijk cosy verhaal met toch wel een serieuze ondertoon.

Het verhaal van Tante Rosy kent veel mooie personages, leuke en ontroerende ontwikkelingen en een mooi stukje diepgang. Sanne heeft het boek als recensie-exemplaar voor een review artikel op ons blog. Het is duidelijk dat ik van het boek heb genoten en ik hoop dat Sanne er net zo van gaat genieten. Hou onze spot dus in de gaten voor meer over De brief van tante Rosy!

Heb jij wel eens iets gelezen van deze auteur? Welk boek van haar zou je ons willen tippen?



Reacties op: Leestip van Amarins: De brief van tante Rosy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (1983) is journalist, chef redactie bij KekMama en auteur. Z...