Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Diana

op 30 juli 2023 door

Hallo op deze toch wel natte zondag eind juli. Terwijl onze zomer in het water lijkt te vallen, kijk ik steeds meer uit naar (zomerse) feelgoodverhalen die dan op z'n minst mijn hart verwarmen. Zo kwam ik bij het verhaal Daar gaat de bruid van Kaat De Kock. Ik las meer boeken van deze Vlaamse auteur en beoordeelde ze van erg goed tot niet geslaagd. Daar gaat de bruid sprak me weer wel aan en dat boek tip ik jullie vandaag.

- Door Diana -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Over het boek

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt?

Mijn mening

Het is een hele happening, trouwen met de man van je dromen. Veel vrouwen zullen bekend zijn met twijfels voor de grote dag. Dat maakt meteen dat Daar gaat de bruid herkenbaar aanvoelt. De Kock durft in dit boek een verhaal te vertellen over een twijfelende bruid. Ondanks dat het Vlaams soms wat vreemd aandoet - maar dat ben ik inmiddels gewoon van De Kocks boeken - is Eef een fijn personage om over te lezen. Het personage dat direct mijn hart veroverde was de weddingplanner; de manier hoe hij Eef behandelde was zo prettig. Daar gaat de bruid is een fijne feelgood met iets minder humor dan we van De Kock gewend zijn, maar daarentegen behandelt ze herkenbare onderwerpen in dit verhaal; de onzekerheid over het figuur, de angst alleen te blijven, toekomstdromen en fake vriendschappen. Het einde was erg voorspelbaar en ietwat te gemakkelijk, maar eigenlijk is het exact het einde dat je hoopt, dus daarmee is dit De Kock vergeten.

Heb jij Daar gaat de bruid al gelezen?



Reacties op: Leestip van Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kaat De Kock

Kaat De Kock

Kaat De Kock werd in 1975 geboren in Bornem (België). Ze studeerde Germaans...